GÜMRÜK FORUM

Full Versiyon: yurtdışından araba getirmek hk.
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Vergileri Türkiye'deki distrübütör satış fiyatı baz alınarak yapılıyor

asiyan Yazılan:
Vergileri Türkiye'deki distrübütör satış fiyatı baz alınarak yapılıyor

sayın asiyan'ın söylediğine ilaveten fiyata aksesuarlarda ayrıca ilave ediliyor

Evet Sayın Commer'in dediği gibi aksesuarlar için de ekstra verginedirme söz konusu

ABD'den dönüş yapan bir mükellefimiz uğraşmaktan vazgeçti, arabasını satıp dövizi Türkiye'ye getirdi ve daha yüksek modelde arabayı Türkiye'den aldı..

Dip not olarak söyliyim dedim:)

Araba ithalatı çok zor..Dayanırsanız uğraşın derim.

blrvr Yazılan:
Teşekkürler cevaplar için arkadaşlar, distribütör benim arabama 50.000 ytl fiyat biçti mesela,tabi bu 0 oto fiyatı,ama benim arabanın ikinci el fiyatı şu an 37 .000 civarında,ikinci el fiyatımı ,birinci el fiyatımı geçerli oluyor,birde bu miktar euro ya falan çevriliyor mu?

Aracınızın model yılındaki fiyatı üzerinden yıl bazında amortisman indirimleri söz
konusu olacaktır aşağıdaki linki inceleyiniz

http://www.gumrukforum.com/forum/Bedelsi...t-619.html

BİR İKİ ŞEY EKLEMEK İSTİYORUM
BİRİNCİSİ ARABANIN BULUNDUGUNUZ ÜLKEDE SİZİN ADINIZA TRAFİK SİGORTASI OLMAK ZORUNDA GERİYE DÖNÜK EN AZ ALTI AY İKİNCİSİ O KADAR DA ZOR DEYİL CIF DEGERİNİ DE DEDİKLERİ GİBİ DİSBİRTÖRDEN ALIYORLAR FİYATI CIF FİYAT ÜZERİNDEN İNDİRİM YAPILIYOR.AMA EN ÖNEMLİSİ KESİN DÖNÜŞ YAPMAK ZORUNDASINIZ VE OTOMOTİV İHTİSAS GÜMRÜKLERİNDE YAPILIYOR BU İŞLEMLER VE KİM DÖNÜYORSA ONUN ÜZERİNE OLMAK ZORUNDA ARAC V O GETİRMEK ZORUNDA ARACI YANİ TRİPTİK VEYA ÖZET BEYAN GETİREN KİŞİNİN ADINA OLMAK ZORUNDA..
Sayfa: 1 2
Referans URL