GÜMRÜK FORUM

Full Versiyon: SONY NOTEBOOK
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Merhaba ,bu forumumda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürle edrim ,çok yararlı olmuş.

İnternet üzerinden Çinden 400 euro değerinde bir sony notebook almak istiyorum.

diğer konularda yapmış olduğunuz acıklamalara göre kargo yoluyla gelen eşyalarda ticeri maksat yoksa ,300 Euroyu gecen ürünlerde sabit vergi uygulanır deniyor.

Buna göre ben bu ürüne toplamda 400 euro+cargo üçreti+%10 sabit vergi ödemiş olacagım ve hiçbir sorun cıkmayacak dimi emin olmak istedim .

işallah bi sorun cıkmaz :)
hediyelik eşya için uygulanır bu dediğin.karşılığında ödeme yapılmayacak eşya için. yinede verdiğim linke gözatın.
http://www.gumrukforum.com/forum/cep-tel...t-516.html
Evet arkadaşım sen bu ürünü numune yada hediye gibi birşey değilki direk vergisiz gelsin sen bence bu ürün almak istiyorsan bir şirket kur şimdiden vergilerini ödemek için 1 (6)

kolay gelsin
Selam

bu ürünün hediyelik eşya sayılması için ne gibi bir ispat gerekiyor.
bayramlardan ve noelden 1 ay önce veya bir ay sonra kısıtlamasını tutturduk diyelim.

alıcı tarafından ödeme yapılmamış olması gerekiyor şartı için. faturasını cargoya vermemesini isteyebiliriz karşı taraftan bunun dışında özel bir ispat türü varmı hediyelik olduğunu kanıtlamak için.
Referans URL