|
Gümrük Müsteşarlığı Merkez Personeli
|
| Yazar |
Mesaj |
scorpio
Üye
Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum:
|
RE: Gümrük Müsteşarlığı Merkez Personeli
Arkadaşlar, birkaç karşılıklı yazışmadan sonra şunu anlıyorum ki; Gümrük teşkilatının (merkez ve taşra) asıl sorunu kurum bilincinin tam oluşmaması. Bunun çeşitli sebepleri vardır. Çok ayrıntıya girmek istemiyorum şu anda.
Ancak çözüm belli, birlik ve beraberliğin sağlanması.
Gelecek yazışmalarda Merkez Teşkilatı'nın içindeki sorunlardan bahsedilmesini de rica ediyorum. Örneğin yemek sorunları, teknik destek sorunları (ki kısa süre önce büyük bir sorun yaşanmıştı bir hafta süreyle) vs..
Bu sayede çözümler üretilebilir gibi.
Katkılarından dolayı herkese teşekkürler..
|
|
|
|
| 11-12-2006 10:29 PM |
|
 |
zakyurek
Üye
Durum:
|
|
| 11-21-2006 05:54 PM |
|
 |
İbrahimÇelik
Üye
Durum:
|
Sanırım arkadaşlar olayı kişiselleştirmişler oysaki sorun genel bir sorun, merkezin hatası; taşrayı bilmemek ve bu bilgisizlik üzerine işlem bina etmek, 24 saat esasına dayalı çalışan bir teşkilat olduğu halde normal mesai dışında hiç bir Allahın kulunu bulamazsınız, ama yapıya baktığınızda merkeziyetçi bir yapılanma gözden kaçmaz.
Taşra ise kendi içine kapanmış yukarıdaki sorunu dile getirmekten adeta kaçınmaktadır. Bu husustaki en önemli kaygı yer kaygısı makam kaygısı.
Söyleyeceğim şey bir çok arkadaşı rahatsız edebilir ama tavsiyem aynanın karşısında kendi kendilerini yargılamalıdır. Şimdi bir düşünelim, şu anki yaptığımız işi ilk işe başladığımızda yapabiliyormuyduk cevap evet ise yaptığımız işe katkımız yüzde yüze yakın, yok biz bunu bazı merhalelerden sonra yapmaya başlamışsak, hiç kendimizi dev aynasında görmeye gerek yok bu işi okuması yazması olan birazda iş becerisi ve muhakeme kabiliyeti olan herkes yapabilir.
1998 yılında genel otomasyon projesi kapsamında Kapıkulede başlayacak İhbarlı Araç Takip Programını ilgili personele tanıtırken dedimki; sizin yaptığınız bir işi şu kapıdaki meydancı yapabilirmi yapamazmı dedim, dediğim anda kıyamet koptu, yok biz kaçakçılıkla ilgili çalışıyoruz, yok bunu yapıyoruz, yok şunu yapıyoruz gibi klişe laflar. Bende itiraz eden arkadaşlara o gün neler yaptıklarını sordum, kapıya gelen araca Lapseti Formu denilen kağıdı vermek ve almaktan başka somut bir şey ifade edemediler.
İşler rutinleşmeye başlayınca tabirimi mazur görün, kendi kendimizi kandırıyoruz. Aslında bir şey yapmıyoruz, en yoğun zamanlarımda yaptığım nefsi muhasebemde; sağa sola koşmaktan başka bir şey yapmadığımı fark ettim.
Kişilere faydalı yaptığım şeylerde ise, kendimin yada Ankarada oturan arkadaşımın zamanında yapmadığı bir şeyin hatasını düzeltme işlemi olduğunu gördüm, hani bir deyim vardırya, "Allah fakirin eşeğini kaybettirir üzer, buldurur sevindirirmiş", (bu paragrafı iyi anlamanız için bir kere daha okumanızı öneririm)
Hem merkezde ve şu an taşrada görev yapan bir arkadaşınızım, sorun bir tek gümrükte değil devletin genel yapısında. Şu an başımızdaki idareci milyon kere idareciliği hak etmiş biri olabilir, ama milyon kere hak ettiği için değil başka etmenlerden dolayı idareci olmuştur, yani idarecidelerden genel beklenti, LİYAKAT değil SADAKAT aranmaktadır (istisnalar kaideyi bozmaz), gereksiz polemiklere yer vermemek için milyon kere hak etmiş sözümün altını çiziyorum.
Sanırım bu günlük bu kadar yeter.
Bu msg vesilesiyle tüm Gümrük camiasının Kurban Bayramı ve yeni yılını içtenlikle kutlar esenlikler dilerim
|
|
|
|
| 12-27-2006 12:32 PM |
|
 |
citaka
Bronz Üye

Durum:
|
Merhaba,
Ben teşkilat üyesi değilim,
Gümrük Uzmanı nedir? Görevleri nelerdir?
Gümrükçü Nedir? Görevleri Nelerdir?
Gümrük Kontrolörü Nedir? Görevleri Nelerdir?
Gümrük Müfettişi kavramı nedir?
lütfen bu konularda bilgilendirme yapabilirmisiniz.
Merkez, Taşranın iş yapmasının kolaylaşmasını sağlayacak önlemleri, işin yapılışında yaşanan sorunları tespit ve giderici önlemleri alabilmesi, diğer devlet kurumları ile koordinasyonu sağlayıcı,
Taşra da iş üreten,
diyebilirmiyiz.
Teşekkür ederim
|
|
|
|
| 12-27-2006 02:57 PM |
|
 |
admin
Kurucu Yönetici

Grup: Kurucular
Durum:
|
Gümrük Forum'a hoşgeldiniz sayın İbrahimÇelik,
Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Biz de, tüm Gümrük camiasının Kurban Bayramı ve yeni yılını kutluyoruz ve yeni yılın gümrük camizmız için hayırlı geçmesini temenni ediyoruz.
**Lütfen Forum Kurallarını dikkatlice okuyunuz.
**Forum'da konu açmadan önce MUTLAKA arama yapınız.
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak ilgili moderatöre aktarabilirsiniz.
** Bize ulaşmak için: yoneticiler@gumrukforum.com
|
|
|
|
| 12-27-2006 03:21 PM |
|
 |
citaka
Bronz Üye

Durum:
|
Nerelerdesiniz.... ve Fazla Mesai
Merhaba
"Bu bölüm devam etmemesi yukarıdan gelen bir emirlemi yoksa portal üyeleri portalı terk mi ettiler? " sorusunu kaç gündür sormaktayım...
sorunların büyük
ben taşra teşkilatı personele ödenen fazla mesai olayını benimsemiyorum
akşam 10 a kadar 12 ye kadar kaldığında develt olan sizlerin bir fazla mesai ödemesi yok mu, giriş çıkış defterleriniz vardır elektronik takip kartlarınız vardır.
niye ithalatçının ihracatçının nakliyecinin ödediği (!) fazla mesai parasından pay almaktasınız
taşra memuru mesai sonrası saat 11 de mesai ye geliyor, bekleyen ithalatçı ihracatçılar, da bu memurdan bekleme parası almalımıdır?
Gümrükçü, gümrük memuru, gümrük müşavirini kapsamıyor ama
ben de müş yrd olarak düşüncemi sundum
birde
böyle bir portalı oluşturan ekip siz gümrük camiasınca neden bu derece yanlız bırakılıyor...
admin = çok mu önemli, korkulacak birisimi, veya üst makam mı?
özgürce yazamadığınızı düşünmek zorunda kalıyorum...
halbuki her bir harf, nokta ve virgül bizleri bir adım ileri götürebilir.
eğer üst makamlarsa portal sahipleri daha iyi anlayabilir, kendilerini de yetiştirmişlerse buradaki kelimelerden bir çok derste, sonuç ve önlem alabilmeye çalışabilirler,
farkındamısınız gelen sorular, çok basit
ama malesef ne gümrük müşavirleri dernekleri -ki oda olamadı- ne baş müdürlükleriniz, mükellef olan ithalat ihracatçılara hiç bir şey verememişler,
insanların girişimcilerin bilgi ihtiacı var,
insanlar araştırmıyor, işleme başlıyor sonrası başına ne gelirse allahtan diyor ve çözüm arıyor yazık değil mi?
birde son husus
art niyetli olmayan hatalardan kaynaklanan gelir eksikliklerinde tespit eden devlet memuru kesilen cezadan % pay almasın, bana ağır geliyor, ithalatçı her şeyi bilmek zorunda değil, tespit eden memurda beyannameyi kapatana kadar beklyeip sonra ceza kararı aldırıyor, ama bu memur ithalatçıya karşı DEVLET, devletde bu şekilde yapmamalı, hatası baştan belli olanı ikaz etmeli, ve hatta bu tür cezayı bulduğunda ceza ithalatçıya değil GÜMRÜK MÜŞAVİRİ firmasına düzenlenmeli diye düşünürüm ama yine de şu cezalardan pay almayı lütfen düşünelim.
biraz dertleştim
kolay gelsin
CitaKA
|
|
|
|
| 03-30-2007 02:08 PM |
|
 |
serkans
İlgili Üye

Durum:
|
yaa ben sorunları değil bilgileri istiyorum desem ben gümrük memuru olmak istiyorum bkpss den kaç puan almam lazım gümrük memurluğu işinin boyutu nedir zorlukları güzellikleri paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
S.PEKER
|
|
|
|
| 04-03-2008 04:41 PM |
|
 |
POBEDA
Üye
Durum:
|
Sıkıntı bir meslek gurubunun sıkıntısı değil,kurum genel anlamda ciddi sıkıntılar yaşıyor, gümrük uzmanı arkadaşların tamamı taşraya gönderilip muayene işlemi yaptırılsa değişen birşey olmayacak, sorun çok yönlü ve çok daha derinde,sorunu uzman ,muayene,muhafaza meslek guruplarının birinden kaynaklanıyor şeklinde algılamak büyük hatta.
1)Taşra teşkilatında denetim elemanlarının aynı zamanda yönetici olması,kurumumuzda kurum içinden gelip başmüdür, başmüdür yardıcısı olan çok azdır, bu kadrolar genelde kontrolör kökenlidir.
2)Taşradaki fiziki mekan problemi ve sahaların güvenlik sıkıntısı, yetersiz sayıdaki muhafaza,personel azlığı ve iş yükü
3)Mesai,yolluk gibi ödemelerin hakaniyet ölçülerine göre yapılmaması,idarenin bu konuda istediği gibi tasarufta bulunması
4)Merkez teşkilatının söz sahibi kadrolarında bulunanların kurum personeline sahip çıkmaması,herkesi aynı kefeye koymaları
5)Kurum içerisindeki art niyetlilerin ayıklanamaması ve sistemin bu konudaki açıklarının kapatılamaması
6)Çok fazla sayıdaki brokratik işlem ve bunun sonucunda ortaya çıkan usulsüzlükler
dahada arttırırlabilir
5)
|
|
|
|
| 05-15-2008 09:15 PM |
|
 |
export47
Üye
Durum:
|
YARDIM LUTFEN...
ARKADASLAR BU YIL YURTDISINDA KURUFASULYE EKIMI ISINE GIRDIM... YAKLASIK 50 DONUM FASULYE EKTIM... YALNIZ TURKIYE'YE GIRIS ICIN NE ZAMAN IZIN VERILIYOR... AYRICA BU URUNU HABUR GUMRUGUNDEN TREN VASITASIYLA YURDA SOKMAK ISTIYORUM.... PROSEDURLER NEDIR PEK BILMIYORUM... KIMSEDENDE PEK BIR YARDIM ALAMADIM... BU GIDISLE MALI TURKIYE YE SOKAMADIGIM ICIN SATISINI EKIMI YAPTIGIM ULKEDE SATMAK ZORUNDA KALACAM... BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM...
export47@gmail.com
|
|
|
|
| 09-09-2008 12:13 AM |
|
 |
SERHAT
Super Moderator

Grup: Super Moderators
Durum:
|
Gümrüğün direği olan sayın Gümrük Uzmanları,Sizler Ankarada Gümrükler Genel Müdürlüğünde yaptığınız işleri burada bu platformda tüm forum kullanıcılarının da sizleri anlayıp ve hak ettiğiniz yere konulabilmeniz için lütfen maddeler halinde açıkça ve çekinmeden buraya açıklayabilirmisiniz?Çünkü Gümrük Uzmanlarının Genel Müdürlükte ne iş yaptıklarını kimse bilmiyor ki,gümrüğün direği mi,yüz akımı olduğunuzun bilinmesi için ünvanınız ile değil yaptığınız işlerle kendinizi tanımlayabilirmisiniz.?
|
|
|
|
| 09-09-2008 01:06 AM |
|
 |
|
|