mrblar
siteye yeni üye oldum ve benimde bilmediğim birçok konuyu bulacağıma eminim.
bir gümrük firmasında ihracat departmanında çalışmaktayım ve
yurt dışındada bu işi yapmak istersem nasıl bir yol izlemeliyim ?
zorlukları nelerdir ? yoksa bu bir hayalmidir ?
.gif)
mrblar
siteye yeni üye oldum ve benimde bilmediğim birçok konuyu bulacağıma eminim.
bir gümrük firmasında ihracat departmanında çalışmaktayım ve
yurt dışındada bu işi yapmak istersem nasıl bir yol izlemeliyim ?
zorlukları nelerdir ? yoksa bu bir hayalmidir ?
.gif)
Neden hayal olsun hayal değil fakat zor bir olaydır.
Yurtdışında çalışma izni alıp, ülke anadilini , dış ticaret mevzuat ve uygulamalarını çok iyi öğrendikten sonra neden olmasın ki.
Şu an yurt dışında birçok firmada dış ticaret elemanı olarak çalışan oralarda doğup büyüyen Türkler mevcut, ama onların şansları orda doğup orda eğitim almaları oraların kanunlarını uygulamalarını bilmeleri.
Özellikle AB'de gümrük işi yapmak çok kolay..Beyannamelerine bakınız bizimki gibi destansı değil
.gif)
Ben de çok isterim açıkçası ama zorlar her zaman daha iyidir
Dil bildin mi gerisi gelir zaten..Yabancı dil de oranın mevzuatını bilecek kadar akademik seviyede olmalı..
Almanya'da mesela çalışan gümrük ve dış ticaret işi yapan arkadaşlarım var..Konuşuyoruz bazen..Hani çok rahatlar yaa..Biz yeri geliyor 11'e kadar çalışıyoruz..Adamlar 5'te paydos..Of diyorum
.gif)
Kafalarına göre yanlış, eksik darma duman evrak gönderiyorlar..Uğraş babam uğraşş ondan sonra..Adamların aklını votka,bira, cips almış napıyım
.gif)
bu konuya ben katılmıyorum Almanlar
dünyada en disiplinli çalışan insanlar
biz öğlen olsun çay molası olsun tatl olsun derken
adamlar 7 de girip akşam 5 de yada 4 te çalışıyrolar ama gerçekten çalışıyorlar burda serbest bölgelerde özellikle tıp
alanında faaliyet gösteren
Alman italyan şirketleri mevcut bir kere zihniyet farklı
Bir Çin herşey Çin malı oldu en küçük bir işletme sahibi bile Çinden malzeme getirme peşinde
üretim yapacam diyen yok
tabiki daha iyi yaşamak daha iyi hayat şartlarına sahip olamk için yapılıyor ancak
doğru söylüyorsunuz beyannameler
resmen bomboş
ama herkes ülke menfaatini gözetiyor oralarda
bizim gibi kendi menfaatini değil
sonuçta vergiden kaçma peşinde değiller biz de o günleri görürüz inşallah
genede ir istanbul beyannamesi yada bir izmir beyanamesiyle
bir antalya beyannamesi farklı ,
aksaray beyannamesi farklı
bizde umarım o günleri görürü şu bürokratik işlemlerden ve zaman kaybından kurtulup daha çok üretime yöneliriz....
yani aslında öğrenmek istediğim nasıl beyanname doldurdukları,kaçtan kaça çalıştıkları vs dilin akıcı olmasından ziyade,yurt dışına gittiğinde nasıl bir başvuru ile bu kurumlara girilebilir, yurt içinde yol göstericek biyer varmıdır?
beyanameler aynı tüm dünya ülkelerinde ; forumda beyanname örneği mevcut lakin bu konuda şahsi düşüncem en çok ayrıntılı beyanname dolduran ülke biziz sanıyorum tüm kutulara bilgi dolduruyoruz ...hatta en sonda konteyner kısmı dolu olacak diye bir yazı yayımlandı...ülkelerin doldurulmasını istedikleri kısımlar farklı;
siz Türkiye'yi iyice öğrenin gerisi kolay...
Bu konuda profesyonel anlamda destek veren aracı kurumlar var mıdır bilmiyorum.
Tanıdığım insanlar da genelde evlilik vs ile gitti.
Kurumsal büyük bir şirkette çalışıp bu şekilde yurtdışına yerleşen insanlar yok değil ama o noktaya gelesiye kadar çok fırın ekmek yemek lazım
iş için başvuru yaptığınız iş bulma siteelri var danışman şirketler sizin eğitiminiz nedir?
bu konuda araştırma yapıp size dönmeye çalışacağım belki buarda formu okuyup cevap verenlerde olur.
selamun aleykum abiler ben 1985 dogumluyum askerlıgımı yaptım saglık meslek lısesını bıtırdım suan bostayım yalnız bı arkadasımın bana bı tavsıyesı uzerıne bı almanca cv yaptım onu yurtdısına gondercem hamburgda b ı hastanenın adresını aldım oraya yollayacagım nasrettın hocanın demesı gıbı ya cıkarsa bızde bı umut işte ya cıkarsa
acaba benı alırlarmı? baska ne gibi iş yerlerıne basvuru yapabılırım yada bana yardımcı olursanız sevinirim ne olur bi yardım elı uzatın msn adresimi verıyorum bi email de olsa gondermenızı ıstıyorum cangallarkoyu@hotmail.com ne olur benı işsizlikten kurtarın ,
şimdiden tesekkur ederım