GÜMRÜK FORUM

Full Versiyon: İşi Öğrenmek Amaçlı Bir Yer ARIYORUM ! ! !
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Herkeze merhabalar.
Ben Oğuzhan, İstanbul aydın üniversitesi dış ticaret öğrencisiyim (bu sene 2.sınıf oldum =) sektörün pirii olan hocamız tarafından bölümümle alakalı çok iyi şeyler duyuyorum ve buda beni mutlu ediyor. İnş. herşey istediğimiz gibi olur.. Neyse benim bu yaz zorunlu staj yapmam gerekiyor (30 iş günü) Küçükyalıda oturuyorum ve anadolu yakası tercihimdir. Gece öğretim olduğumdan dolayı okul açıldığında öğlenleri boş vaktim oluyor. staj yapacağım yerde okullar açılacağı zamanda çalışmayı düşünüorm yani okulum bitene kadar tecrübe edinirim ve ayrıca işi öğrenirim, böylece boş vakitlerimide değerlendirmiş olurum.. Açıkcası ben gümrüklemeyide ihracatıda(veya ithalat) kendisi yapan bir firma olsun istiyorum böylece dış ticaret olarak bütün konularda hakim olurum ve öğrenirim. bu benim için bir artı olur diye düşünüorm. Gel görki böle bi firmayı henüz bulamadım, sizlerin sayesinde bulmayı umuyorum ve yardımlarınızı rica ediyorum =)
üretim firmaları ihracat yapar.aynı zamanda hammaddeyi yurtdışından getirir.ikisi  bir olan firmalar nadirdir. Şöyle diyelim Kanepe ve mobilya sektörü üretimi y.dışına satar ancak hammadde sorunu yoktur. ülke içinden karşılayabilir.
Elektronik firmalarına dene istersen.
ya her ikiside mutlak olsun demiorum zaten, ihracat ithalat alanında pratik yapabileceğim,  işi öğrenebileceğim ve okulda öğrendiklerimi uygulamaya geçirebileceğim yer olsn yeter..
Büyük gıda firmalına gitmeni tavsiye ederim doğrudan kapılarına git belki şansın olur seni bu birime alırlar küçük firmalar ayda yılda yaparlar bu işleri staj için geç kalmışsın ...
  sayın üniversiteli arkadaşım afına sığınarak;
herkez değil herkes:) ok
Kurumsal firmalar zaten işe eleman alır gibi stajer alıyor..Bunun dışında tanıdık vasıtası ile araştırırsan belki bir yer bulabilirsin.
ancak sayın asiyan bey arkadaş sadece gümrük yada sadece ihracat demiyor...saygılar
sayın cdms hanım, arkadaşın ne istediğini anladım..Ancak maalesef hem ihracat hem ithalat hem gümrüklemeyi aynı anda öğrenebileceği bir kurum çok zor..hatta imkansıza çok yakın..fazla uçamanın anlamı yok
marka veremiyorum bu işi yapan firmalar gıda ve içecek firmaları büyük tv kanallarında reklam yapan şirketler.
ilginiz için herkeSe teşekkür ediyorum, önerilerinizi dikkate alıcam ve araştırmaya başlıyorum =)
daha başlamadınmı sen staja:)
Sayfa: 1 2
Referans URL