GÜMRÜK FORUM

Full Versiyon: Başmüdür vekiline Karnesizler için Başsavcılık soruşturma açtı.
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Merhaba,

Öncelikle GümrükFoum'a hoşgeliniz.

Yazdıklarınca ilgili söyleyecek ve yazacak çok şey var. Bu platformun sesinizi duyurmanıza ve mücadelenize katkı sağlayacağına inanıyorum.

Mevzuata uygun işlemesi gereken işlerde ve kurumlarda görülen aksaklıkların ifade edilmesinin, afişe edilmesinin ve ilgili yerlere bildirilmesinin, işlemlerin düzenli işler hale gelmesi ve kamu faydasının artması açısından gerekli olduğunu düşünmekteyim.    

Başarılar dilerim, kolay gelsin.

irfanycs Yazılan:
İşlemlerin hemen hemen yüzde 80'i kaçak çalışanlar tarafından yapılıyor.Bu kişilerin cogu İlkokul mezunu dahi değil.Bunlar yeterli mevzuat bilgisine de sahip değil.Memur pesin ödemeli bir beyannamede hani bunun KKDF si dediğinde,tamam abi sağlam ayarlıycam .Sen yalvarıyorum bu beyannameyi kapat,ne olur abi,abla vs. seklinde konusuyor.Memur beyannameyi yüzüne fırlatıyor,tamam abi kızma abi diyorlar.

Mücadelende başarılar diliyorum, yanlız
Verdiğin örneği kavramakta zorlandım peşin ödemede KKDF dekontu nerde görülmüş birşey.
Bunu isteyecek memur o karnesiz dediğin elemanlardan da bilgisiz olması lazım enteresan bi durum ya bu örneği yanlışlıkla verdin yada sende işi pek kavrayamamışsın gibi geldi bana

Merhaba sayın commer,

Sanıyorum arkadaş, gümrüklerde iş bilmeyen takipçilerin durumunu ve memurların nasıl bunu kullandıklarını belirtmek için bu ifadeyi, bilinçli olarak kullanmış.

bbayrakdar Yazılan:
merhaba
tartışması  günlerce  sürecek bir  mevzu.
ancak  en  kestirme  ve  kesin  çözüm dernek olma  sıfatından çıkıp
oda olmak olabilmektir.
saygılarımla

Değerli arkadaşım
Oda bir nebze belki düzen sağlamaya etki edebilir fakat kesin çözüm de olacağını sanmıyorum. Öncelikle bu mesleğin içinde olan herkesin kafalarının, zihniyetlerinin düzelmesi lazım.
Aksi halde oda değil salon hatta salon salomanje de olunsa gene kesin çözüm olmaz.

Katılıyorum. Çok kısa şekilde önce kafalar değişmeli, sonra da eğitim şart. Ayrıca devletimizin de gümrüklere bakış açısının değişmesi ve gerekli önlemleri titizlikle alması gerekiyor. Gümrükler en özel önem afedilmesi gereken kurumların başındadır diye düşünüyorum.
Meslek hayatınızda başarılı olmanızı diliyorum.

commer Yazılan:
Öncelikle bu mesleğin içinde olan herkesin kafalarının, zihniyetlerinin düzelmesi lazım.

Sayın admin
Bu mesleğin içinde olanlar derken kasdettiklerim sadece müşavirler değildi tüm dış ticrete doğrudan katılan

Müşavirler ve Yanlarında çalışanlar
İadereler ve memurları
İthalat ihracat yapan firmalar ve dış ticaret sorumluları
Uluslararası taşımacılık şirketleri
Antrepo işleticileri
Liman işleticileri

gibi tüm gümrüklerle bağlantılı iş yapanlardı. Çünki bir veya ikisinin düzelmeside çözüm olmuyor bazen

bbayrakdar Yazılan:
merhaba
ben zaten  kesin çözümolur  hemen  demedim amabir  gerçekte varki oda derneğin  hiç bir etkisi  söz konusu değil.
tabiki  eğitim şart.bilgi  çok önemli.hepsinde hem  fikirim.ancak bu mesleğe gönül vermiş  ve  bence müktesep hakları olan insanları dışladılar.araştırmak lazımhangi  gelişmiş ülkede böyle  karne  uygulaması var ?
yada  kimlere  imtihansız  karne  verirler de bu mesleğe  25  senesi vermiş gerçekten  bilgilisadece  bilgilide  değil  mevzuatı takipeden  insanlara  karne  vermezler ?
aslında konu gerçekten  çok  tartışılabilir.
ticaret yapan insanların  odası var ?
belli statüleri .
derneğin  nesi  var ?
örneğin  b  karnelilere  ne  faydası var ?
neyse  ben  sadece  samimi düşüncelerimi söyledim.
herkesin  düşüncesine  saygımda var  bu konuya faydasıda.
herkese  hayırlı akşamlar

Sayın bbayrakdar

Söylediğim şey sizi kızdırmak için değildi söylediklerinizde de haklısınız bende sizin kadar oda olmasını isteyenlerdenim
Dernek yetersiz kalıyor tamamen size katılıyorum.
Ama oda da tam çözüm olacak gibi gelmiyor bana onu söylemeye çalıştım keşke oda kurulsa ve kesin çözüm olsa

kalmar Yazılan:
Staj olayına (3 sene) kesinlikle karsıyım ve anlam veremiyorum.Bransımızda bizi geliştirmek için vs gibi sacmalıklarada karnımız tok.1 senede pskolojimizi bozmaya yetti gümrük.Okudugum bölümden ve yaptıgım işten pişmanım desem yeridir.
Sanırım benim gibi stajer ve iş takibi yapmak zorunda olanlarda benimle aynı fikirdedirler.

Değerli kardeşim kalmar
stajı 3 sene olarak hesaplama bu 3 sene sadece yardımcı karne için ondan sonrada bir 3 sene asıl karne için ve sadece 3 imtihan hakkın var ve eğer alamassan   3+3+3= 9  sene boşa geçmiş olabilir. tabi bu varsayım her sene imtihan açılırsa  (malesef hersene açılma garantisi de yok ve bu 9 sene daha da uzayabilir)
Eğer 1 senede psikolojin bozuldu ise önündeki 9 sene neler olacak kimbilir.

Allah sana ve senin durumunda olan herkese kolaylık ve sabır versin

Siyah

Sayın asiyan,
Bende dış ticaret + işletme mezunuyum ve 5 senedir bu camianın içindeyim..
stajım doldu kısmetse bu sene yardımcılık sınavına gireceğim.

gümrükteki karnesiz elemanlar konusuna değinmek istiyorum öncelikle..
Bende stajımı yaparken gümrükte  iş koşturdum inanın öyle zorluklarla karşılaştım ki lanet olsun bu mesleğe dedim..Çünkü kanuna göre stajyerlerin iş takibi yapması yasak ama ofis içinde çalışılarak ne kadar bu meslek öğrenilebilir sormak istiyorum..
Öyle insanlar biliyorum ki okuldan mezun olmuş ( lise ) gazetede sınav ilanını görmüş gidip girmiş kazanmış ve bu mesleğe adım atmış.
Ülkemizde gümrük kanununun işleyişi ve otomasyona geçmesinin geçmişi 5-6 seneye dayanır..Bundan 5-6 sene önce gümrüklerdeki durumdan bahsetmeme gerek var mı acaba? Çarşaf beyanname dönemindeki işleyişi biliyor musunuz? O zamanlarda karne bu kadar önemli miydi? Bence şu anda bile yardımcı karne gereksizdir çünkü müşavirlik sınavına girebilmek için atılması gereken bir adımdan başka bir şey değildir..müşavir yardımcısı olunca tek artınız maaşınızın artmasıdır onun dışında hiç bir statünüz olmayacaktır yine gümrükte memurlar sizi aşağılayacaktır işlerine gelmeyince müşavirinizi çağırcaklardır tek iyi yanı müfettiş geldiğinde köşe bucak kaçmayacak ve gümrük binalarının kapılarından elinizi kolunuzu sallayarak geçeceksiniz..
Bende sizin gibi staj dosyamı hazırladım derneğe gittim ama sağolsun mşavirlerimizin borçları olduğu için dosyamı almadılar patrona söylediğimde 2-3 ay içinde kapatırız borcu dediler onlar kapatana kadar ben istifa ettim ve yapmış olduğum masraf bana girdi..Almaya çalıştığımız stajyer kartın ne gibi bir etkisiolacak sorabilir miyim? Hiç !!! Boşuna para vermiş olacaktık..

Gümrükteki karnesiz çalışanlar için bu kadar sert konuşmayı doğru bulmuyorum çünkü bende onlardan biriy(d)im bu mesleğe 10-15 senesini vermiş adamlara git başka iş yap diyemezsiniz bu yaşlarından sonra o yüzden birde onların açısından bakmak lazım bu işe..Ama şöyle yapılabilir bu mesleğe yeni giren girecek genç arkadaşlara bu işin zorluklarını okulu stajı anlatarak baka mesleklere yönelmeleri sağlaabilir..
Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7
Referans URL