Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
Almanyadan Türkiyeye Technologie ürünleri ihrac
Yazar Mesaj
ati007
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

Almanyadan Türkiyeye Technologie ürünleri ihrac

Merhaba degerli arkadaslar benim ogrenmek istedigim bir konu var Almanyada kendi isimi yapmaktayim Bilgisayar elektronik ve technologie adina toptan alim satim ve tamiri dahil fakat ben Türkiyeyede elektronik mal ihrac etmek istiyorum ben bu konuyu türkiyede muhasebeci bir tanigim arkadasla görüstüm ve bana dedigi turkiyeyede bir firma kurmam gerekiyormus ama benim firma zaten Almanyada neden 2.bir firma daha kuracagim bu konudan nasil emin olabilirim arkadaslar bu konuda beni aydinlatirsaniz cok minnettar kalirim ayrica bu konuyu Almanyadaki gumruklemi yoksa hem alman hem turk gumruguylemi gorusmem daha iyi simdiden cok tesekkur ederim.

Not:ihrac edecegim mallar kisacasi örnek:Cep telefonu,Bilgisayar,Dvd Player,Monitor,dvd yazici ve okuyucu Ram.CPU,Computer mainboard

03-30-2008 01:06 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
commer
Super Moderator

Grup: Super Moderators

RE: Almanyadan Türkiyeye Technologie ürünleri ihrac

Sayın ati007

Sorunuzdan anlaşıldığı üzere siz Almanyadan Türkiye ye bilgisayar parçaları ve elektronik malzemeler ihracatı yapmak istiyorsunuz. Bu durumda o malzemeleri kime yollayacağınız önemli

Eğer Almanyadan yollayacağınız malları Tr de kendiniz satmak için yollamayı  düşünüyorsanız Tr de firma kurmanız gerekecek

Yok eğer sizden mal isteyen  Türkiyede başka firmalar varsa direk onlara göndereceksiniz ve Tr de firma kurmanıza gerek olmayacak

Gümrükle görüşme konusunuda buna göre değerlendirin

03-30-2008 01:32 AM
ati007
Üye

Cok tesekkur ederim beni bu konuda aydinlattiginiz icin mesela ben Trde firma kursam gümrükle ilgili yapmam gereken bir cok prosedür varmidir ve ben ornegin bir ürün sattim Trde o ürünün yurtdisi faturasi ile Trdede tabiki fatura kesecegiz muhasebeciye vermem gereken evraklar nelerdir?ayrica bu sekilde gümrük masraflari hakkinda gümrüklemi görüsmem gerekiyor tabi ihracat yapmadan once hesaplamak gerekir bazi seyleri gümrük masraflarini bilmedigim icin tabi nasil hesaplayacagim? ayrica Trye firma mi kurmak yada baska bir firmaylami anlasmak daha iyidir tavsiyeniz nedir acaba?

yardiminiz icin cok sagolun vaktinizi aldim kusura bakmayin.

03-30-2008 12:34 PM
asiyan
Bronz Üye
**

Türkiye'de,Almanya'daki firmanızın bir şubesi gibi firma kurabilirsiniz.
Türkiye'de kuracağınız firmada güvenilir ve işi bilen insanlarla çalışmanız önemli.
Burada kurulacak firma ile ilgili muhasebecinizden bilgi alabilirsiniz.
Almaya'dan malları gönderdikten sonra Türkiye'deki gümrük işlemlerini yaptırabilmeniz için bir Gümrük Müşaviri ile anlaşmalısınız.

03-30-2008 07:20 PM
commer
Super Moderator

Grup: Super Moderators

ati007 Yazılan:
Cok tesekkur ederim beni bu konuda aydinlattiginiz icin mesela ben Trde firma kursam gümrükle ilgili yapmam gereken bir cok prosedür varmidir ve ben ornegin bir ürün sattim Trde o ürünün yurtdisi faturasi ile Trdede tabiki fatura kesecegiz muhasebeciye vermem gereken evraklar nelerdir?ayrica bu sekilde gümrük masraflari hakkinda gümrüklemi görüsmem gerekiyor tabi ihracat yapmadan once hesaplamak gerekir bazi seyleri gümrük masraflarini bilmedigim icin tabi nasil hesaplayacagim? ayrica Trye firma mi kurmak yada baska bir firmaylami anlasmak daha iyidir tavsiyeniz nedir acaba?

yardiminiz icin cok sagolun vaktinizi aldim kusura bakmayin.

Sayın ati007

Tr de firma kurup İthalatı da Tr de kendim yapacağım ve satacağım diyorsanız eğer,
Getireceğiniz eşyaların cinslerine göre burda uygulanan mevzuat hükümlerinide siz yerine  getireceksiniz. Yazdığınız kalem eşyalar ile ilgilide
( tam incelemedim ama ) bayağı prosedür uygulamaları mevcut
Kendinize bir gümrükleme firması bulun ve profesyonel yardım alın
Zira burdan veya başka forumlardan alabileceğiniz bilgilerle yapabileceğiniz bir iş değil buralardan alacağınız cevaplar size sadece ön bir bilgi olacaktır

Kolay gelsin

03-30-2008 08:26 PM
imza
Altın Üye

ati007 Yazılan:
Merhaba degerli arkadaslar benim ogrenmek istedigim bir konu var Almanyada kendi isimi yapmaktayim Bilgisayar elektronik ve technologie adina toptan alim satim ve tamiri dahil fakat ben Türkiyeyede elektronik mal ihrac etmek istiyorum ben bu konuyu türkiyede muhasebeci bir tanigim arkadasla görüstüm ve bana dedigi turkiyeyede bir firma kurmam gerekiyormus ama benim firma zaten Almanyada neden 2.bir firma daha kuracagim bu konudan nasil emin olabilirim arkadaslar bu konuda beni aydinlatirsaniz cok minnettar kalirim ayrica bu konuyu Almanyadaki gumruklemi yoksa hem alman hem turk gumruguylemi gorusmem daha iyi simdiden cok tesekkur ederim.

Not:ihrac edecegim mallar kisacasi örnek:Cep telefonu,Bilgisayar,Dvd Player,Monitor,dvd yazici ve okuyucu Ram.CPU,Computer mainboard

merhaba sayın üyemiz saydığınız bütün ürünlerin getirilmesinde teknik servis kurulması zorunluluğu vardır .Bunun için yapacağınız ihracatın boyutuna göre türkiyede servıs yerı beyan etmenız gereklıdır.

bazı urunlerde de ce belgesı ve ithali için gerekli kurumlardan izin almanız gerekiyor.Örneğin cep telefonu için.

03-30-2008 11:44 PM
Cevap Gönder  Konu Gönder