Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
Sayfa (2): « İlk [1] 2 Sonraki > Son »
DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ 4 YILLIĞA ÇIKSIN
Yazar Mesaj
TEŞVİKÇİ (D.İ.İ.B.)
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

Icon_eek  DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ 4 YILLIĞA ÇIKSIN

SELAM ARKADAŞLAR BEN ARANIZA YENİ KATILDIM.2006 DIŞ TİCARET MARMARA MEZUNUYUM.ÖZEL SEKTÖRDE DİİB,TRANSİT TİCARET VE KAMBİYO TAİPTEN SORUMLUYUM.FAKAT ÖZEL SEKTÖRÜN MAAŞINDAN DEĞİL ÇALIŞMA SAATLERİNDEN BİR BAYAN OLARAK HİÇ MEMNUN DEĞİLİM.GİRDİĞİM BİR KAÇ SINAVDAN SÖZLÜ MÜLAKATTA TORPİLİM OLMADIĞI İÇİN ELENDİM.YANLIZ MESLEĞİMLE ALKALAI DEĞİLDİ BU SINAVLAR.ARANIZDA ŞU İHRACATÇI BİRLİKLERİ SINAVLARI NE ZMAN OLUYOR BİLİSİ OLAN VARMI.BİLDİĞİM KADARIYLA 4 YILLIK LAKASI OLMAYAN KİŞİLER BURALARA ALINIYORMUŞ.MADEM ÖYLEYSE BU MESLEĞİ BU EĞİTİMİ ALMAMIŞ KİŞİLER YAPIYORSA SIRF 4 YILLIK OLDUĞU İÇİN NEDEN DIŞ TİCARET 4 YILA ÇIKARILMIYOR.YADA EDEN ÖN LİSANS MEZUNLARINADA BÖYLE BİR HAK TANINMIYOR. BU KONUDA BİLGİSİ OLANLARIN YARDIMLARINI BEKLİYORUM..

02-11-2008 01:14 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
asiyan
Bronz Üye
**

RE: DIŞ TİCARET BÖLÜMÜ 4 YILLIĞA ÇIKSIN

sana katılıyorum.. 4 yıllık olmalı ve sonuncu sınıfta tamamen pratiğe dönük uygulamalı eğitim olmalı.. Bende Dış Ticaret mezunuyum ama kağıt üstündeki gibi değil hiçbirşey ve belli birkaç tanım dışında hiçbirşey öğrenmedim. Yazık günah ömrümden 2 yıl geçti boşu boşuna.. Hayata geç başladım..Abartı değil, inanın zaman kaydı bu..Zaten işte de saplanıp kalıyorsunuz birşeye, kendinizi geliştirmek tamamen ikili ilişkilere bağlı.. 4 yıl olsun ama adam gibi eğitim verilsin. Masa başında olmuyor bu işler..

02-11-2008 09:04 PM
29buhrani
Üye

MERHABA ARKADAŞLAR
TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ VE İHRACATÇI BİRLİKLERİ RAPORTÖR YARDIMCILIĞINA GİREBİLMEK İÇİN NE YAZIKKİ
"Dört yıllık eğitim veren üniversite veya fakültelerin aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun ya da sınav tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olmak," ŞARTI ARANIYOR.
ANCAK BURALARA İDARİ MEMUR OLABİLMEK İÇİN;
"İdari Memur için en az 2 yıllık yüksekokuldan ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı yüksekokullardan mezun olmak ya da sınav tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olmak;"ŞARTI ARANIYOR.
UMARIM FAYDALI OLUR.
BU ARADA DIŞ TİCARETİN GİEREK DAHA DA FAZLA ÖNEM KAZANDIĞI BİR DÖNEMDE YİNE ÇAĞA AYAK UYDURAMIYORUZ.İŞLETME BÖLÜMÜNÜN BİLE 4 YILLIK OLDUĞU BİR ORTAMDA DIŞ TİCARET BÖLÜMÜNÜN 4 YILLIK OLAMAMASI ÇOK KÖTÜ...

02-12-2008 01:03 PM
xlionxxx
Üye

ayrıca kpss den lisans düzeynde yüksek puan almak örnek : 90 ve üzeri ortala maaşları 3 milyar civarı

03-31-2008 10:44 PM
serkans
İlgili Üye
*

yogg kardeş yaa bizim bölümün iki yıllığı birçok 4 yıllığa bedel zaten boşver zaman kaybı yaratma

S.PEKER
04-20-2008 10:45 PM
hsn15300
Üye

arkadaslar şuanda gelişmekte olan bir sektörün  en güzel bölümünü okuduk bence bunu bi fırsat bilip kendimiz igeliştirmeliyiz. fakat bazı kolaylıkların olmaması işimizi iyice çıkmaza sokuyor.önemli olan dış ticaretin 4 yıla çıkarıması değil.bence adam gibi eğitimin olmaması.ben mehmet akif ersoy üniversitesi bucak hikmet tolunay mezunu oluyorum bu yıl ve 2. dış ticaretten mezun olan bir öğrenciyim.inanın bizim hiç bölüm hocamız olmadı.önemli olan verilen eğitimin kalitesi.

06-15-2008 11:28 PM
gunnesce
Üye

arkadaşlar mrb .ya maramar üniversitesi dış ticaret bölümü ögrencileri bölümlerinden memnunmu ? egitim nasıll _? lütfen yardımcı olun tercih yapcam bilgi toplamak istiyorum :(:( cevap beklicem ...

07-11-2008 01:24 PM
cgdms
Yönetici
Yöneticiler

Grup: Yöneticiler

önemli olan senin neolmaz istediğin...gunnesce marmaranın eğitimi güzel tabiki ama öncelikle sececeğin bölüm önemli eğitim nasıl olursa olsun artık herkesin elinin altında internet var:)uzmanı olmayacağın konu yok...
önce bölümü sonra okulu düşün......

http://www.turkuazweb.com
aradığınız herşey burda...

(şirket profili site dışında ve forum yöneticilerine özeldir)

**Lütfen Forum Kurallarını dikkatlice okuyunuz.
**Forum'da konu açmadan önce MUTLAKA arama yapınız.
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
     Gümrük Müşavir Yardımcısı
07-11-2008 01:44 PM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
gülen
Üye

yaa arkadaşalar ben bu sene ticaretten mezun oldum össye girdim puanım çok ii dershaneye gitmememe ve çalışmama ragmen ii puan aldım ama ben muhasebe okumak istemıyorum dış ticaret istıyorum bu bölüm hakkında bilgisi olan nolur bişe sölesin kızlara göre bi meslek mi yane seyahat falan olcak daha sonra çalışma koşulları nasıl eğitim nasıl bitirince iş bulabilirmiyiz lütfen cvp yazın haytım söz konusu yoksa muhasebe okuyup 2yılda açıktan okuyup dört yıl mı bitirsem bilgisi olan bu bölümü bitirenler msn adresime bile yazabilirsiniz şimdiden çok teşşekkurler yaaaaaaaa:(:(:(

07-14-2008 07:29 PM
cgdms
Yönetici
Yöneticiler

Grup: Yöneticiler

gülen arkadaşım ;
burası Türkiye diyorum ve bişey demiyorum ben bayan erkek ayrımı yüzünden ankarada bu işi yapamadım ve antalyaya geldim kariye meslek olarak düşünürsen gümrük müşavirliği çok güzle bir meslek ama erkekler her işte olduğu gibi seni aşalayıp yıldırmaya çalışacaktır bu iş okuldada da böyledir.ama bu yılda erkeklere güzel cvp verdikve kazanaların büyük çoğunluğu (yüksekpuan alanlar)bayan :)
erkeklere inat okuyup kariyer yapmanızı öneririm..

http://www.turkuazweb.com
aradığınız herşey burda...

(şirket profili site dışında ve forum yöneticilerine özeldir)

**Lütfen Forum Kurallarını dikkatlice okuyunuz.
**Forum'da konu açmadan önce MUTLAKA arama yapınız.
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
     Gümrük Müşavir Yardımcısı
07-14-2008 07:38 PM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Sayfa (2): « İlk [1] 2 Sonraki > Son »
Cevap Gönder  Konu Gönder