|
Gümrükteki Eşyam için Gümrük Çekim Ücreti
|
| Yazar |
Mesaj |
evildoer_61
Üye
Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum:
|
Gümrükteki Eşyam için Gümrük Çekim Ücreti
Merhaba ,
Yurtdışında yaşamakta olan bi arkadaşım tnt aracılığıyla değeri 600 $ olan laptop yolladı , yalnız gift olarak belirtilip değeri 300 dolar gösterilmiştir , şu anlık istanbul gümrekte beklemede , ben ise artvindeyim alabilmem için turuncu gümrük müşavirliğine vekaletname vermem gerekecezmiş , onların gümrükten benim adıma çekmeleri için , benim soraçağım net olarak bana masrafı ne olurr , turuncu gümrük müşavirliğinin bundan çıkarı ne , kendilerine danışmadan sizlerden bilgi almak istedim , şimdiden çok teşekkürler
İyi günler
Salih Genç
Ürün : http://www.bestbuy.ca/catalog/proddetail...5Fcookie=1
|
|
|
|
| 06-04-2008 09:02 PM |
|
 |
custom_33
Bronz Üye

Durum:
|
RE: Gümrükteki Eşyam için Gümrük Çekim Ücreti
Bütün kişiler, gümrük mevzuatı ile öngörülen tasarrufları ve işlemleri bizzat kendileri takip edebilecekleri gibi bu tasarruf ve işlemleri gerçekleştirmek üzere bir temsilci tayin edebilir.
Burdanda anlaşılacağı üzere sözkonusu eşyanı gümrük mevzuatı hükümleri gereğince alabilecek hak sahibi olarak ya sensidir yada adına dolaylı temsilci sıfatıyla yetkilendireceğin vekaletname vereceğin Gümrük Müşavirlik şirketleridir.
Müsteşarlıkça '' Dolaylı temsil durumunda kendi adına, ancak başkasının hesabına hareket eden'' gümrük müşavirlerine bu yetki Gümrük Müsteşarlığınca verilmiştir.
Ayrıca posta yolu ile gönderilen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, toplam değeri 100 ila 1500 EURO arasında olan eşyanın ithalinde İthalat Rejimi Kararı hükümlerinin uygulanması icap etmektedir.
Bu sebeble eşyanın İthalat rejimimine tabi tutulması gerekmekte ve Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutularak Gümrük vergi ve resimlerini ödeyerek malını millileştirebilirsin.
Gümrük müşavirleri her türlü gümrük işlemini takip ederek sonuçlandırabilir. Ekonomik etkili gümrük rejimleri, nihai kullanım, basitleştirilmiş usul uygulamaları ve diğer gümrük işlemlerinin doğru olarak uygulanmasını sağlamak için Müsteşarlık; gerekli gördüğü tespit işlemlerini belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde gümrük müşavirleri eliyle yaptırılmasına yetkilidir.
Söz konusu şirketler gördükleri hizmet karşılığında elde edecekleri gelirleri için gümrük beyannamesinde hesabına beyanda bulundukları kişi veya kuruluşlara şirketleri adına fatura kemekle mükelleftirler.
Şimdi sormuş olduğun '' gümrük müşavirliğine vekaletname vermem gerekecezmiş , onların gümrükten benim adıma çekmeleri için , benim soraçağım net olarak bana masrafı ne olurr , turuncu gümrük müşavirliğinin bundan çıkarı ne , '' sorusununda, hiçbir çıkarı olmadığını , cevabını azçok anlamışsındır.
|
|
|
|
| 06-05-2008 11:12 AM |
|
 |
commer
Super Moderator

Grup: Super Moderators
Durum:
|
Merhaba ,
Yurtdışında yaşamakta olan bi arkadaşım tnt aracılığıyla değeri 600 $ olan laptop yolladı , yalnız gift olarak belirtilip değeri 300 dolar gösterilmiştir , şu anlık istanbul gümrekte beklemede , ben ise artvindeyim alabilmem için turuncu gümrük müşavirliğine vekaletname vermem gerekecezmiş , onların gümrükten benim adıma çekmeleri için , benim soraçağım net olarak bana masrafı ne olurr , turuncu gümrük müşavirliğinin bundan çıkarı ne , kendilerine danışmadan sizlerden bilgi almak istedim , şimdiden çok teşekkürler
İyi günler
Salih Genç
Vekalet vererek işlemi yaptırmanız sonucu size çıkaracakları rakam Ordino ücreti + Ardiye ücreti + Gümrükleme ücreti + Bulunduğunuz ile cargo ücreti olarak en asgarisinden Kdv hariç 400 ile 600 YTL arası rakam olacaktır
|
|
|
|
| 06-06-2008 12:29 AM |
|
 |
evildoer_61
Üye
Durum:
|
vekalet vermeden yaptırmamız sonucu ne kadar ücret öderiz , bu dediğiniz ücretleri kim alıyor peki gümrük müşavirliği mi yoksa sadece gümrük çıkarmakmı bu kadar tutar . liman gümrüğünde çalışan bi akrabam öyle demiyor ama , senden alcakları sadece %18 kdv + damga ücreti + kargo olur diyor , bu ne biçim iş anlamadım , vekalet vererek aldırmam sonucunda ben bu insanlara nasıl güvencemm . lütfennn acele cevap teşekkürlerr
|
|
|
|
| 06-09-2008 12:00 AM |
|
 |
commer
Super Moderator

Durum:
|
Kargo şirketi size ordino kesecek fiyatı asgari 110 ytl + ardiye ücreti alacak asgari 50 ytl + gümrükleme ücreti olarak alacağıda en az 150 ytl+kdv birde bulunduğunuz ile kargo koyar en bir 70 ytl
bunları üst üste koyarsanız hesap asgari rakamdan ortadadır.
Not : turuncu gümrükleme dediğinizde tnt kargonun kendi gümrükleme şirketidir
Bu Mesaj 06-09-2008 12:27 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : commer.
|
|
|
|
| 06-09-2008 12:22 AM |
|
 |
asiyan
Bronz Üye

Durum:
|
Sizin vekaletname vermeden çektirebilmeniz de olasıdır. Ancak bu işi vekalet vererek yaptırmanız size zaman kazandırır. Siz kendi başına çekerseniz yukarıda sayın üyelerimizin bildirdiği rakamlardan 150-200 YTL daha ucuza mal edersiniz. Ancak gümrükleme hakkında hiçbirşey bilmediğiniz için nerede neyi nasıl yapacağınız konusunda biraz zaman kaybedersiniz. Eğer kendiniz bir tecrübe yaşamak istiyorsanız ve zamanınız varsa eşyanızın bulunduğu gümrüğe giderek danışınız. Anladığım kadarıyla sizin VEKALET konusunda güvensizliğiniz bulunuyor. Verdiğiniz vekalet ilgili gümrük şirketine şahsınıza ait herhangi bir çek, senet, sözleşme gibi evrağa imza yetkisi tanımaz. Sadece İŞLEM TAKİBİ yetkisi verdirir. Vekaleti SÜRELİ vermeyi unutmayınız.
|
|
|
|
| 06-09-2008 12:36 AM |
|
 |
evildoer_61
Üye
Durum:
|
bunu 300 dolardan mı hesapladınız öyleyse asgari 450 ytl e falan geliyor buda asgari bidee , peki artı olarak gümrük müşarvirliği birşey almıyormu , tnt kargo bu , turuncu gümrük müşavirliği gümrük çekimini yapıyor ...
|
|
|
|
| 06-09-2008 12:37 AM |
|
 |
evildoer_61
Üye
Durum:
|
asiyan kardeşim , dediğinizden anladığım kadarıyla müşavirliğin alaçağı ücret 150 -200 arası bi raka oluyorr , vekaleti süresiz vermem sakıncalı olurmu peki , çünkü ilerde yine bu kişiler aracılığıyla gümrük işlemi yaptırabilirim .. teşşkrüler
|
|
|
|
| 06-09-2008 12:45 AM |
|
 |
commer
Super Moderator

Durum:
|
bunu 300 dolardan mı hesapladınız öyleyse asgari 450 ytl e falan geliyor buda asgari bidee , peki artı olarak gümrük müşarvirliği birşey almıyormu , tnt kargo bu , turuncu gümrük müşavirliği gümrük çekimini yapıyor ...
Bahsi geçen kargo ve gümrük şirketi isimleri farklı gibi görünsede aynılar yani senin paran sonuç itibariyle aynı şirkete gidecek
|
|
|
|
| 06-09-2008 12:48 AM |
|
 |
evildoer_61
Üye
Durum:
|