Ben Türkiye ' de distribütörü olan markanın ayakkabı markasının ithalatını yapmak istiyorum ? karşılaşacağım sorunlar nelerdir neler yapmam gerekir yardımcı olabilir misiniz?
İkinci sorum ise Air mail ile ems ile present olarak geçen ayakkabıları nasıl vergilendirebilirim? vergilendirme yolu var mıdır?
Ben Türkiye ' de distribütörü olan markanın ayakkabı markasının ithalatını yapmak istiyorum ? karşılaşacağım sorunlar nelerdir neler yapmam gerekir yardımcı olabilir misiniz?
İkinci sorum ise Air mail ile ems ile present olarak geçen ayakkabıları nasıl vergilendirebilirim? vergilendirme yolu var mıdır?
Distribütörün bilgisi ve izni dahilinde olursa sorun yaşamazssınız, aksi halde mahkemelik olabilir ve büyük sorunlar, büyük yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz.
Eğer Marka tescil belgesi varsa[/font], gümrükte o eşyayı bağlatabilir, veya başka yaptırımlar uygulayabilir. Riskli bir iş.
MARKALARIN KORUNMASI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME
incelemenizi tavsiye ederim.
markalı ürünün getirilmesi için izin şart ,,
ayakkabı ihtisas gümrüğüne girer bahsetiğiniz markalarmı yoksa çeşitlerimi anlayamadım biraz daha açarsanız konuyu yardımcı oluruz tarifeler ve vergilerle ilgili...
Türkiye distribütörü olduğum marka, bir başka firma tarafından Türkiye'ye ithal ediliyor bu durumu engelleyebilir miyim?
Paralel ithalat olarak adlandırılan bu durum karşısında marka mevzuatına dayalı olarak müdahale edilmesi mümkün değildir. Zira bir başka kişi tarafından da ithal edilse de yurt içine giren marka orijinal markadır.
size tavsiyem
http://www.istanbulpatent.com/tr/sss_mar.htm bu siteyi incelemenizdir.
aynı markadan getirtmişler ve bu duyulmuş ünlü bir parfüm daha bir kaç aylık olay ve firma hakkında dava açılmış...çok büyük suç şayet bağlantı kurarsanız ,,belki ihtimal ithalatçı firma size getirmeniz için izin verebilir..