Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
Yurtdışında Hastalık Dolayısıyla Araç Getirme
Yazar Mesaj
cusbrokas
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

Yurtdışında Hastalık Dolayısıyla Araç Getirme

Merhaba Arkadaşlar;

Benim size sormak istediğim,Bir akrabam Almanyadan Mercedes marka araba getirmek istiyor.kendisi emekli kesin dönüş yapmayacak ama kendisi akciğer kanseri ve elinde hastalığının ileri olduğunu gösterir bir belge var belgede hastalığın 90 percent gibi bir ibare var bunun anlamı ileri safhada olduğu imiş.Onun bana sorduğu bu belge ile araç getirebilirmiyim idi?ben tam cevabını bulamadım ve size sormak istedim.Böyle bir durum varmı?Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler

05-05-2008 04:48 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
admin
Kurucu Yönetici
Kurucular

Grup: Kurucular

RE: Yurtdışında Hastalık Dolayısıyla Araç Getirme

Merhaba,

aşagıdaki koşullara uyup uymadığınızı tespit ediniz.

BEDELSİZ İTHALAT HAKKINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

a) Yurtta bir takvim yılında 6 aydan fazla kalmamış olmaları kaydıyla Türkiye gümrük bölgesi dışında en az 24 ay (Türkiye’de bir takvim yılında 45 güne kadar kalışlar yurt dışındaki ikamet süresinden sayılır) ikamet ettikten sonra kanuni ikametgahlarını kesin olarak Türkiye’ye nakledenler,

b) Kararname ile yurt dışındaki milli veya milletlerarası kadrolara atanıp da bu görevlerinden dönen kamu görevlileri (Bunlar için Türkiye gümrük bölgesi dışında en az 24 ay ikamet şartı aranmaz),

İkametgahlarını naklettikleri son giriş tarihinden en az 6 ay öncesinden beri yurt dışında bulundukları ülkede adlarına kayıtlı ve adlarına kaydının yapıldığı yıl itibariyle (kayıt ve model yılı dahil) 3 yıldan eski olmayan kullanılmış motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtaları gümrük vergilerinden muaf olarak ithal edebilirler.

c) Türk vatandaşlığına geçmek suretiyle ikametgahlarını Türkiye’ye nakledenler kişiler

Türk vatandaşlığına geçmek suretiyle kanuni ikametgahını yabancı bir ülkeden Türkiye gümrük bölgesine kesin olarak nakleden kişilerin (evlilik suretiyle Türk vatandaşlığına geçenler hariç) ikametgahlarının naklinden önceki Türkiye’ye son giriş tarihinden en az 6 ay öncesinden beri yurt dışında bulundukları ülkede adlarına kayıtlı ve adlarına kaydının yapıldığı yıl itibariyle (kayıt ve model yılı dahil) 3 yıldan eski olmayan kullanılmış motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtalarının ithalinde gümrük vergileri aranmaz. Bunların Türkiye gümrük bölgesi dışında 24 ay ikamet etmeleri şart değildir.

d) Veraset yoluyla ithalat

Türkiye gümrük bölgesi dışında yerleşik kişilerin ölümü ile Türkiye’de ikamet eden veya Türkiye’ye kesin olarak dönen Türk uyruklu mirasçılarına intikal eden kullanılmış bir adet motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtası ithalinde gümrük vergileri aranmaz.

Muafiyet, mücbir sebepler saklı kalmak kaydıyla, ölene aidiyetinin ve namlarına gelenlere intikalinin kanaat verici resmi belgelerle ispatı şartıyla, veraset ilamı tarihinden itibaren 12 ay içinde getirilen motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtası için tanınır.

**Lütfen Forum Kurallarını dikkatlice okuyunuz.
**Forum'da konu açmadan önce MUTLAKA arama yapınız.
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak ilgili moderatöre aktarabilirsiniz.
** Bize ulaşmak için: yoneticiler@gumrukforum.com
05-05-2008 05:06 PM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
cusbrokas
Üye

Teşekkür ederim sayın admin,ancak bu bahsettiğiniz seçeneklere uymuyor,yani hastalıktan dolayı böyle bir imkanı olabilirmi?Benim bildiğim kadarıyla olmuyor ama kesin emin değilim bu yüzden sizlere sormak istedim.

05-06-2008 09:21 AM
cgdms
Yönetici
Yöneticiler

Grup: Yöneticiler

sayın
cusbrokas
gümrükteki işlemleri hiç belli olmaz eger
memurları ikan edebilirseniz sor değil tabi adminin yazdığı koşullardan birini seçmeniz gerekiyor..
kanun yolları açık bedelisizin koşulları belli ..sizin için bir çalışma yapacağım siz hangi bölgedesiniz?

http://www.turkuazweb.com
aradığınız herşey burda...

(şirket profili site dışında ve forum yöneticilerine özeldir)

**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
     Gümrük Müşavir Yardımcısı
05-06-2008 06:04 PM
commer
Super Moderator

Grup: Super Moderators

cusbrokas Yazılan:
Teşekkür ederim sayın admin,ancak bu bahsettiğiniz seçeneklere uymuyor,yani hastalıktan dolayı böyle bir imkanı olabilirmi?Benim bildiğim kadarıyla olmuyor ama kesin emin değilim bu yüzden sizlere sormak istedim.

Mevzuatta hastalıktan dolayı böyle bir imkan yok.
Sadece sakatlar için özel tertibatlı sakat aracı getirebilme imkanı vardır.

05-07-2008 01:29 AM
cusbrokas
Üye

cgdms Yazılan:
sayın
cusbrokas
gümrükteki işlemleri hiç belli olmaz eger
memurları ikan edebilirseniz sor değil tabi adminin yazdığı koşullardan birini seçmeniz gerekiyor..
kanun yolları açık bedelisizin koşulları belli ..sizin için bir çalışma yapacağım siz hangi bölgedesiniz?

Sayın cgdms
İlginize teşekkür ederim ben Aksaraydayım,eğer gümrükten ikna edilebilecek bir durumsa  o işi biraz zorlarız ama kanunada sanki böyle bir şey yok gibi ama dediğim gibi tam da emin değilim.Sakat arabası olsa getirebilir galiba ama şöylede bir durum var hastalığının ileri olması dolayısıyla elindeki o belgeyle Almanyada sakatlara tanınan haklardan da yararlanabildiğini söyledi.

05-07-2008 03:43 PM
cgdms
Yönetici
Yöneticiler

Grup: Yöneticiler

sakat arabalarının getirilmesi kolay mevzuat açısından anak
sonra ticari amaçlı kullanılmasını engelleme kamcıyla bir takım yasaklar var tabiki ? ben tekrar bakıyım ama böle konularda aksaray gümrüğü işlem yaparmı eğer aksaray merkezdeyseniz gümrüğe şahsen gidebilme olanağınız varsa  ve bişekilde sordurabilirseniz
gidip oraya sormanızda yarar  var
ama gene ben bu konuyu araştıracağım ..

http://www.turkuazweb.com
aradığınız herşey burda...

(şirket profili site dışında ve forum yöneticilerine özeldir)

**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
     Gümrük Müşavir Yardımcısı
05-07-2008 03:52 PM
cusbrokas
Üye

cgdms Yazılan:
sakat arabalarının getirilmesi kolay mevzuat açısından anak
sonra ticari amaçlı kullanılmasını engelleme kamcıyla bir takım yasaklar var tabiki ? ben tekrar bakıyım ama böle konularda aksaray gümrüğü işlem yaparmı eğer aksaray merkezdeyseniz gümrüğe şahsen gidebilme olanağınız varsa  ve bişekilde sordurabilirseniz
gidip oraya sormanızda yarar  var
ama gene ben bu konuyu araştıracağım ..

Tekrar teşekkürler ilginize Sayın cgdms

05-08-2008 05:19 PM
Cevap Gönder  Konu Gönder