|
Gümrük Müsteşarlığı Merkez Personeli
|
| Yazar |
Mesaj |
deniz06
Üye
Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum:
|
RE: Gümrük Müsteşarlığı Merkez Personeli
Mutlaka birlik ve baraberlikten güç doğar. Ancak Teşkilatımızın imajının bu hale gelmesine sebep kimler acaba???
|
|
|
|
| 11-12-2006 10:24 PM |
|
 |
Genç Osman
Üye
Durum:
|
Sayın Gümrükçü
hangi sınavla ,ne şartlarla uzman olduğunuzu ısrarla vurgulamanız pek şık ve etik bir hareket değil,sanki teşkilatımzdaki diğer ünvanlardaki tüm personel arkadaşlar yazı tura atılarak çarşıdan pazardan seçilmiş vasıfsız insanlarmış gibi yanlış anlaşmalara sebebiyet verebilirsiniz.Bana göre kariyer meslekten daha önemlisi "kariyer insandır".Hani bir reklam filmi vardı "imaj hiç bir şeydir.susuzluk herşeydir"diye,kitaplardan 3 lisanda nasıl yüzüleceğini teorik olarak çok iyi öğrenebilirsiniz ama,suyu teninizde hissetmeden simülatör yüzücüsü olmakla,teşkilatın direği olduğunu iddia etmek,ne kadar gerçekçi olur ? forum üyelerinin takdirlerine bırakıyorum.Bizler hangi ünvanda olursak olalım,bu teşkilatın daha güzel yarınlara ulaşması adına tek yürek tek yumruk olmak zorundayız.Saygılarımla
|
|
|
|
| 11-12-2006 10:24 PM |
|
 |
Gümrükçü
Üye
Durum:
|
Ben mesleğe nasıl alındığımızı aktardım sizlere. Sizin neden bu konuda alındığınızı anlamak mümkün değil. Her personelin farklı mesleğe giriş aşamaları vardır. Kimse havadan alınmaz tabii ki. Devlet ciddiyetine yakışmaz bu.
Siz de mesleğinizi tanıtır, giriş şartlarını bildirirseniz, merak edenler bilgilenir. Bunda da hiçbir sakınca yoktur.
Ayrıca 2-3 dil bilmenin de kimseye zararı dokunmaz. size de tavsiye ederim.
Teşkilat Kanunu çıkarsa Gümrük Uzmanlığına geçiş yapmak için 2 defa sınav hakkı verilecek. Mesleğimize katılmak isteyenler bu sınava girebilirler.
|
|
|
|
| 11-12-2006 10:25 PM |
|
 |
yattara
Üye
Durum:
|
Ben yok Biz Varız dedikçe ısrarla Ben Ben Ben diyorsunuz.
Teşkilatımızın imajının bu hale gelmesine sebep kimler acaba? soruyu biraz daha açarsanız sevinirim.Ki bana göre Forumda daha önce benzer konuda bir konu açılmıştı oradada bahsettiğim gibi Teşkilat imajımız o kadarda kötü değil hatta ülkenin en iyi işleyen kurumu.Bu teşkilatın mensubu olarak her fırsatta "Teşkilatın imajı kötü" diye söyleneceğimize teşkilatımıza sahip çıkalım.Kendimizi teşkilattan ayrı tutmayalım.
|
|
|
|
| 11-12-2006 10:26 PM |
|
 |
yattara
Üye
Durum:
|
Sizler kendinizi dev aynasında görmeye devam edin benim yapacak çok işlerim var.Zira Gümrükte işler beklemez.
|
|
|
|
|
 |
gokhangum
Üye
Durum:
|
Herkes zamanında tercihini yaptı ve gerekli şartları sağlayarak mesleğe girdi. Şimdi yok o üstün bu üstün demenin anlamı yok. Uzmanlar bu işin beyin fırtınası kısmını yapıyor, taşradaki meslektaşlarımız da operasyonel kısmını yapıyor.
Bence herkes kendi işini yaparsa ve birbirinin ünvanına göz dikmezse çok daha iyi olur. Herkes kendi işini yapsın en güzeli böle bence. Bu arada biz olma kavramının içini doldurmak gerekiyor. Ben taşrada rüsvet yiyen bir memur duyunca bizden demem asla.
Teşkilatın bu halde olmasının sebebi siz ve biz değiliz arkadaşlar, bunu biliyorsunuz. Daha sonra bunu da tartışırız. Devletin neden sınırlarda yeteri kadar önlem almadığını ve memuru mükellefle yüzyüze bırakarak tehlikeye attığını, gümrüklerdeki çoğu sorunun düzelmesi için basit formüller yeterli iken nden hep daha kötüye gitmesini sağlayan uygulamalar yapıldığını, teşkilatın karışık olmasının birbiri ile barışık olmamasının kimlerin işine geldiğini de sonra tartışırız.
(Yattara: kimsenin kendini dev aynasında falan gördüğü yok canım kardeşim, siz aklınızca dişinize göre uzmanları gördünüz, gözünüze bizi kestirdiğiniz.Ondan böyle konuşuyorsunuz.Başka yerde sesiniz neden çıkmıyor canım kardeşim. Bak sen de gerçek durumu biliyorsun.Bu teşkilatta neden bu kadar sıkıntı olduğunu biliyorsun.Laf olsun diye konuşma )
|
|
|
|
|
 |
yattara
Üye
Durum:
|
Gokhangum
Kimseyle hiç bir meslek grubuyla bir derdimiz yok yazdığın bir çok şeye katılmakla beraber itirazım Foruma katılan bir arkadaşın gümrüğün imajından bahsederek kendini gümrüğün direği olarak nitelendirmesine idi.Ama tartışma farklı boyutlara ulaştı.Ben iyiyim ben senden daha iyiyim noktasına getirdiler.Teşkilatın sorunlarını bizlerde biliyoruz ama çözüme hep beraber ulaşılmasından yanayız.Selamlar
|
|
|
|
| 11-12-2006 10:27 PM |
|
 |
Lykian
Üye
Durum:
|
Benim anlamadığım bir husus var. Gümrük Uzmanlığı genelde takdir edilmeyen bir meslek. Ama nedense hemen hemen herkes bu ünvanı iktisap etme gayreti içerisinde. Herkes Teşkilat Yasa Tasarısında gümrük uzmanı olacak meslekler arasına kendi mesleğini de yerleştirme gayreti içerisinde. Bu çelişkinin bir izahı olmalı...
Bugün gümrük uzmanları da hakettikleri yerde değil, bu meslekle ilgili olumsuz görüşlerini yukarıda dile getiren 2 meslektaşımızın mensubu olduğu meslek grubu da hak ettiği yerde değil. Bu itibarla Teşkilatın daha iyi noktalara gelmesi adına yapılacak en son şey bence meslek gruplarının birbirleriyle uğraşmasıdır...
|
|
|
|
| 11-12-2006 10:28 PM |
|
 |
deniz06
Üye
Durum:
|
Sayın yattara içinizdeki çürükleri ,belki onları dışlayarak, kendi çabalarınızla temizlemeye hiç çalıştınızmı. Yoksa durumu görmezliktenmi geldiniz veya bazılarıda duruma ayakmı uydurdu? İnanın bu tür kişilere ilk tepki kendi meslek grubu içinden gelirse Teşkilatımızın imajı konusunda iyiye doğru çok hızlı yol alırız. Muayene memuru arkadaslarıma ve yaptıkları işe saygım var. Ama lütfen onlara ilk şamar sizden gelsin...
|
|
|
|
| 11-12-2006 10:28 PM |
|
 |
gokhangum
Üye
Durum:
|
İşte ben de onu diyorum. Herkes işinin gereğini yapsın, birbirinin mesleğine göz dikmesin. bu teşkilatı bu hale getiren nedenlere karşı beraber mücadele etsin, küçük hesaplar peşinde olmasın.
Saygılar.
Alıntı sahibi: Yattara üzerinde Eylül 22, 2006, 05:00:35
Sizler kendinizi dev aynasında görmeye devam edin benim yapacak çok işlerim var.Zira Gümrükte işler beklemez.
|
|
|
|
| 11-12-2006 10:29 PM |
|
 |
|
|