Merhaba ,
Yurtdışında yaşamakta olan bi arkadaşım tnt aracılığıyla değeri 600 $ olan laptop yolladı , yalnız gift olarak belirtilip değeri 300 dolar gösterilmiştir , şu anlık istanbul gümrekte beklemede , ben ise artvindeyim alabilmem için turuncu gümrük müşavirliğine vekaletname vermem gerekecezmiş , onların gümrükten benim adıma çekmeleri için , benim soraçağım net olarak bana masrafı ne olurr , turuncu gümrük müşavirliğinin bundan çıkarı ne , kendilerine danışmadan sizlerden bilgi almak istedim , şimdiden çok teşekkürler
İyi günler
Salih Genç
Vekalet vererek işlemi yaptırmanız sonucu size çıkaracakları rakam Ordino ücreti + Ardiye ücreti + Gümrükleme ücreti + Bulunduğunuz ile cargo ücreti olarak en asgarisinden Kdv hariç 400 ile 600 YTL arası rakam olacaktır
Kargo şirketi size ordino kesecek fiyatı asgari 110 ytl + ardiye ücreti alacak asgari 50 ytl + gümrükleme ücreti olarak alacağıda en az 150 ytl+kdv birde bulunduğunuz ile kargo koyar en bir 70 ytl
bunları üst üste koyarsanız hesap asgari rakamdan ortadadır.
Not : turuncu gümrükleme dediğinizde tnt kargonun kendi gümrükleme şirketidir
bunu 300 dolardan mı hesapladınız öyleyse asgari 450 ytl e falan geliyor buda asgari bidee , peki artı olarak gümrük müşarvirliği birşey almıyormu , tnt kargo bu , turuncu gümrük müşavirliği gümrük çekimini yapıyor ...
Bahsi geçen kargo ve gümrük şirketi isimleri farklı gibi görünsede aynılar yani senin paran sonuç itibariyle aynı şirkete gidecek
vekalletnamede süresiz yazarsanız süresiz de bir süre olarak görülmez...süresiz vermeyin bir yıl yada uzun zaman yapacaksanız 2 yıl verin yönetmelikte ki yazıyı koyuyorlar gümrükte önünüze süresiz yazdırmayın yeni mevzuata göre bazı gümrük müdürleri gecersiz bile kılabilir vekaletnamenizi .bu konuda ben çok problem yaşadım ...
siz işleminizi hangi gümrük müdürlüğünde yaptıracaksınız?
ok istanbulda hangi gümrük ?
bu işler özel sektör işi memnun kalmasınzı başka müşavriliğe gecersiniz...sizinaçınızdan 2 yıl yada 1 yıl veremeniz ii turuncu gümrük müşavirliğine ...hatta çok büyük firmalar sadece tek bir işlem için tek vekalletname veriyorlar güvenlik açısından...
yo hayır yani işleminiz hangi gümürkte yapılacak belki burdan arkadaşlar vekalletnam eile ilgili yardımcı olabilirler..
güvenlik kastı yani olmaz ya vekalletname kullanılabilir diye düşünülüyor heralde art niyetle halbu ki etik bir iş değil..
hayır mesela DHL işlem yaptıracaksa tek işlem için tek günlük yada bir haftalık vekalletnam verir vekalletnamelerde süre çok önemlidir gümürk müşavirliği için şayet vekalletnamenin günü geçmiş ve işlem yaılmışsa gümürk müşavirliği şirketi ceza öder hem her işlem için katlanır bu ceza ...vekalletname işi çok önemli bu yüzden....
sistem gümrük müşavirlerinin alacağı ücretleri belirlenmiş durumda istanbulda ki gümrük müşavirlerinin alacağı ücretler belli ekstra işlem olursa durum değişir nasıl noterlerde fiatlar belliyse ,avukata danışma ücretleri belliyse gümrük müşavirlerinin alacağı ücret belli
istanbul ,ankara ve izmir' de gümrük müşavirleri dernekleri var buraların sayfalarından öğrenebilirsiniz isteklerinizi telefonlarıda mevcut..
istanbul derneğin web adresi
http://www.igmd.org/
mail atabilirsiniz
imza arkadaşım gümrük müşavirliği şirketlerinin aldığı işlerin ücretleri bellli ...
belirli itaların altında verenler ve üstünde verenler suç işlemiş sayılırlar...
şimdi bu şekild eetik konuları anlaşma yaptığınız şirketle sizin aranızdaki konudur bu olayı bu şekilde böyle bir istede aşikar etmeniz etik açısından uygun değil...bu tür mevzualrı özelden sorsanız daha iyi olur kanaatindeyim...
ok önemli değil size web sayfalrını verdim
istanbul gümrük müşavirleri derneği
ankara gümrük müşavirleri derneği
izmir gümrük müşavirleri derneği
şeklinde aram yapıp telefonlara ulaşıp fiat tarifesini sorabilirsiniz