Merhaba,
Konu başlığı aslında daha önce açılan konu başlıklarına benzer gözükebilir. Daha önceki konularda 300 € muafiyet ve 1500 €'ya kadarki %10'luk vergi konularını okudum. Benim sormak istediğim konu, getirdiğimiz mamul değeri 300 €'yu geçmiyorsa, örneğin ben küçük ekran bir lcd tv getirmek istiyorum, buna hiç vergi kesilmeyecekmidir yoksa % 10 kesilmese bile bandrol vergisi KDV vs gibi herhanbir verig yansıtılırmı? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
Merhaba sayın blazer,
Taşıt araçları ve diğer bazı eşya istisna olmak üzere, gümrük vergilerinden muafen ithal edilecek eşya ile ilgili olarak KDV Kanununda da düzenleme yapılarak bu eşyalar KDV'den de istisna tutulmuştur. Sizin eşyanızda, GV 'den muaf olan eşya statüsünde olamk üzere KDV istisnası tanınan eşyalar arasında tanınmaktadır. Bandrol ücreti tahsil edilecektir. LCD / Plazma ayrımı yapılmaksızın bir adet renkli televizyon (55 Ekrana [55 Ekran dahil] kadar), zati eşya kapsamında değelendirilmektedir.
Saygılarımla,
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Mesajınız üzerine biriki sorum daha olacak.
1- Alınacak bandrol ücreti ne kadar tutar acaba?
2- 55 ekrana kadar zati eşya statüsünde demişsiniz, buradaki zati eşyadan kasıt nedir acaba, bilgi verirseniz çok sevinirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sn Blazer bandrol ücretini kesecek makamdan öğrenebilirsiniz bunu.
Zati eşya, kişiye ait olan ve gümrük vergisinden muaf tutulan eşyayı kapsar. Örneğin ceketiniz, pantolonunuz vs..
.gif)
• 51 Ekrana kadar (51 dahil) 55 AVRO
• 51 Ekran-67 Ekran arası (67 dahil) 85 AVRO
• 67 Ekran-85 Ekran arası (85 dahil) 100 AVRO
• 85 Ekran-116 Ekran arası (116 dahil) 120 AVRO
• 116Ekrandanyukan 150 AVRO
• Oto Televizyonu 85 AVRO
crab77 Yazılan:
• 51 Ekrana kadar (51 dahil) 55 AVRO
• 51 Ekran-67 Ekran arası (67 dahil) 85 AVRO
• 67 Ekran-85 Ekran arası (85 dahil) 100 AVRO
• 85 Ekran-116 Ekran arası (116 dahil) 120 AVRO
• 116Ekrandanyukan 150 AVRO
• Oto Televizyonu 85 AVRO
Sevgili arkadaslar ,
Yukaridan anladigim kadariyla ben yurtdisindan 116 ekran tv getirirsem sadece 150 avro mu odeyecegim , 2004 yilinda ben yurt disindan 42 inc tv getirmistim , bana yaklasik 1500 usd gumruk cikarmislardi , bana bu konuda kesin bilgi verebilir misiz.
Selamlar.
getirdiğiniz tv yi 300£'luk muafiyete sokabilirseniz ki bunun için bayram veya yılbaşlarından 1ay önce 2 ay sonra olmalı ve hediye olması gerekli vesize gönderilmsi gereklidir. tabi bu tv 55 ekran ve altıysa yanınnızdada getirebilirsiniz. eger üstüyse yolcu beraberi eşya kapsamından çıkacağından muafiyetten yararlanamazsınız. bunların dışında yolcunun normal zamanda 100£'luk gümrük muafiyeti vardır. bunun üstü 1500£'ya kadar %10 maktu vergi uygulanır.
ayrıca ekran boyutuna göre bandrol ücreti ödersiniz.
yani asavaser arkadaş sen 116 ekran tv için için yolcu muafiyetinden yararlanamazsın ve 100£'yu geçtiği için gümrük muafiyetinden de yararlanamassın ee tabi bayram seyran ve 2 ay sonrası ve 1 ay önceside olmadığına göre sen 1500£'ya kadarsa eşyan %10 vergi + 150£'da bandrol ödersin