Merhaba arkadaşlar ,
Bu bölüm de çalıştığınız yerde yaşadığınız sorunlar tecrübe ve enterasan olayları anlatmak için açtım.
Herkez bu bölüme başından geçen olayı anlatabilir.
İlk olarak ben bahsediyim bugün patronlarımla sözlü olarak münakaşa ettim hemde ne münakaşa acıkcası onlar bir söyledi ben 5 ekleyip söyledim.
Açıkcası işveren kesmi herhalde zannediyorlar ki biz parasını verdiğimiz her adamın istediğimiz şekle sokarız istediğimizi söyleriz .Hayatımda ilk defa bunu yaptım ama şu an kendimi çok iyi hissediyorum.
Bu arada belki bu yüzden işimden olacağım ama buna değer çünkü 3 maymunları oynamak kişiliği olan bir insan için değil gerektiğinde aç kalcağınızı bilseniz bile bunu yapın çünkü belki farkında olmuyor iş verenler (gerçi yakın zamanda bende bu konumda olcağım ama )bir zaman sonra çünkü siz susuyorsunuz vede hatalarını kabul ediyorsunuz vede farkettmiyorlar.Hayatta da öyle değil mi ,evlilikte ....
Saygılarımla uzun değil ama mutlu yaşamak için,,,,,,
Gümrükçü olmak için zaten bir bütün olarak bu mesleğe uygun ve hazır olmak gerekiyor bence :) Yani mesleğim gümrükçü ama kendim son derece mulayim ve tabiri caizse standart bir adamım demek olmuyor. Öyle olununca da başarılı olunması zorlaşıyor. Tabi benim sahsi düşüncem bu.
Yaşadığınız sorunu anlayamadım ama gümrüğün hem özelinde hem de kamusunda hep bir aşırı ketumluk, tedirginlik, bir gizem ve hep bir önyargı vardır. Bu alemde huzur içinde çalışmak bence çok zor. Kabullenmek gerek.
saygılarımla,
Yaşadığınız sorunu anlayamadım ama gümrüğün hem özelinde hem de kamusunda hep bir aşırı ketumluk, tedirginlik, bir gizem ve hep bir önyargı vardır. Bu alemde huzur içinde çalışmak bence çok zor. Kabullenmek gerek.
saygılarımla,
Tamamı ile doğru bir tesbit hatta daha başka şeylerde
eklenebilir. Söylediklerinize aynen katılıyorum.
Yazılardan anlıyorumki tam anlaşılamadım ben bir firmanın dış ticaret sorumlusuyum .Firmanın patronlarıylar sorunlar yaşıyorum .
Açıkcası tuhaf bir durum onlara göre her çalışan itaatkar olmalı onların buyurdukları emir kabul edilmeli bizimkiler istek olarak algılanmalı ama birsey her zaman unutuyorlar herhalde çünkü her zaman patronun altı kesim daha önemlidir.örnek vermek gerekirse eğer patron bir hafta işe gelmezse işler sadece yavaşlar ama patronun altındakiler gelmezse herşey durur.
bu bölümde yaşadığınız deneyimleri anlatalım iyi yada kötü arkadaşlar .....
Yazılardan anlıyorumki tam anlaşılamadım ben bir firmanın dış ticaret sorumlusuyum .Firmanın patronlarıylar sorunlar yaşıyorum .
Açıkcası tuhaf bir durum onlara göre her çalışan itaatkar olmalı onların buyurdukları emir kabul edilmeli bizimkiler istek olarak algılanmalı ama birsey her zaman unutuyorlar herhalde çünkü her zaman patronun altı kesim daha önemlidir.örnek vermek gerekirse eğer patron bir hafta işe gelmezse işler sadece yavaşlar ama patronun altındakiler gelmezse herşey durur.
bu bölümde yaşadığınız deneyimleri anlatalım iyi yada kötü arkadaşlar .....
ben de bu fikre katılıyorum ...
imza arkadaşım ben daha öğrenciyim ama gümrüklerde çalışanlara baktığımız gördüğümüz kadarıyla hepsi de birazcık karamsar oluyorlar ve tedirgin oluyorlar ama hepsi çok cömert oluyorlar iş yerinde geçen olaylar deyince de benim iş yerim okulum :) bizim okul ığdır myo ithalat ihracat ığdır deyince bilersin siyasetin kalesidir bizim okulda siyaset meydanı gibi anlayacağın bizde bizi türk imzasını savunduğumuz için senin şirkette yaşadıklarının daha fazlasını dahi yaşayabiliyoruz bir gümrükçü psikolojisini tedirginliği karamsarlığı cömertliği daha öğrenci iken yaşıyoruz böle bii konu açtığın için sana teşekkürler S.Peker
Acıkcası ben de senin gibi dıs ticaret mezunuyum marmaradan .Okulu bitirmeden önce çok şey düşünüyorsun bırseyler yapmak ıcın okul bıtıyor bır yerlerde calısıyorsun sonra kendı bırseyler yapmaya calısıyorsun ama o zaman baska engeller cıkıyor .Sana tavsıyem okul bıtmeden once bır gumruk musavırının yanında sigortalı ıse baslatmaya bak bu kendı sıgorta prımlerını ode zaten cok yuksek degıl hatta bır baska fırmadan calısırkende odemeye devam edebılrısın.Buda senın ıcın bır kartvızıt olur
BU BİR TÜRK İMZASIDIR.....
sayın imza levent bey cevabınız için teşekkür ederim bende 2 şık arasında kalıyorum samsunluyum samsunda oturuyorum gümrük müşaviri yanında mı işe başlasam yoksa kpss deyip memuriyete geçmek için mi uğraşsam çelişkideyim hayatın zorlukları diyorsanız zor bir yerde zor bir dönemde zor bir bhölüm okuyorum doğrusu hayatı çokk erken tanıdım sizden selbest kürsüde yazfmış olduğum staj konulu mesajıma da cevap isthiyorum zahmet olmazsa cevabınızı merak ediyorum ilginize bilginize ihtiyacımız var çünkü
SAYIN İMZA SELBEST KÜRSÜDE BİR ÖDEVİM VAR DAHA DOĞRUSU ÖDEV KONUM HAKKINDA ACİLLL BAŞLIKLI MESAJIM BAKABİLİRMİSİNİZ ELİNİZDE O KUNLA İLGİLİ BİLGİ MEVCUT MU ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER