iyi aksamlar bir sorum olucaktı ben turk asıllı alman vatandasıyım halada alman vatandasıyım tr yasıyorum kesin dönüs yaptım fakat bir araba getirmek istiyorum almanyadan trye 5 ile 10 yas arası 1.2 1.4 motor mesela 95 2000 model gibi bu arac bana ne mal olur bilgilendirirseniz cok sevinirim saygılar
Forumda bu konu ile ilgili bir çok cevap mevcuttur.Arama butonundan bulabilirsiniz.Ayrıca ikametgahınızı Türkiyeye aldıysanız araba getiremezsiniz.
Merhaba,
aşagıda linkini verdiğim konuyu bir inceleyiniz.İkametgahınızı Türkiye'ye aldırmanız halinde araba getirmenizde bir engel yoktur ancak siz çifte vatandaşlık statüsündemisiniz? Eğer öyle iseniz bedelsiz ithalat kapsamında gümrük vergisinden muaf olarak araç ithal edemezsiniz.Aşagıdaki linkte bütün bilgiler mevcuttur.
http://www.gumrukforum.com/gumruk/ornek-ozel-konu
ben turk asıllı alman vatandasıyım halada alman vatandasıyım tr yasıyorum kesin dönüs yaptım
ben cifte vatandas degilim alman vatandasıyım ikametgahım trde
Sayın Hasibe34
Siz öncelikle ne olduğunuzu birdaha gözden geçirin
hem Alman vatandaşıyım diyorsunuz
hem kesin dönüş yaptım diyorsunuz
Yabancılar için mevzuatlar çerçevesinde kesin dönüş diye birşey söz konusu olamaz
ayrıca verilen linkte
BEDELSİZ İTHALAT HAKKINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?
başlığını iyice bir okuyunuz
O zaman sizin anlayacağınız şekilde cevap vermek gerekirse
sizin şu anki durumunuz araç ithal etmeye müsait değil gibi görünüyor
1-Yurt dışından bedelsiz araç ithalatı yapabilmeniz için yurt dışı ile ilişkisini keserek temelli dönen türk vatandaşı olmanız lazımdı
2-Ne zaman dönüş yaptınız bilmiyorum ama dönüş yaptığınız tarihten sonraki ilk 6 ay içerisinde araçı türkiyeye getirmiş olmanız gerekirdi
3- Dönüş yapmadan önce Türkiyeye son giriş tarihinizde yurt dışında en az 6 ay adınıza kayıtlı bir aracı getirmeniz gerekirdi
Sizin durumunuz biraz değişik tam olarak da anlamış değilim fakat madem Alman vatandaşısınız ve Türkiyede ikamet ediyorsunuz sizin için Mavi plaka
sanki daha uygun gibi
Bence yabancılara araç satan herhangi bir oto galerisine pasaport, ikamet belgeleriniz, ve çalışıyor iseniz çalışma belgenizle birlikte gidin daha sağlıklı bilgi edinirsiniz.
haklisiniz benim durum biraz ilginç bu konuda acaba nasıl daha fazla bilgi alabilirim sonucta ikametgahım türkiyede ama alman vatandasıyım peki trden mavi plaka satan yerler cok nadir almanyada mavi plaka bir arac bulup trye soksak aynı olaymı
Bir önceki mesajda belirttiğim gibi size ait evrakları ( pasaport, ikamet belgeleriniz, ve çalışıyor iseniz çalışma belgeniz ) görmeden net bir şey söylemek yanlış olur
En sağlam bilgiyi eğer İstanbulda iseniz Yeşilköy Otomobil İhtisas Gümrük Müdürlüğünden sözünü ettiğim belgelerle bizzat giderek tüm detayları ile öğrenebilirsiniz. Zaten araç da getirseniz işlemleriniz bu gümrükten yapılacak
peki odaki araclarada aynısı gibi vergi ödemek zorunlulugum varmı yani ihaleye girmek mi gerek anlamadım acıkcası
Sayın hasibe34
Söylemeye çalıştığım şey çok açık ve net
İhale ile falan işiniz yok sadece bilgi edinin diye söylüyorum
Siz evraklarınızla birlikte oraya giderek burda sormaya çalıştığınız şeyleri ordan sorun daha şağlıklı bilgiler alırsınız. Sizin durumunuz biraz farklı evraklarınızı görmeden hiç bir kimse size net cevap veremez
merhaba sayın üyemiz soru sormak için izin almanıza gerek yok .Anladığım kadarıyla yurt dısındaki ikametgahinızı Türkiyeye almışsınız.Bedelsiz ithalat kapsamında yurt dısından aldıgınız aracın getırebılmek ıcın aracın sızın uzerınızde 6 ay kalmıs olması gerekıyor yurt dısında .Daha detaylı prosudur forumda arastırarak bulabılırsınız .
yurt dısında aracım yok türk asıllı alman vatandısıyım ciftde vatandas degilim evet ikamet gahımı trye aldım ama söyle almanyadan ayırılırken mavi kart pembe kart aldım tabiki ikametgahımıda yanı adresımıdaha dogrusu tr istanbulu gosterdım bende tam olarak konumumu bilmiyorum aracım orda yoktu ama almak yada burdan alabiliriyim
Daha öncede söylediğim gibi evraklarınızı görmeden hiç kimsenin net birşey söylemesi mümkün değil
Aşağıdaki linki inceleyiniz sizin konumunuza uyan bir durum varmı yokmu en azından fikriniz olur
http://www.gumrukforum.com/forum/showthread.php?tid=852
inanin tam olarak anlayamiyorum :(( türkcem pek iyi olmadıgı için
Sayın hasibe34
Zaten bunu farkettiğim için size evraklarınızla birlikte mavi plaka şatış yapan bir oto galerisine veya Oto İhtisas Gümrük müdürlüğüne gidin diye söylemiştim
Yüz yüze konuşarak daha iyi anlaşabilirsiniz diye düşünüyorum
Gene söylüyorum sizin durumunuz farklı evraklarınızı görmeden hiç bir kimse size yardımcı olamaz
1-Pasaportunuz ,
2-İkamet belgeniz (Tr deki oturumunuz),
3-Çalışıyorsanız Çalışma belgeniz ,
4-Okuyorsanız Okuduğunuza dair belge