SELAM ARKADAŞLAR BEN ARANIZA YENİ KATILDIM.2006 DIŞ TİCARET MARMARA MEZUNUYUM.ÖZEL SEKTÖRDE DİİB,TRANSİT TİCARET VE KAMBİYO TAİPTEN SORUMLUYUM.FAKAT ÖZEL SEKTÖRÜN MAAŞINDAN DEĞİL ÇALIŞMA SAATLERİNDEN BİR BAYAN OLARAK HİÇ MEMNUN DEĞİLİM.GİRDİĞİM BİR KAÇ SINAVDAN SÖZLÜ MÜLAKATTA TORPİLİM OLMADIĞI İÇİN ELENDİM.YANLIZ MESLEĞİMLE ALKALAI DEĞİLDİ BU SINAVLAR.ARANIZDA ŞU İHRACATÇI BİRLİKLERİ SINAVLARI NE ZMAN OLUYOR BİLİSİ OLAN VARMI.BİLDİĞİM KADARIYLA 4 YILLIK LAKASI OLMAYAN KİŞİLER BURALARA ALINIYORMUŞ.MADEM ÖYLEYSE BU MESLEĞİ BU EĞİTİMİ ALMAMIŞ KİŞİLER YAPIYORSA SIRF 4 YILLIK OLDUĞU İÇİN NEDEN DIŞ TİCARET 4 YILA ÇIKARILMIYOR.YADA EDEN ÖN LİSANS MEZUNLARINADA BÖYLE BİR HAK TANINMIYOR. BU KONUDA BİLGİSİ OLANLARIN YARDIMLARINI BEKLİYORUM..
sana katılıyorum.. 4 yıllık olmalı ve sonuncu sınıfta tamamen pratiğe dönük uygulamalı eğitim olmalı.. Bende Dış Ticaret mezunuyum ama kağıt üstündeki gibi değil hiçbirşey ve belli birkaç tanım dışında hiçbirşey öğrenmedim. Yazık günah ömrümden 2 yıl geçti boşu boşuna.. Hayata geç başladım..Abartı değil, inanın zaman kaydı bu..Zaten işte de saplanıp kalıyorsunuz birşeye, kendinizi geliştirmek tamamen ikili ilişkilere bağlı.. 4 yıl olsun ama adam gibi eğitim verilsin. Masa başında olmuyor bu işler..
MERHABA ARKADAŞLAR
TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ VE İHRACATÇI BİRLİKLERİ RAPORTÖR YARDIMCILIĞINA GİREBİLMEK İÇİN NE YAZIKKİ
"Dört yıllık eğitim veren üniversite veya fakültelerin aşağıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun ya da sınav tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olmak," ŞARTI ARANIYOR.
ANCAK BURALARA İDARİ MEMUR OLABİLMEK İÇİN;
"İdari Memur için en az 2 yıllık yüksekokuldan ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı yüksekokullardan mezun olmak ya da sınav tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olmak;"ŞARTI ARANIYOR.
UMARIM FAYDALI OLUR.
BU ARADA DIŞ TİCARETİN GİEREK DAHA DA FAZLA ÖNEM KAZANDIĞI BİR DÖNEMDE YİNE ÇAĞA AYAK UYDURAMIYORUZ.İŞLETME BÖLÜMÜNÜN BİLE 4 YILLIK OLDUĞU BİR ORTAMDA DIŞ TİCARET BÖLÜMÜNÜN 4 YILLIK OLAMAMASI ÇOK KÖTÜ...
ayrıca kpss den lisans düzeynde yüksek puan almak örnek : 90 ve üzeri ortala maaşları 3 milyar civarı
yogg kardeş yaa bizim bölümün iki yıllığı birçok 4 yıllığa bedel zaten boşver zaman kaybı yaratma
önemli olan senin neolmaz istediğin...gunnesce marmaranın eğitimi güzel tabiki ama öncelikle sececeğin bölüm önemli eğitim nasıl olursa olsun artık herkesin elinin altında internet var:)uzmanı olmayacağın konu yok...
önce bölümü sonra okulu düşün......
gülen arkadaşım ;
burası Türkiye diyorum ve bişey demiyorum ben bayan erkek ayrımı yüzünden ankarada bu işi yapamadım ve antalyaya geldim kariye meslek olarak düşünürsen gümrük müşavirliği çok güzle bir meslek ama erkekler her işte olduğu gibi seni aşalayıp yıldırmaya çalışacaktır bu iş okuldada da böyledir.ama bu yılda erkeklere güzel cvp verdikve kazanaların büyük çoğunluğu (yüksekpuan alanlar)bayan :)
erkeklere inat okuyup kariyer yapmanızı öneririm..
yazdım ya güzel kardeşim:) bu hayat senin hayatın Allah şansını güldürsün ...
sen araştırma yap bakalım neten bu meslekle ilgili muhasebecilikle ilgili nerde iş yapar nedir ne değildir? oku ...
hangi lise mezunusun?
bursada serbest bölgede var ben gümrük müşavri yardımcısıyım ve sahalardada çalışıyorum atmacagibi olacaksın bu işte mizacın nasıl bilmiyorum amasana çelme takmaya çalışırlar yolundan cevrimeye çalışırlar sen onlara tamayacaksın ve yapacaksın çünki memurların dışında genelde bu meslekte erkekler var:(
SELAM ARKADAŞLAR BEN ARANIZA YENİ KATILDIM.2006 DIŞ TİCARET MARMARA MEZUNUYUM.ÖZEL SEKTÖRDE DİİB,TRANSİT TİCARET VE KAMBİYO TAİPTEN SORUMLUYUM.FAKAT ÖZEL SEKTÖRÜN MAAŞINDAN DEĞİL ÇALIŞMA SAATLERİNDEN BİR BAYAN OLARAK HİÇ MEMNUN DEĞİLİM.GİRDİĞİM BİR KAÇ SINAVDAN SÖZLÜ MÜLAKATTA TORPİLİM OLMADIĞI İÇİN ELENDİM.YANLIZ MESLEĞİMLE ALKALAI DEĞİLDİ BU SINAVLAR.ARANIZDA ŞU İHRACATÇI BİRLİKLERİ SINAVLARI NE ZMAN OLUYOR BİLİSİ OLAN VARMI.BİLDİĞİM KADARIYLA 4 YILLIK LAKASI OLMAYAN KİŞİLER BURALARA ALINIYORMUŞ.MADEM ÖYLEYSE BU MESLEĞİ BU EĞİTİMİ ALMAMIŞ KİŞİLER YAPIYORSA SIRF 4 YILLIK OLDUĞU İÇİN NEDEN DIŞ TİCARET 4 YILA ÇIKARILMIYOR.YADA EDEN ÖN LİSANS MEZUNLARINADA BÖYLE BİR HAK TANINMIYOR. BU KONUDA BİLGİSİ OLANLARIN YARDIMLARINI BEKLİYORUM..
DIŞ TİCARET BÖLÜMÜNÜN DEVAMI ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜDÜR O BÖLÜM DE HAZIRLIK + 4 YIL YANİ TOPLAMDA 5 YILLIK BİR BÖLÜMDÜR.
ZATEN DEVAMI OLAN BİR BÖLÜM VARKEN NEDEN BU BÖLÜMÜN 4 YILLIK OLMASINI İSTİYORSUNUZ ONU ANLAMIŞ DEĞİLİM. ŞÖYLE DESENİZ HAK VEREBİLİRİM GERÇİ . ULUSLARARASI TİCARET BÖLÜMÜ DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE ÇOĞALTILSIN !.
ayrıca ihracatçı birlikleri genel sekreterlikleri dönemsel olarak raportör yardımcılığı sınavı açarlar o da ihtiyaca göre açılır. ve kpss puan türünde belirli puanlar istenilir.
iyi forumlar