GÜMRÜK FORUM

Full Versiyon: 2008 DODGE VIPER SRT/10 Coupe ithali hk.
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Herkese kolay gelsin,

Şahsi kullanımım için A.B.D'den, sıfır km. bir DODGE VIPER SRT/10 Coupe (2008 Model) araç ithal etmek istiyorum. Aracı, Türkiye'deki resmi ithalatçı Chrysler Jeep Ticaret A.Ş.'ne sipariş etmek istemiş olsam da Coupe versiyonunu, homologasyonu olmadığı için getiremediklerini, sadece Convertible'yi getirebildiklerini ifade ettiler. Aracı Amerika'daki Dealer'lardan sipariş edeceğim için homologasyon ve diğer ithalat formaliteleri hakkında net bir malumat edinmek istiyorum. Bu konuda beni bilgilendirecek olan üye arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

VIPER

VIPER Yazılan:
Herkese kolay gelsin,
Şahsi kullanımım için A.B.D'den, sıfır km. bir DODGE VIPER SRT/10 Coupe (2008 Model) araç ithal etmek istiyorum. Aracı, Türkiye'deki resmi ithalatçı Chrysler Jeep Ticaret A.Ş.'ne sipariş etmek istemiş olsam da Coupe versiyonunu, homologasyonu olmadığı için getiremediklerini, sadece Convertible'yi getirebildiklerini ifade ettiler. Aracı Amerika'daki Dealer'lardan sipariş edeceğim için homologasyon ve diğer ithalat formaliteleri hakkında net bir malumat edinmek istiyorum. Bu konuda beni bilgilendirecek olan üye arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
VIPER

Sayın VİPER

İthal etmek istediğiniz aracı Tr deki resmi ithalatçısı getiremiyorsa kendinizin veya başkalarının getirme şansının da olamayacağını düşünüyorum. Siz zaten 1.ci elden yetkili mümessilden araştırmanızı yapmışsınız ve cevabını da almışsınız.
Demekki o model araç için Tr ye çıkış izni yok aksi halde adamlar neden getirmek istemesinler olay para kazanma olayı değilmi. Üstelikde profesyonel olarak yaptıkları işleri bu iş.

Alıntı:
Sayın VİPER

İthal etmek istediğiniz aracı Tr deki resmi ithalatçısı getiremiyorsa kendinizin veya başkalarının getirme şansının da olamayacağını düşünüyorum. Siz zaten 1.ci elden yetkili mümessilden araştırmanızı yapmışsınız ve cevabını da almışsınız.
Demekki o model araç için Tr ye çıkış izni yok aksi halde adamlar neden getirmek istemesinler olay para kazanma olayı değilmi. Üstelikde profesyonel olarak yaptıkları işleri bu iş.

Sayın Commer,

Öncelikle resmi ithalatçıların kota olmaması nedeniyle getiremedikleri araçların tarafımdan ya da başkalarınca getirilme şansının olamayacağı noktasında size katılmadığımı belirtmek istiyorum. Neden derseniz; resmi ithalatçılar tarafından Türkiye'ye getirelemeyen onlarca marka ve modeldeki araç, bugün bazı büyük galerilerin vitrinlerini süslemekte. Buna bir örnek vermemiz gerekirse, DODGE'ın kamyonet modeli olan RAM de ithalatçı tarafından getirilmiyor, daha doğrusu getirilemiyor. Ancak dikkatinizi çekti mi bilmiyorum; İstanbul Etiler'de bulunan, hemen hemen her lüks otomobil galerisinin önünde en az bir tane mevcut ve müşterisini bekliyor. Bu durumu dikkate alacak olursak, ithalatçılar tarafından kotası olmadığı için getirilemeyen araçlar galeriler ve özel şirketler tarafından çok rahatlıkla ithal edilebilmekte. Bu örneklemeleri, Lincoln Navigator, Cadillac Escalade, Chevrolet Tahoe şeklinde çoğaltabiliriz. Netice itibarıyla, Türkiye'ye çıkış izni olmayan bir aracı ben yurt dışındaki her hangi bir Dealer'dan çok rahatlıkla satın alabilmekteyim. Dolayısıyla, satın alabildiğim bu aracı da gerekli formaliteleri tamamladıktan sonra sorunsuz olarak ithal edebilirim. Benim bu noktada her hangi bir tereddütüm yok. Sadece, bu formalitelerin ne olduğu, ne olacağı konusunda prosedürü bilen bir arkadaştan malumat edinmek istiyorum.

VIPER

merhaba viper getirilen bu araclar yurt dısında satılıyor demıssınız acaba bu araclar sıfır mı yoksa 2 el mı?
"0" Km. yeni araçlar

VIPER Yazılan:
Benim bu noktada her hangi bir tereddütüm yok. Sadece, bu formalitelerin ne olduğu, ne olacağı konusunda prosedürü bilen bir arkadaştan malumat edinmek istiyorum.

Sayın VİPER
Otomobil ithalatında

1-İthalat 2008-6 sayılı tebliğ kapsamında, gümrük beyannamelerinin tescilinde, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca (Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü) onaylanacak GARANTİ BELGESİ gümrük idarelerince aranır

2- İthalat 2008-7 tebliğ gereğince; proforma faturaları ithalden önce Sanayi ve Ticaret Bakanlığı veya yetki verdiği kurum veya kuruluşça vize edilir. Gümrüğün denetimi altındaki yerlere getirilen söz konusu araçların adı geçen Bakanlıkça veya yetki verdiği kurum veya kuruluşça yapılan kontrollerine istinaden düzenlenen UYGUNLUK YAZISI gümrük beyannamelerinin tescilinde gümrük idarelerince aranır. Bu yazının bir örneği gümrük beyannamesine eklenir.

Bunların dışında aracınızın aksesuarları ile birlikte hesaplanacak kıymetine göre çıkacak olan vergilerini ödersiniz.Vergi hesaplamalarınıda forumda arama yaparak bulabilirsiniz.

Satın almadan önce proforma fatura ile Sanayi ve Ticaret Bakanlıgından Garanti muafiyet belgesi cıkaratacaksınız.Aracı normal yollardan Türkiyeye getirdikten sonra karayolları uygunluk belgesi cıkarılacak otv ve kdv ve gumruk vergilerini ödeyip Aracı ithal edebilirsiniz bu tür araclarda otv 84 kdv 18 +gumruk vergisi ülkeye göre farklılık gösterir ayrıca ithalatı Otomotiv ihtisas gümrüklerinden birinde yapmak zorundasınız bu kanuni bir zorunluluk tur.
Ayrıca otomobili ithal ettikten sonra satılamaz şerhi konulacaktır.Bu tür muafiyet uygulamalrında 2 yıl satılamaz şerhi konulur ithalatı gercekleştirdiğiniz gümrük idaresi tarafından.
COK ÖNEMLİ BİR ŞEY DAHA VAR TABİKİ ARAC 0 KM VE O YILIN ARACI OLMAK ZORUNDADIR.GECMİŞ SENELERDEKİ  0 KM ARACLARI VE KULLANILMIŞ ARAC İTHAL EDEMEZSİNİZ.
Eğer bu işi yapmak yani bu ürünlerin ithalatı gerçkleştirmek istiyorsan devamlı senin için tek bir ürün getirmekten karlı olur .Bunun için sayın üyelerin dediği gibi bunların yanında  bir teknik servis kurmanız gerekiyor.sanayi bakanlığındanda ithal izni gerekmektedir.
Sayfa: 1 2
Referans URL