GÜMRÜK FORUM

Full Versiyon: Almanyadan Jetski ithali özel kullanim icin
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Merhabe

Size sormak istedigim konu ben buradan yani Almanyadan Türkiye kendim kullanmak icin bir jetski cikartmak isiyorum yeni alacagim icin degeri 13.000 euro motor hacmi 1500ccm bana bunun gümrügü nekadara patlar bu konuyu almanyada bir cok kisiye sordum bana lüx oldugu icin 100% dediler bu imkansiz olmali Türkiyedede jetski oldugu icin bana 100% imkansiz geliyor bana vereceginiz bilgi ve cevaplariniz icin sizlere simdikten tesekkür ederim

Saygilarimla Mert

Mert78 Yazılan:
Merhabe

Size sormak istedigim konu ben buradan yani Almanyadan Türkiye kendim kullanmak icin bir jetski cikartmak isiyorum yeni alacagim icin degeri 13.000 euro motor hacmi 1500ccm bana bunun gümrügü nekadara patlar bu konuyu almanyada bir cok kisiye sordum bana lüx oldugu icin 100% dediler bu imkansiz olmali Türkiyedede jetski oldugu icin bana 100% imkansiz geliyor bana vereceginiz bilgi ve cevaplariniz icin sizlere simdikten tesekkür ederim

Saygilarimla Mert

89.03 Yatlar ve diğer eğlence ve spor tekneleri; kürekli kayıklar ve
kanolar:

GV 0       DÜ % 1,7      ÖTV  % 8     KDV % 18

Merhaba

Bu cabuk cevabiniz icin cok tesekkür ederim umarim bir soru daha sormamin bir sakincasi yoktur dogru anladimmi bilmiyorum ama yani toplam 13000 euro nun 27,7% ödemem gerekiyor dogrumu?

Saygilarimla Mert

Mert78 Yazılan:
Merhaba

Bu cabuk cevabiniz icin cok tesekkür ederim umarim bir soru daha sormamin bir sakincasi yoktur dogru anladimmi bilmiyorum ama yani toplam 13000 euro nun 27,7% ödemem gerekiyor dogrumu?

Saygilarimla Mert

AB ülkelerinden ATR ile gelirse vergi yok
CİF+ÖTV üzerinden KDV hesaplayacaksnız  
ÖTV+KDV gümrüğe yatacak olan vergiler toplamı olacak

Sabrinizi zorlamak istemisorum ama bu konuyla önceden hic ilgilenmedigim icin 1. SINIF ögrencisi gibiyim anladigim dogru ise

CiF 13000euro + ÖTV 8% =14040
KDV: 14040 in 18% = 2527,2 euro
ÖTV: 13000 in  8% = 1040,0 euro

Gümrüge yatacak olan miktar: 3567,2 euro

umarim dogrudur malesef 1,7% oranindaki DÜ'yü ne yapacagimi yada nasil hesaplayacagimi bilmiyorum

Saygilarimla Mert
Referans URL