|
DİİB belgesinde fiyat belirleme
|
| Yazar |
Mesaj |
mmkenan
Üye
Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum:
|
DİİB belgesinde fiyat belirleme
Merhaba Arkadaşlar,
DİİB belgesi başvurusunda bulunmak üzereyim yanlız bir sorun ile karşılaştım
eski belgemde beyan ettiğim birim fiyatın yüksek(ör. 5 USD ), fatura değerinin düşük ör(3 USD )olmasında dolayı gümrük müşavirim belgede revize yapmam gerektiği düşük fiyattan ötürü ekstra KDV ve vergi ödemem gerekeceği yönünde uyarıda bulundu bu yüzdeb revize yaptım
Yeni belge başvurumda aynı GTİP kodunda yer alan fakat kalınlık farkından dolayı 16,20,30 USD gibi birim fiyatları bulunan malzemeler için ayrı ayrı kalem açmam gerekirmi yoksa ortalama fiyatı neye göre belirleyeyim
|
|
|
|
| 06-24-2008 10:06 AM |
|
 |
sa1905
Üye
Durum:
|
RE: DİİB belgesinde fiyat belirleme
Merhaba ,DİİB de esas olan kıymet değil adet , metre , kg vs.vs. dir onun için dediğiniz gibi aynı gtip de ayrı ayrı birim fiyatında malzemeler olabileceği için ortalam birim maaliyetten diib almanız yeterli olacaktır
|
|
|
|
| 06-24-2008 04:23 PM |
|
 |
Hektor7
Üye
Durum:
|
:)))))))))))Müşavirinizin dediği şey saçmalık değil babası.
Diib'de mühim olan %80 döviz kull. oranıdır. birim fiyatla uğraşmaz tabiiki doğru olması arzu edilen bir şey ama taşıma yolu değişirse bile sizin ithal fiyatınız değişir(İstatistiki kıymet CIF olduğu için)
Bunu nasıl açıklayacak müşaviriniz merak ettim...
Hektor7
Merhaba Arkadaşlar,
DİİB belgesi başvurusunda bulunmak üzereyim yanlız bir sorun ile karşılaştım
eski belgemde beyan ettiğim birim fiyatın yüksek(ör. 5 USD ), fatura değerinin düşük ör(3 USD )olmasında dolayı gümrük müşavirim belgede revize yapmam gerektiği düşük fiyattan ötürü ekstra KDV ve vergi ödemem gerekeceği yönünde uyarıda bulundu bu yüzdeb revize yaptım
Yeni belge başvurumda aynı GTİP kodunda yer alan fakat kalınlık farkından dolayı 16,20,30 USD gibi birim fiyatları bulunan malzemeler için ayrı ayrı kalem açmam gerekirmi yoksa ortalama fiyatı neye göre belirleyeyim
|
|
|
|
| 06-25-2008 01:17 PM |
|
 |
emreersoy
Üye
Durum:
|
Kilo , adet vs... tutsun yeterli. Ortalama birim fiyat oluyor , sorun çıkmıyor. Bir arkadaşın dediği gibi birim fiyat değişiklik gösterebiliyor , navlundan , giderlerin artmasından düşmesinden...
|
|
|
|
| 07-21-2008 11:16 AM |
|
 |