|
armatörler
|
| Yazar |
Mesaj |
canefe
Üye
Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum:
|
armatörler
merhaba,
ne kadar yardımcı olabilirsiniz bilmiyorum ama başka bir kaynak bulamadım.
ithalat yapıyoruz; nakliyeyi organize ettik. dün kumporta varış ihbarnamemiz geldi. Bu sabah ise armatörün bir limana daha uğradığı ve 13 gün gecikme olacağı bildirildi. Varış gününde yapılan bir gecikme. Sizce bu tarz olaylarda gecikmelerden kaynaklı zararlarımızı nasıl karşılarız? ürünler için sigorta yaptırmıştım; bu anlamda kullanabilr miyim? bu armatörlere müdahele edebilecek bir yol yok mu?
|
|
|
|
| 03-26-2008 06:36 PM |
|
 |
commer
Super Moderator

Grup: Super Moderators
Durum:
|
RE: armatörler
merhaba,
ithalat yapıyoruz; nakliyeyi organize ettik. dün kumporta varış ihbarnamemiz geldi. Bu sabah ise armatörün bir limana daha uğradığı ve 13 gün gecikme olacağı bildirildi. Varış gününde yapılan bir gecikme. Sizce bu tarz olaylarda gecikmelerden kaynaklı zararlarımızı nasıl karşılarız? ürünler için sigorta yaptırmıştım; bu anlamda kullanabilr miyim? bu armatörlere müdahele edebilecek bir yol yok mu?
Bu konu genelde sıkıntı yaratan bir durum özellikle uzakdoğudan gelen eşyalarda direk gemi olmadığından aktarmalı olarak gelen eşyalar bu duruma düşebiliyor
Eğer taşıyıcı firma ile eşyaların varış tarihini taahhüt eden yazılı bir anlaşmanız yoksa hiçbir şey yapma şansınızda malesef yok
sigortayı da eşyalara gelecek fiziki zarar lar olursa ancak kullanabilirsiniz
tazmin hakkı almak istiyorsanız eşyaların varış tarihini taahhüt eden yazılı bir anlaşma yapmanız gerekir. bunada malesef acentalar sıcak bakmıyorlar
|
|
|
|
| 03-27-2008 12:46 AM |
|
 |
imza
Altın Üye

Durum:
|
merhaba,
merhaba sayın üyemiz aracın geldiği güzergah ve anlaşma sağladığınız firmayla aktarmalı yükleme yaptıysanız bu muhtemelen olan şeyler.Ama bunun için eğer firma belirtilen günden daha fazla sürede getirecekse bunu firmayla anlaşmanızını kaç günde tamamlanacağınıza bakın .Firmadan gec gelmesinden dolayı fiyat indirimi alabilirsiniz.
|
|
|
|
| 03-27-2008 12:23 PM |
|
 |
Murat 156
Üye
Durum:
|
Vallahi genelde armatörler herhangi bir gecikmeden kaynaklanan ilave masrafları kabul etmiyorlar.
|
|
|
|
| 04-15-2008 10:30 PM |
|
 |