Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Özel Arama   

Cevap Gönder  Konu Gönder 
Çin ve ABD'den Ürün Alımı
Yazar Mesaj
powerwandata
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

Çin ve ABD'den Ürün Alımı

Öncelikle forum gerçekten uzun süredir merak ettiğim konularda bana yardımcı oldu. O yüzden hem kurucuya hem de soruları cevaplayanlara teşekkür ederim.

Her ne kadar forumda benzerleri olsa da sorulan sorulara verilen cevaplar oldukça farklılaşıyor.

Örnek vermek gerekirse; bir yerde bir arkadaşımız yurtdışından 20 adet T-shirt getirtmek istediğini, ne gibi bir prosedür izleneceğini sormuş. Cevap veren kişi de bunların gümrükte muhtemelen takılacağını, ancak 1500 Euro altında kaldığından sözlü beyanın yeterli olacağını ve %10 bir vergi ödeyeceğini söylemiş...
Güzel...
Ama forumun başka yerlerinde farklı cevaplar var... Mesela ordino, şahsi beyanname, gümrük müşavirliği ücretleri vs. prosedür ve masrafların ortaya çıkacağını söyleyenler de var...
Uzattığımın farkındayım ama sadece doğru bilgiye ulaşmaya çalışıyorum.

Şimdi de soruma geçiyorum. Ben, herhangi bir şirket olmaksızın, şahsım adına yurtdışından internet kanalıyla alışverişler yapacağım.

Alışverişler geneli adetli şekilde

a) Çin'den %100 pamuklu t-shirt
b) Çin'den elektronik, pille çalışan, titreşimli masaj kemeri
c) ABD'den fotoğraf makinesi lensi.
olacak.
Bu ürünler, örnek vermek gerekirse T-shirt 50, masaj kemeri 20, Lens 5'li kolilerde olacak şekilde getirilecek.

Mümkünse bilen ve bilgisini paylaşmak isteyen biri; bu ürünler getirildiğinde gümrükle ne gibi işlemlerim olacak söyleyebilir mi?
İkinci merak ettiğim konu ise şu: Şahsen internetten, özellikle de Gittigidiyor tarzı ikinci el sitelerinden sık sık alışveriş yapıyorum. Görüyoruz ki Ebay'dan yapılmaya çalışılan bir alışverişte bile gümrük mevzuatı devreye girdiğinde tabiri caizse astarı yüzünden pahalıya çıkıyor. Öte yandan GG tarzı sitelerde satıcıların genelde Çin menşeili binlerce elektronik, giyim, madeni eşya, oyuncak vb. sattığını, yenilerinin de sürekli geldiğini görüyoruz. Bu şahısların şirketleri yok(Ya da hepsinin yok), zira bir çok alışveriş apmama rağmen herhangi bir fatura edinemedim. Ayrıca sattıkları ürünlerin fiyatları da çok yüksek değil... Hani listeleme ücreti, %10 site komisyonu gibi bedellere ürünün ithalat fiyatı + kargo masrafları ve son olarak da gümrük masrafları eklenince bu adamların sevabına ve zarar ederek satış yapıyor olmaları lazım çünkü sattıkları ürünlerin orijinal fiyatlarını kendim araştırdım. İşte ikinci soru da buradan çıkıyor; nasıl oluyor da bu insanlar bu satışları yapıyor ve kar ederek yapmaya devam edebiliyorlar?

Sorulardan da anlaşılacağı üzere şahsım adına ben de bu tür bir işe girmek istemekteyim...

Okumak ve belki de cavaplamak için vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.

04-17-2008 05:08 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
imza
Altın Üye

RE: Çin ve ABD'den Ürün Alımı

merhaba sayın üyemiz öncelikle yurt dısından getirdiğiniz ürünlerde bir sınıra kadar kişi olarak malları çekebilirsiniz kendi vergi numaranızla.Bunun yanında forumda da 100 avro sınırı hakkında bir çok bilgi mevuttur.Yani getireceğiniz ürünün fiyat sınırlamasıdır bu.

Bahsettiğiniz sitelerde ürün alan kişiler ya yüksek miktarda yani 1000 usd lik bir alışveris yaparlar yada cok daha dusuk fiyatlarda.Cunku sizin dediğiniz gibi 300 usd maliyetli bir alışverisle gümrük ve diğer masraflarıyla 600 usd bulacaktır.

Ürünler için t-shirt cok buyuk sıkıntılar cekmezsınız getırken ama pille çalışan, titreşimli masaj kemeri için bir garanti belgesi isteyebilir.

Bu Mesaj 04-21-2008 10:46 AM değiştirilmiştir. Değiştiren... : imza.

04-17-2008 10:01 AM
commer
Super Moderator

Grup: Super Moderators

Aşağıdaki linki incelerseniz sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz

http://www.gumrukforum.com/forum/POSTA-v...t-845.html

04-17-2008 11:11 AM
powerwandata
Üye

Sn. İmza şunu mu demek istiyorsunuz?

Ürün alınacaksa, 1000 dolarlık da ürün alınsa aşağı yukarı gümrük masrafları aynıdır, 300 dolarlık ürün alınsa da aynıdır. Dolayısıyla büyük tutarlı ürün almak daha mantıklıdır?
Bu durumda kargo dahil 1000$'lık bir ürüne (Mesela T shirt) ne gibi gümrük masrafları eklenecektir ve ürünleri gümrükten çıkarmak yaklaşık ne kadara mal olacaktır?

Diğer yandan 1500 euroluk muafiyet sanırım sadece yurtdışından belli bir süre içerisinde giriş yapmış olma şartıyla sağlanıyor. Yoksa böyle bir durum söz konusu değil sanırım?

04-17-2008 02:20 PM
imza
Altın Üye

Eğer yurt dışından ürün aldığınızda kar elde etmek istiyorsanız 1000 usd ürün alınsa bunun gümrükleme şirketine hemen hemen 220 -350 usd civarı gider ürüne göre..

Ardiye masrafı 1000 usd diyebiliriz.Ayrıca ürünün gümrük masrafıda örnek olarak % 18 kdv si % 5 i de vergi olsa toplamda 250 usd vergi ödersiniz. herseyin toplamı size

vergi: 250
gümrükcüy:220
ardiye :100
ordine : 50 usd toplamda maliyet 620 olur.Eğer  yüksek miktarda alınırsa tabiki karlı olur.

Ama 500 usd bir ürün alsanız : 220 usd gümrükcünün +100 ordino+100vergi ve 50 ardiye dersek 500 % 100 fazla ödemiş olursunuz.

O yüzden miktar ve meblağ yükselirse fiyat aşağ kar yukarı cıkar ayrıca aldığınız firmadan da daha indirimli alabilirsiniz.

1500 avroluk maufiyet bedeli ödenmiş ürünlerde yani hediye gibi .

04-17-2008 02:35 PM
Cevap Gönder  Konu Gönder