|
Gümrükteki Eşyam için Gümrük Çekim Ücreti
|
| Yazar |
Mesaj |
asiyan
Bronz Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum:
|
RE: Gümrükteki Eşyam için Gümrük Çekim Ücreti
asiyan kardeşim , dediğinizden anladığım kadarıyla müşavirliğin alaçağı ücret 150 -200 arası bi raka oluyorr , vekaleti süresiz vermem sakıncalı olurmu peki , çünkü ilerde yine bu kişiler aracılığıyla gümrük işlemi yaptırabilirim .. teşşkrüler
VEKALETİ SÜRESİZ VERMENİZDE BİR SAKINCA OLMAZ. ANCAK BAZI GÜMRÜK İDARELERİ VEKALETTEKİ SÜREYE DİKKAT EDER. SÜRESİZ VERECEKSENİZ VEKALETTE MUTLAKA "SÜRESİZ OLARAK VEKİL TAYİN ETTİM" İBARESİNİ BULUNDURUNUZ.
VEKALETİ SÜRELİ VERİN DERKEN İÇİNİZİN RAHAT OLMASI AÇISINDAN SÖYLEDİM.
SAYGILAR
|
|
|
|
| 06-09-2008 12:56 AM |
|
 |
evildoer_61
Üye
Durum:
|
asiyan ve commer kardeşim verdiğiniz bilgiler için teşekkürler , peki sizin bu işlerle bağlantınız
|
|
|
|
| 06-09-2008 12:58 AM |
|
 |
cgdms
Yönetici

Grup: Yöneticiler
Durum:
|
vekalletnamede süresiz yazarsanız süresiz de bir süre olarak görülmez...süresiz vermeyin bir yıl yada uzun zaman yapacaksanız 2 yıl verin yönetmelikte ki yazıyı koyuyorlar gümrükte önünüze süresiz yazdırmayın yeni mevzuata göre bazı gümrük müdürleri gecersiz bile kılabilir vekaletnamenizi .bu konuda ben çok problem yaşadım ...
siz işleminizi hangi gümrük müdürlüğünde yaptıracaksınız?
(şirket profili site dışında ve forum yöneticilerine özeldir)
**Lütfen Forum Kurallarını dikkatlice okuyunuz.
**Forum'da konu açmadan önce MUTLAKA arama yapınız.
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
Gümrük Müşavir Yardımcısı
|
|
|
|
| 06-09-2008 10:04 AM |
|
 |
evildoer_61
Üye
Durum:
|
vekalletnamede süresiz yazarsanız süresiz de bir süre olarak görülmez...süresiz vermeyin bir yıl yada uzun zaman yapacaksanız 2 yıl verin yönetmelikte ki yazıyı koyuyorlar gümrükte önünüze süresiz yazdırmayın yeni mevzuata göre bazı gümrük müdürleri gecersiz bile kılabilir vekaletnamenizi .bu konuda ben çok problem yaşadım ...
siz işleminizi hangi gümrük müdürlüğünde yaptıracaksınız?
turuncu gümrük müşavirliği , istanbul gümrüğü
|
|
|
|
| 06-09-2008 10:34 AM |
|
 |
cgdms
Yönetici

Durum:
|
ok istanbulda hangi gümrük ?
bu işler özel sektör işi memnun kalmasınzı başka müşavriliğe gecersiniz...sizinaçınızdan 2 yıl yada 1 yıl veremeniz ii turuncu gümrük müşavirliğine ...hatta çok büyük firmalar sadece tek bir işlem için tek vekalletname veriyorlar güvenlik açısından...
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
|
|
|
|
| 06-09-2008 10:41 AM |
|
 |
evildoer_61
Üye
Durum:
|
ok istanbulda hangi gümrük ?
bu işler özel sektör işi memnun kalmasınzı başka müşavriliğe gecersiniz...sizinaçınızdan 2 yıl yada 1 yıl veremeniz ii turuncu gümrük müşavirliğine ...hatta çok büyük firmalar sadece tek bir işlem için tek vekalletname veriyorlar güvenlik açısından...
hangi gümrük olduğu hakkında bilgim yok , onu nerden öğrenebiliriz , ayrıca güvenlikten kastınız ne , büyük şirketlerlemi çalışmak gerekir yanii
|
|
|
|
| 06-09-2008 10:45 AM |
|
 |
cgdms
Yönetici

Durum:
|
yo hayır yani işleminiz hangi gümürkte yapılacak belki burdan arkadaşlar vekalletnam eile ilgili yardımcı olabilirler..
güvenlik kastı yani olmaz ya vekalletname kullanılabilir diye düşünülüyor heralde art niyetle halbu ki etik bir iş değil..
hayır mesela DHL işlem yaptıracaksa tek işlem için tek günlük yada bir haftalık vekalletnam verir vekalletnamelerde süre çok önemlidir gümürk müşavirliği için şayet vekalletnamenin günü geçmiş ve işlem yaılmışsa gümürk müşavirliği şirketi ceza öder hem her işlem için katlanır bu ceza ...vekalletname işi çok önemli bu yüzden....
cgdms@hotmail.com
|
|
|
|
| 06-09-2008 10:49 AM |
|
 |
evildoer_61
Üye
Durum:
|
saol arkadaşım vekaletname den geçtim , asıl sorun alınacakk ücret , malın değerinden daha fazla ücret ödeniyor , nasıl bir sistemdir bu ,, anlamadımm
|
|
|
|
| 06-09-2008 10:59 AM |
|
 |
cgdms
Yönetici

Durum:
|
sistem gümrük müşavirlerinin alacağı ücretleri belirlenmiş durumda istanbulda ki gümrük müşavirlerinin alacağı ücretler belli ekstra işlem olursa durum değişir nasıl noterlerde fiatlar belliyse ,avukata danışma ücretleri belliyse gümrük müşavirlerinin alacağı ücret belli
istanbul ,ankara ve izmir' de gümrük müşavirleri dernekleri var buraların sayfalarından öğrenebilirsiniz isteklerinizi telefonlarıda mevcut..
istanbul derneğin web adresi
http://www.igmd.org/
mail atabilirsiniz
cgdms@hotmail.com
|
|
|
|
| 06-09-2008 11:26 AM |
|
 |
imza
Altın Üye

Durum:
|
Genelde fırmalar bu ucretlerı kendı malıyetlıerı yaptıkları ısler dogrultusunda ayarlarlar....
|
|
|
|
| 06-09-2008 11:47 AM |
|
 |
|
|