04-05-2008, 12:12 PM
04-06-2008, 01:14 AM
deslopus Yazılan:
ARKADAŞLAR HERKESE GÜNAYDIN BEN BİR TARİFE ARIYORUM ALEMİNYUMDAN SOBALAR ?
Aliminyumdan sobalar tarife cetvelinde ismen geçen bir eşya değil
sobalar genelde
demir veya çelikten 7321 de sınıflanmaktadır
sizin eşyanız aliminyum soba olduğuna göre ve aliminyumdan mamul eşyalarda da ismen olmadığına göre
7616 pozisyonunda Aliminyumdan diğer eşya olarak yorumlanabilir
ancak sağlıklı tarife verebilmek için eşyanızda elektrik , gaz , termostat vb. gibi başka belirleyici özellikler varsa onlarıda bilmek ve ona göre yorumlamak gerekir.
04-06-2008, 05:54 PM
Evet 7321'de demir veya çelikten sobalar var.. Alüminyum çeşidi olarak bir ifade yok izahnamede..
04-07-2008, 04:51 PM
Syn deslopus merhaba,
Eşyanızı sadece aluminyumdan soba olarak ifade ederseniz ve eşyayı tanıtıcı başka herhangi bir bilgi yoksa eşyanın 76.16 tarife pozisyonunda sınıflandırılabileceği düşünülebilinir, eşyanızın 73.21 tarife pozisyonunda sınıflandırılabileceği izlenimi yer almakla birlikte bu pozisyon sadece demir veya çelikte mamul eşyaları kapsamaktadır. sonuç olarak commer tarafından yapılan yoruma katılıyorum.
Eşyanızı sadece aluminyumdan soba olarak ifade ederseniz ve eşyayı tanıtıcı başka herhangi bir bilgi yoksa eşyanın 76.16 tarife pozisyonunda sınıflandırılabileceği düşünülebilinir, eşyanızın 73.21 tarife pozisyonunda sınıflandırılabileceği izlenimi yer almakla birlikte bu pozisyon sadece demir veya çelikte mamul eşyaları kapsamaktadır. sonuç olarak commer tarafından yapılan yoruma katılıyorum.
04-17-2008, 02:59 PM
Merhaba
Avrupa birliğinden "Kabak Çekirdeği (kabuksuz)" ithal etmek istiyorum.
Tarife numarası nedir bilen var mı ?
12.09.91.90.00.11 olarak elimde bir tarife var ama kabuksuz ithal edeceğim !
04-17-2008, 03:24 PM
valeriveben Yazılan:
Merhaba
Kabak Çekirdeği forumda daha önceden işlenmiş bir konu Aşağıdaki linki İnceleyiniz
http://www.gumrukforum.com/forum/Kabak-c...t-807.html
04-17-2008, 04:25 PM
tşk. onu okudum.Kabuksuz tarifeden bahsetmiyor.Emin olmak istedim
04-17-2008, 05:01 PM
sayın valeriveben,
Kabakçekirdeği ile ilgili başkaca bir sorunuz varsa başka bir konu açarak devam ediniz. zira sorunuzun konuyu açan deslopus'un sorusuyla alakası olmadığından konuların karışarak asıl konu sahibinin cevap almasını zorlaştırabilirsiniz.
İyi çalışmalar
Kabakçekirdeği ile ilgili başkaca bir sorunuz varsa başka bir konu açarak devam ediniz. zira sorunuzun konuyu açan deslopus'un sorusuyla alakası olmadığından konuların karışarak asıl konu sahibinin cevap almasını zorlaştırabilirsiniz.
İyi çalışmalar