GÜMRÜK FORUM

Full Versiyon: DVD'Lİ MÜZİK SETİ İTHAL ETMEK İSTİYORUM
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Öncelikle bu kadar bilgilendirici bir siteyi bulmaktan memnuniyetimi ve bu siteyi oluşturanlara teşekkür ederim.

Ben Amerika'dan posta yolu ile yaklaşık 3,000.USD civarında bir cihaz getirtmeyi düşünüyorum.Bu cihaz DVD,ve hoparlör sisteminden oluşmaktadır. Aslında, yolcu beraberinde getirecektim, ancak, zor olacağı için veya direk posta yoluyla ithal ettiğimde, az bir fark olacaksa, bu şekilde ithal etmek istiyorum. Bu konuda bilgili arkadaşların yardımını rica ediyorum.
bu linkte bu konu işlenmiş galiba;http://www.gumrukforum.com/forum/cep-telefonu-ve-yolcu-beraberi-diger-esyalar-hakkinda-t-516.html

posta yoluyla veya yolcu beraberi getirdiğinizde navlun farkı çok oluyormu?
Kargo masrafının yaklaşık 750 USD olacağını tahmin ediyorum.
yanınızda getirdiğinizde fark fazla olmuyorsa (ek yük parası falan alıyorlar galiba)beraberinizde getirin derim.
Cihazı getirdiğimi düşünelim, yaklaşık 80 Dolar uçakta kargo parası vereceğim. Peki, havaalanında karşıma sürpriz birşey çıkarmı acaba? Yani, bunun içinde reciever var, gümrük vergisi, nispi midir, yoksa tarifeye mi bakarlar bilemiyorum, bu konularda yardım istirham ediyorum.
Referans URL