Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
Sayfa (3): « İlk [1] 2 3 Sonraki > Son »
Gümrük Müsteşarlığı Merkez Personeli
Yazar Mesaj
scorpio
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

Gümrük Müsteşarlığı Merkez Personeli

Gümrük Müsteşarlığı'nın merkez teşkilatında görev yapan tüm personelle ilgili bilgiler, sorunlar ve bu sorunların çözümleri hakkında bu bölümde mesajlaşabilirsiniz.

11-12-2006 10:18 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Gümrükçü
Üye

RE: Gümrük Müsteşarlığı Merkez Personeli

Merkez teşkilatındaki en büyük sorunların başında, personelin kendisini iyi ifade edememesi gibi geliyor bana. Hemen hemen hiç kimse gümrük merkez teşkilatındaki personelin sorunlarından haberdar değil. özellikle Gümrük Uzmanlarının ne gibi sorunlar yaşadığı bilinmiyor.
Bunların başında bu kariyer mesleğin muadillerinden çok daha düşük özlük haklarına sahip olduğu, elinde olanı da 10 yıl gibi bir sürede tırnaklarıyla elde etmiş olması geliyor.
Hakettiği yere ne zaman, nasıl gelir bilinmez ama ortada bir gerçek varsa, o da Gümrük Uzmanlarının gün be gün başka kurumlara geçiş yaptığıdır.
Müsteşarlığın "direği" olan Gümrük Uzmanları kurumun imajına yaptığı olumlu katkı nedeniyle takdire şayandır. İdarenin de bunların farkına varması dileğiyle..

11-12-2006 10:19 PM
yattara
Üye

"Müsteşarlığın "direği" olan Gümrük Uzmanları kurumun imajına yaptığı olumlu katkı nedeniyle takdire şayandır. İdarenin de bunların farkına varması dileğiyle.."
Bunlar reklam kokan hareketler.Sizin gibi gençleri pistlerde görmek isteriz.

11-12-2006 10:19 PM
Genç Osman
Üye

Gümrüğümüzün direği ve yüzakı olan uzmanlarımız neden taşradaki olumsuz imajın düzeltilmesi için,Habur,Gürbulak,Esendere,Cilvegözü gibi gümrüklerde görev yapmadığını anlamış değilim.Özellikte üst düzey yabancı dillerinden dolayı,sınır gümrüklerinde çok faydalı olacakları düşüncesindeyim.Umarım taslak aşamasında olan Teşkilat Yasasında bu konu dikkate alınmıştır.Gümrüğün imajının olumlu anlamda düzeltilmesine çok faydalı olacağına tüm samimiyatimle inanıyorum.Saygılarımla.

11-12-2006 10:20 PM
admin
Kurucu Yönetici
Kurucular

Grup: Kurucular

Değerli Gümrük Forum Üyeleri,

Öncelikle tartışmaların karşılıklı saygı çerçevesinde kalması gerektiğini hatırlatmak isterim.
Bu konu hassas bir konu ve Gümrük Müsteşarlığı'nın her biriminde görev yapan personelin birçok sıkıntısı olduğu da biliniyor.

**Lütfen Forum Kurallarını dikkatlice okuyunuz.
**Forum'da konu açmadan önce MUTLAKA arama yapınız.
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak ilgili moderatöre aktarabilirsiniz.
** Bize ulaşmak için: yoneticiler@gumrukforum.com
11-12-2006 10:20 PM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Gümrükçü
Üye

Bu ortamda karşılıklı cevaplar yazmak istemezdim ama mecbur kaldım.
"Kariyer meslek olarak" Gümrük Uzman Yardımcılığı Sınavı her yıl açılıyor. İsteyen bu sınava girer.
KPSS + Alan Bilgisi (klasik sınav) + Mülakat ile Gümrük Uzman Yardımcılığı'na atanır.
Bu meslek için de yabancı dil şarttır. Merkezde yabancı dili fiilen kullanmak da gereklidir.
Bu sınava girmeyenler de sadece KPSS 3'ten yüksek puan alır ve taşrada veya kısıtlı sayıda merkezde görev yapar.
Lütfen herkes kendi mesleğine nasıl girdiğini hiç unutmasın.
Verilen emeklere saygı gösterilsin.
İyi çalışmalar.

11-12-2006 10:21 PM
yattara
Üye

Aynen katılıyorum dostum "Verilen emeklere saygı gösterilsin" Teşkilatta onlarca ayrı ünvanda binlerce memur varken hiç kimse kendine gümrüğün direği sıfatını yakıştırmasın.Gümrüğe imajı bozuk suçlamasını yaparken kendilerini gümrüğün yüzakı olarak göstermesin.Ben yok Biz varız.Kötü olanda biziz güzel olanda biziz

11-12-2006 10:21 PM
gokhangum
Üye

Yattara,

Hepimiz bu teşkilat çatısı altında hizmet ediyoruz.Doğru
Ama iyi de biziz kötü de biziz olmaz. Ama tabi buna ilişkin şu şöyledir böyle olmuştur diye örnek verirsen olur.Ben de bilmediğimi senden öğrenirim.

Gelelim diğer konuya, çalışma şartları olarak taşrada çalışmak hem daha riskli hem de daha zordur.Ama her işte bir iş bölümü vardır ve uzmanlar Gümrük Müsteşarlığı'ndaki en nitelikli işleri yüzünün akıyla yapmaktadır.
Şunu da söyleyeyim, onurlandırılsalar, takdir görseler daha iyisini de yaparlar.Bu konuda şüphe yoktur.İtiraz eden varsa nedenini söyler, tartışırız.

11-12-2006 10:22 PM
scorpio
Üye

Yazılan yazılardan anlaşılan, tüm meslek grupları arasında az da olsa mantalite farklılığı olduğu görülüyor.
Ancak her zaman güç "birlik" ten doğar. Taşra ve merkez teşkilatı arasındaki farklılıklar konusunda; meslek gruplarının başka taraflara bakması gerekiyor diye düşünüyorum.
Karşılıklı yıpratmanın hiç kimseye faydası dokunmaz.

11-12-2006 10:22 PM
gokhangum
Üye

Aynen katılıyorum.

11-12-2006 10:23 PM
Sayfa (3): « İlk [1] 2 3 Sonraki > Son »
Cevap Gönder  Konu Gönder