Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
bilgi almak istiyorum
Yazar Mesaj
fmengübeti
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

bilgi almak istiyorum

Merhaba
Ben ithalat ihracat 2.sınıf öğrencisiyim.Bölümümün 4 yıllıgı olmadıgından bu yıl mezun olursam açıköğretimden 4e tamamlıycam.Ve aynı zamanda gümrük müşavir yardımcılıgı sınavına hazırlanmak istiyorum fakat bunun için gerekli olan şartlardan,gümrük müşaviri yanında 3 yıllık staj döneminin 2 yılını acıktan 4e tamamladıgım süre içerisinde yapmak yani bu yıl baslamak istiyorum.ancak gerekli olan sartlardan biride lisans mezunu olmak! Bununla ilgili bilgi alabilirmiyim staj dönemime lisans mezunu olmadan acıktan okudugum süre içerisisinde baslayabilirmiyim?
Şimdiden teşekkürler

04-14-2008 08:26 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
asiyan
Bronz Üye
**

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

RE: bilgi almak istiyorum

2 yıllığı bitirdikten sonra (mezun olduktan sonra) geçerli olur stajınız. Sigortanızın gümrük müşavirliği şirketinde gözükmesi şart. Stajını bu çerçevede başlatırsınız.

4 yıl şartı Gümrük Müşavirliği için geçerli..Stajınızı başlattıktan sonra 4 yıla tamamlarsınız, sigortanız ve stajınız işler bu arada.

Ama 2 yıllığı bitirmeniz, sigortanızı Gümrük Müşavirleri Derneğine kayıtlı bir Gümrük Müavirliği firmasında başlatmanız, stajer dosyanızı Gümrük Müşavirleri Derneğine ulaştırmanız gerekmektedir.

Staj işlemleri ve staj dosyası için gerekli evrakları ve taahhütnameyi Gümrük Müşavirleri Derneği'nin http://www.igmd.org adresnden indirebilirsiniz.

Saygılar

Aşiyan

04-14-2008 09:27 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap Gönder  Konu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyon Görüntüle
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Üye Ol | Konuyu Favorilerime Ekle

Forum Geçişi

yerel seçim | sigorta | peyzaj
eXTReMe Tracker