Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-01-2013, 11:21   #1 (permalink)
ErolImpex
Üye
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 4
Teşekkür: 1
0 Mesajda 0 kere teşekkür edildi
Standart Susam ithalati


Gumrukleme yapan arkadaslar,

Susam ithalati mevzuati ile ilgili bir sorum var;

Gtip leri: 1207.40.90.00.11 (ham) ve 1207.40.90.00.12 (soyulmus susam)

Bunların ithalatında %23.4 GV olduğunu biliyorum. Ayrıca gözetlemeye tabii ve ham susam 1300 USD, soyulmus susam 1900 USD üzerinden.

Yalnız, 19.05 gtip grubundaki (ekmek, pasta gibi ürünler) imalatında kullanılmak üzere ithal edilir ise, GV %10 deniyor. Bunun için, %10 GV den yararlanmak için, bu tür imalatta kullanılmak üzere ithalat yapmak için ne gibi bir belge ibrazı isteniyor?

Ayrica, tecrubenize dayanarak, ham (...11) ve soyulmus (....12) susam ithalatı prosedürlerinde sıkıntılar farklı mı oluyor? Bunu şunun için soruyorum, gözetleme kontrol amacının, susamın soyulmasında kanserojen bir asit kullanımını neden olarak gösteriliyor. Dolayısıyla, ham (soyulmamış) susam ithal edersek, gözetleme kontrol işlemlerinin olmaması veya çok daha esnek ve basit olması gerekiyor. Gerçekte öyle mi oluyor? (ilk defa susam ithalati yapacağım için, tecrubelerinize basvuruyorum.) Tesekkurler, Erol
ErolImpex isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla Facebook ile paylas
 




Şu Anki Saat: 23:57
© Copyright 2006-2017 GümrükForum
A vBSkinworks Design