amerikadan türkiye'de bulunmayan 120 dolar değerinde 1 kulaklık getirtmek istiyorum. kargo dahil 175 dolar olacak ancak indirim çekim bulunduğu için toplam ödeyeceğim tutar 115 dolar. bu durumda gümrüğe tabi olur muyum.. ürün türkiye'de bulunmadığı için bi sorun çıkmasından çekiniyorum..
hadi diyelim gümrüğe takıldı. ne kadarlık bi maliyeti olur bana bu gümrük olaylarının.. teşekkürler..
Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve alkol ile tütün ve tütün ürünleri hariç her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır.
bu bağlamda size gönderilecek malın fatura değeri önem kazanıyor. eğer faturadaki değer 100 EUR dğerkarşılığını aşan oranda dolar olarak gözükürse gümrük vergileriniödersiniz. gümrük verginizin ne olacağını da malın GTIP kodunu bilmeden birşey söylenemez.eğer GTIP kodunu öğrenirveya detaylı teknik bilgiler verirsenizburadan yardım alabilirsiniz.
ürün
110$ gerçek değer +
50$ civarı kargo ücreti var.
şimdi bu durumda 100€ olayı ürünün değeri üzerindenmi yoksa paketin değeri üzerinden (yani 160$) üzerinden mi baz alınıyo.. (bir de 70$lık indirim çeki var onu kullandığım takdirde fatura toplamım
90$ oluyo)
GTIP kodu bu kategoriye giriyo olması lazım
8518 30 95 20 - - - Headphone and earphone for hearing aids, contained in a housing the exterior dimensions of which, excluding connecting points, do not exceed 5 × 6 × 8 mm
gümrük'ün excel dökümanında
adet(-) vergi haddi(30) yazıyor bu GTIP kodunda karşılık. buradaki adet ve vergi haddinden kasıt nedir?
kulaklık da aşağıdaki linkte mevcut.
http://www.audio-technica.com/cms/headph...index.html
ürün internet üzerinden sipariş verilip, üniversite yurt adresine teslim edilecek. kişisel kullanım için.
yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkürler..
.gif)
Merhaba sayın xlynx3,
İndirim çeki dediğinizin mahiyeti nedir? Örneğin, aynı satıcıdan almış olduğunuz diğer ürünlerin belli bir tutara ulaşması nedeniyle mi size veriliyor yada "debate" adı altında verilen ürün geldikten sonra çek miktarı kadar değerin geri ödenmesi şeklindemi oluyor? Bir de söz konusu indirim ürünün faturasında gösteriliyor mu ve nasıl?
Bahsettiğim konularda bizi aydınlatırsanız sizi bilgilendirebilirim.
saygılarımla
indirim çeki dediğim, aslında indirim kuponu.. 1 koddan oluşuyor. hediye olarak
firma tarafından çok önce verilmiş bşi. ben şu şekilde faturaya yansıyor diye hatırlıyordum
ürün----110$
kargo--- 50$
indirim--(-70$)
-------------
toplam 90$
ancak önceki müzik cd si alışverişlerime baktım ki durum biraz farklıymış
Item Subtotal: $38.90
Shipping & Handling: $16.46
Total: $55.36
Paid by Visa: $30.08
Paid by Gift Certificate: $25.28
yani fatura şöyle olacak sanırım
ürün 110$
kargo 50$
toplam=160$
kredi kartıyla ödenen : 90$
hediye çekiyle ödenen: 70$
umarım derdimi anlatabilmişimdir.
teşekkürler.
not : aslına bakarsanız ben bu ürünü hediye olarak göndermek istiyorum.. bu durumda gümrüğün uyguladığı prosedür farklı mıdır? ancak hediye olduğunu sanırım belirtemiyorum alırken..
madem hediye olarak göndereceksin bu bilgiler senin için.
Yurt dışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen eşyanın ithali gümrük vergilerinden muaftır.
Bu muafiyet;
a) Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,
b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan,
d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan,
Eşya için uygulanır.
Hediyelik Eşyada Kaç EURO luk Muafiyet Uygulanır
Gerçek kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen eşya için uygulanır. Eşyanın birden fazla kalemden oluşması halinde toplam değerinin 300 EURO’yu geçmemesi gerekir.
yani yukarıda belirtilen zaman dilimleri senin için uygunsa bu yolu deneyebilirsin.
İndirimin geçerli olup olmadığıyla ilgili kısa bilgiyi de ben vereyim. Gümrük kıymeti belirlenirken kabul edilecek iskontolar peşin ödeme ve miktar iskontolarıdır. sizin ki miktar iskontosu değil.Peşin ödeme iskontosunda iste yapılan iskontonun satıcının yaptığı iskontonun mutad iskonto olması gerekiyor.Söz konusu iskontolar faturada fiyattan ayrı olarak gösterilmeleri şartıyla gümrük kıymetine dahil edilmezler. Ancak sizin iskonto miktarınız çok yüksek ve mutad olarak kabul edileceğini düşünmüyorum. diğer taraftan faturanızda bahsettiğiniz şekilde görünmesi durumunda gümrük kıymetinin belirlenmesine hesaba katılmayacaktır. Faturanızın iskonto uygulanmış şekilde kargo ile birlikte 90 dolar gösterilmesi geekmekte. Bunu talep ediniz. Aksi takdirde eşyanızın gümrük kıymeti 160 dolardır.
Her iki durumda da eşyanız gümrüğe takılmayacaktır. Gerekli bilgiyi fobkon üyemiz vermiş zaten ama hadi diyelim takıldı iskonto miktarı gümrük kıymetinden yani vergi matrahından düşülmeyecektir.
Saygılar