Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
Sayfa (3): « İlk [1] 2 3 Sonraki > Son »
Gümrük müşavir yardımcılığı
Yazar Mesaj
fmengübeti
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

Gümrük müşavir yardımcılığı

Merhaba
Gümrük müşavir yardımcılığı için çalışmam gereken konular alanlar neler? Bunlara çalısmam için önerebileceğiniz bir kaynak varmı? Şimdiden teşekkürler

Bu Mesaj 04-16-2008 08:02 PM değiştirilmiştir. Değiştiren... : fmengübeti.

04-16-2008 08:01 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
commer
Super Moderator

Grup: Super Moderators

RE: Gümrük müşavir yardımcılığı

fmengübeti Yazılan:
Merhaba
Gümrük müşavir yardımcılığı için çalışmam gereken konular alanlar neler? Bunlara çalısmam için önerebileceğiniz bir kaynak varmı? Şimdiden teşekkürler

Forumda arama yaparak 2006 yılı imtihan sorularını bulabilirsin. Sana neler çalışman gerektiği konusunda bayağı fikir verecektir. Soruları da birebir görme   inceleme fırsatın olur.

04-16-2008 10:03 PM
fmengübeti
Üye

Evet o sorular bende var inceledim.Sanırım gümrük mevzuatına ve kaçakçılık kanununa çalışmam lazım? Bunlara çalısabileceğim kaynaklar neler?

04-17-2008 01:02 PM
imza
Altın Üye

Bu kitap sizin işinize yarayacaktır  lütfen linki inceleyin.

"http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp?sid=RWEJMVRDYK5K8HTCLKKR"

ayrıca forumdaki yazıları da incelerseniz size faydasını görürsünüz.

Bu Mesaj 04-17-2008 01:58 PM değiştirilmiştir. Değiştiren... : admin.

04-17-2008 01:13 PM
cgdms
Yönetici
Yöneticiler

Grup: Yöneticiler

Gümrük müşavir yardımcılığı yazılı sınavı, soruların % 40’ı Türkçe, matematik, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi ile vatandaşlık bilgisi konularını içeren genel yetenek ve genel kültür sorularından, % 60’ı ise Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği ve 4926 Kaçakçılıkla mücadele kanunu ile ilgili konuları içeren sorulardan oluşur. (Bak: Gümrük Yönetmeliği 708 madde)
Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi sınavı yapan kuruluş tarafından 100 tam puan üzerinden yapılır. Bu değerlendirme sonucunda gümrük müşavir yardımcılığı sınavında 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır. (BAK. Gümrük Yönetmeliği 709 Madde)

http://www.turkuazweb.com
aradığınız herşey burda...

(şirket profili site dışında ve forum yöneticilerine özeldir)

**Lütfen Forum Kurallarını dikkatlice okuyunuz.
**Forum'da konu açmadan önce MUTLAKA arama yapınız.
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
     Gümrük Müşavir Yardımcısı
05-03-2008 05:52 PM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
cgdms
Yönetici
Yöneticiler

pardon 5607 kaçakçılık kanunu kanun değişti değişmeisnden sonraki ilk gümrük müşavir yardımcılığı sınavı ....çalışırsan başarılı olrsun genel kültür basit
problemler
türkçe paragraf
tarih inklap tarihi ama genel kültürüde hafife alma sakın hızlı olman gerekiyor...
başarılar şimdiden

**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
05-03-2008 05:57 PM
serkans
İlgili Üye
*

Sayın Üye fmengübeti öncelikle müşavirlik sınavına hazırlanman ve araştırman gerçekten beni çok mutlu etti inşallah olur kazanırsın diyorum ve yaptığım araştırmalarda 2006 yılı sorularını buldum ve linki aşağıya ekledim bu sorulardan yola çıkarak sınavda hangi ders ve konuların çıkabileceğini görecek sorulara karşıda yabancı olmayacaksın die düşünüorum
                                         2006 yılı sorular aşağıdaki linktedir
                          http://www.gumruk.gov.tr/Gumruk/DosyaUpl...aplari.zip
                                                                                                         Saygılarımla :)

S.PEKER
07-21-2008 11:44 AM
serkans
İlgili Üye
*

BUNU DA OKUMANI TAVSİYE EDERİM GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ, YARDIMCILIĞI

Geleceğin Gümrük İdareleri ve Gümrük Müşavirleri konulu, 19/8/2006 tarihinde İGMD tarafından organize edilen, Sayın Devlet Bakanımız Kürşat TÜZMEN’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıya izleyici olarak katıldım.

Gümrük Müsteşarlığı ve bağlı kuruluşların yöneticileri ve gümrük işlemlerini takip ve sonuçlandırma hizmeti ile Gümrük Dış Ticaret konusunda firmalara Müşavirlik hizmeti veren Gümrük Müşavirliği firmaları sahibi ve çalışanı, Gümrük çalışma arkadaşlarının bir araya bu derece kapsamlı olarak geldiği ilk toplantı olması dikkat çekicidir.

İHRACATA ÖNEM VERİLMESİ

Sayın Devlet Bakanımız konuşmasında İHRACATIN kurtuluş olduğunu, İhracata dayalı büyüme politikası olduğu, Gümrük işlem hızının AB standartlarının üzerine çıktığı Gümrük işlemlerinin %85 inin 24 saatte tamamlandığı, Elektronik imza ilk kez gümrüklerde kullanıldığı vurgulanmıştır.

Dünya ülkelerinin önlem politikalarına bağlı olarak EŞYANIN ÇIKIŞ NOKTASINDA KONTROLÜ’NÜN önem kazanacağı, İthalat işleminde kontrol sisteminin, ihracat sırasında birçok formalitenin yapılacağı için azalacağı, formalitelerin çıkış sırasında yapılması ile, olabildiğince az müdahale, hız kazanmış bir ticareti getireceği belirtilmektedir.

GÜMRÜK İŞLEM TAKİP HİZMETİMİ – MÜŞAVİRLİK Mİ?

Konuşmalar sırasında Gümrük Müşavirliği hizmeti veren şirketlerin, hizmet verilen firmalara Mali Müşavir ve Hukuk Müşaviri gibi her zaman firma sahibinin yanında olması gereken bir olgu olması gerektiği ifade edilmektedir. Her zaman gönülden talep edilen de bu olmalıdır.

En az İki Gümrük Müşavirinin bir araya gelerek kurduğu GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ Firmasının hizmet verdiği İthalatçı İhracatçı Firma ve kuruluş sayısı, hizmet verilmesi sırasında muhatap olunan Gümrük Müdürlükleri sayısı dikkate alındığında, Gümrük Kanununda, Yönetmeliğinde var olan iş takip edecek kişiler kavramına uyulamamasına neden olunmaktadır. 16 Gümrük Müdürlüğü olan İstanbul da hizmet veren Gümrük Müşaviri Firmasının her Gümrük Müdürlüğü için bir müşavir veya yardımcı istihdamı sağlaması zorunluluğu ortaya çıkmaktadır.

Asgari 2 Gümrük Müşaviri tarafından kurulmuş Müşavirlik hizmetinin iş takibi işlem sonuçlandırması dışında Unvanlarında bulunan Müşavirlik Hizmetini bu kişiler nasıl verebilecektir?

MÜŞAVİR VE MÜŞAVİR YARDIMCISI AZLIĞI

Gümrük Müşavirinin hizmet vermesi yönetmelik ve kanunda belirtilmiş şekilde yeterli sayıda Müşavir ve Müşavir Yardımcısı gerekli olacaktır. Karşımıza Müşavir ve Müşavir Yardımcısı azlığı ortaya çıkmaktadır.

Müşavir Yardımcılarından açılacak sınavla Müşavir olabilme, Gümrük Memurluğundan ayrılıp müşavir olabilecek kişilerin şartları da bellidir.

Son dönemlerde okulu olan bir sektör kavramı ile Dış Ticaret Gümrük konusunda eğitim veren okuldan mezun olanların STAJLARINI gümrüklerde yapmasına olanak verilebilmesi için yasal düzenleme yapılabilmelidir.

2 yıllık ve veya 4 yıllık okullardan mezun olarak Gümrük Müşavirleri yanında staj yaparak kişilere Müşavir yardımcısı sınavına girebilme imkânı verilebilmelidir. 4 yıllık okul mezunu çalışması yapana örneğin 1 yıl sonunda Müşavir Yardımcısı sınav hakkı verilebilmesi, 2 yıllık olana da 2 veya fazlası yıl çalışması sonrası Müşavir yardımcısı sınav hakkı sağlanabilmesi düşünülebilir mi?

S.PEKER
07-21-2008 11:47 AM
serkans
İlgili Üye
*

Merhaba,fmengübeti

Aşağıdaki linklerde tüm 2008 sınav takvimleri mevcut biliorumki ilgileniosun :))
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Ölçme Değerlendirme ve Açıköğretim Kurumları Daire Başkanlığı
2008 sınav takvimi
http://egitek.meb.gov.tr/Sinavlar/Duyuru...akvimi.htm

ÖSYM  2008 sınav takvimi

http://www.osym.gov.tr/Yonlendir.aspx?F6...1143AC14A2

S.PEKER
07-21-2008 11:50 AM
cgdms
Yönetici
Yöneticiler

sayın serkans sonuç nedir ? konuşmanın sonucu ;
sonuç olarak bi mali müşaviler kadar olamıyoruz ülke ekonomisinde  çok öenmli olduğumuz halde;
bir odamız dahi yok ....

cgdms@hotmail.com
07-21-2008 12:24 PM
Sayfa (3): « İlk [1] 2 3 Sonraki > Son »
Cevap Gönder  Konu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyon Görüntüle
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Üye Ol | Konuyu Favorilerime Ekle

Forum Geçişi

yerel seçim | sigorta | peyzaj
eXTReMe Tracker