GÜMRÜK FORUM

Full Versiyon: fakülte mezunları gümrük müşavir yardımcısı olabılırmi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
[/b]arkadaslar adım memet ben 2 yıllık gümrük işletme bölümü mezunuyum sımdı acıktan 4 yıllıga tamamladım fakat müşavir yardımcılıgı ıcın yıne 3 yıl staj zorunlugugu varmı bılgısı olanlar yazarsa sevınırım tesekkurler [b]
evet staj zorunluluğu var. Forumda arama yaparak sorunuzla ilgili açıklamalı birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.
gümrük müşavir yardımcılığı ve gümrük müşaviği diye arama yaptırın
ya ben bir türlü gümrük müşaviri olmanın şartlarını öğrenemedim.Bir yerde 3  yıl gümrük müşavir yardımcılığı yapmak gerkiyor diyor.Bir yerde 5 yıl diğer bir yerde 10 yıl.Şimdi İstanbul Üniversitesi öğrencinin başarılı olması halinde "b" karnesi veriyor öğrenciye.yani gümrük müşavir yadımcılığı.Mesela benim elimde b karnesi olursa kaç yıl gümrük müşaviri yanında staj yapmam gerekiyor...Lütfen özel mesaj yoluyla bilgilerndirin...
böyle birşey olmaz kime veriliyor
gümrük müşavir yardımcılığı b karnesi?
bundan eminseniz hemen şikayet dilekçesi yazıyorum..başbakanlığa ve cumhurbaşkanlığına
son yazdığım konularda var nasıl müşavir olunur?
Dış Ticaret Programı 1989 – 1990 eğitim-öğretim yılı başında İ.T.O. ve İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan bir protokol ile Üniversite - Sektör İşbirliği çerçevesinde Dış Ticaret Sektörüne ara insan gücü yetiştirmek üzere kurulmuştur.

Bu programdan mezun olan öğrenciler dış ticaretle uğraşan işletmelerde, bankaların kambiyo bölümlerinde, gümrük komisyoncuları yanında, nakliye firmalarında ve sınavlarda başarılı oldukları takdirde B karnesi alarak “Gümrük Müşavir Yardımcısı” ünvanı ile çalışabilmektedirler.

B ile ilişkilerdeki gelişmeler sürecinde 2001-2002 akademik yılından itibaren Program “Dış Ticaret ve Avrupa Birliği” adını almıştır.
Referans URL