GÜMRÜK FORUM

Full Versiyon: İthalat masrafları ve teminatları ile ilgili...
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Herkese iyi çalışmalar ben ithalat üzerine bir yazılım yapıyorum. İthalat masrafları ve teminatlarını daha anlaşılırve derli toplu bulabileceğim bir kaynak var mı. Konu ile ilgili İ.G.E.M.E (İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi) sitesinden ilgili mevzuat dosyalarını indirdim ancak sağlıklı bir sonuç elde edemedim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Dış ticarette (ithalat, ihracat) masraf paylaşımı alıcı ve satıcı arasında yapılan sözleşmeye göre ve Uluslararası Ticaret Odası'nın yayınladığı Incoterms 2000'e göre tepbit olunur.

Ekte bulacağınız listede söz konusu hizmetlere ait masrafların kim tarafından karşılanacağını görebilirsiniz.

İthalatta , ihracata göre daha çok masraf söz konusudur. Malın evsafına göre özel izinler gerekir, ihtisas gerektiren ürünlerde gümrükten gümrüğe aktarmalar söz konusur bu sa aktarma masrafı doğurur, mesai saatleri içinde yetiştiremediğiniz ve acil işlemler için mesai masrafı vardır, yanlış işlemlerden doğan ceza masrafları, antrepo mesai ve ardiye ücreti, damga vergisi, banka komisyonları, birlik masrafları, varsa malın gümrük vergisi, navlun ücreti, varsa liman ücreti, gümrük müşavirlik hizmet bedeli, tahmil tahliye vs..Bu masraflar başta sözünü ettiğim teslim ve ödeme şekillerine göre şekil almaktadır.
Dosya eklemeyi unutmuşum sanırım..Söz konusu dosyayı ekte bulabilrisiniz
Sayın aşiyan, dosya eklemede sorun yaşıyorsanız yardımcı olabilirim çünkü osyanz ekte gözükmüyor. Diğer taraftan lütfen flood(ard arda mesaj yazma) yapmayınız. Cevaplarınızı tek bir mesaj altında toplayınız.

Saygılarımla
iyi paylaşımlar
tekrar selamlar;

Açıklama ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşında belirttiği gibi ekte dosy gözükmüyor. EK'i alabileceğim bir link varsa ordan da elde edebilirim.

Tekrar çok teşekkürler. İyi çalışmalar.
Referans URL