Merhaba, foruma henüz üye oldum ve Çin'den gelecek bir ürün ile ilgili vergilendirme hakkında bilginizi rica ediyorum.
Ürün bir POS cihazı. Firmadan alabildiğim bilgi tarife numarasının 84713000 veya 84705010 olabileceği yönünde. Tarife cetvelinden gördüğüm kadarıyla vergi hattı için 20 yazıyor ama bu ne demektir bilmiyorum.
Sizlerden de POS cihazı için bu tarife numaraları uygun mudur ve uygun olacak tarife numarası hangisiyse o numaradaki vergi oranlarının ne olduğu konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.
Mümkün olabildiğince erken cevap bulabilmem önemli. Tüm ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
S
Sayın Commer, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla, iyi çalışmalar.
Sayın Asiyan ve Sayın Commer-
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Bu arada bir başka bilgi daha geçti elime ve iyice aklım karıştı. Getireceğimiz pos cihazlarının içinde mobil-poslar gibi içine bir GSM hattı takılarak kullanılabilen pos cihazları da var. Emin olmamakla birlikte bu tür eşyanın ithalatında %20 GSM vergisi olur diyenler oldu.
Bu konuda gerçekten bilgim yok. Bana yardım edebilirseniz minnettar olurum. Şimdiden teşekkür ederim, en derin saygılarımla.
Sayın Commer,
Bigilendirmeniz ve hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim.
Bu durumda anladığım kadarıyla GSM vergisi diye bir kalem de yok.
Saygılarımla.
Merhabalar, maalesef yine ben, yine aynı pos ithalatını sormak zorunda kaldım. Sizden aldığım bilgilerle, daha önce elektrik ve gaz idarelerinin kullandığı el terminallerini yurt dışından getiren bir arkadaşla konuştum ve %20 lik bir vergi olmadığını söyledim. Ancak kendisinin getirdiği bu el terminallerinde bile GSM hattı takılabilirliği olduğu için %20 vergi alıyorlar dedi. Hatta GSM hattı takılabilme ihtimali olan sabit poslara bile bu uygulama yapılıyor ve uygulama 2007 senesi başında gerçekleşmiş.
Konu hakkında bir kez daha yardım isteyebilir miyim lütfen. Emin olamadım ve karmaşada kaldım. Şimdiden teşekkür ediyorum. Saygılarımla.
Sayın İmza,
Firmaya HS Code nedir diye sorulduğunda verdikleri yanıt 84713000 ya da 84705010 oluyor. İlginiz için teşekkür ederim.
Değerli Arkadaşlar,
Hem bilgiler için hem de vakit ayırıp gösterdiğiniz ilgi için çok çok teşekkür ederim.
Şimdi son bir teyid mesajı isteyebilir miyim sizden?
Bu eşya GV muaf ve KDV %8 dir. Doğru mu?
Değerli Arkadaşlar,
Hem bilgiler için hem de vakit ayırıp gösterdiğiniz ilgi için çok çok teşekkür ederim.
Şimdi son bir teyid mesajı isteyebilir miyim sizden?
Bu eşya GV muaf ve KDV %8 dir. Doğru mu?
Sayın İmza, Sayın moderatör -
Sizi çevrim içi gördüm ve size de sormak istedim. Yukarıdaki konuyla ilgili mümkünse sizden de bir bilgi siteyebilir miyim. Sayın Commer çevrimdışı sanırım ve bir cevap bulabilirsem karşı tarafa bir cevap vermem mümkün olacak. Şimdiden teşekkür ederim.
8470.50.00.00.11 - - Satış noktası terminalleri (POS makinaları)
Eğer ürününüz buysa % 18 KDV
Gümrük Vergisi muaf
Ayrıca bir önceki sayfada açıkladığım bilgiler doğrudur.
Ancak Commer'in verdiği tarifede ise ürününüz % 8 KDVsi vardır.
Bunu gümrükçünüze danışınız. Zaten BAĞLAYICI TARİFE zorunluluğu var bu üründe.
Sayın İmza, Sayın Asiyan,
İlginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla.