|
Çin'den Oto dvd/MP3 çalar, navigasyon ve TV li
|
| Yazar |
Mesaj |
Murata
Üye
Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum:
|
Çin'den Oto dvd/MP3 çalar, navigasyon ve TV li
Merhabalar,
Bu forumu google aracılıgı ile buldum ve süper bilgiler var. Emeği geçen herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Benimde sorum olacaktı. Şu an şirket veya işyeri halinde değilim. Çin'den bir kaç şirketle anlaştım ve distribütörlügünü almak istiyorum. Onlardan önce bir kaç tane test yapmam amacıyla ürün getirteceğim. Bunlar araçlar için (teyp yerine takılacak cinsten), DVD/MP3 çalar, radyo, TV, Bluetooth ve GPS Navigasyon özelliğini taşıyan cihazlar. Ürünlerin normal fiyatları 400 dolar civarında. Test amacı için en azından iki üründen ikişer tane getirmek istiyorum. Bunu kurye ile gönderecekler. Sonrada deniz yolu ile kolilerde bir kaç üründen 15 - 20 tane.
Bu test amacı için ne gibi işlemler yapmam lazım? Gümrükte takılırmı bunlar değerlerini düşük göstersek veya NO CHARGE - TEST PURPOSE olarak gönderilse? Ve tabiki gümrük ve ithalat ücretleri bana ne kadara patlar? Şirket olmadığım için herhangi bir problem yaşarmıyım? Tabiki test sonrasından kendi adımdan şirket kurmacağım. Bu test sonrasında getirteceğim ürünlerde ne gibi problemle karşılaşırım ve hangi yollara başvurmalıyım?
Çok soru sorduğumu biliyorum, beni bağışlayın, fakat bu işe girmeden herşeyi aydın şekilde görmek istiyorum.
Not: Çifte vatandaş olduğum için bir kolaylığım/sıkıntım olabilirmi?
Şimdiden çok çok teşekkür ederim. Kolay gelsin.
Saygılarımla,
Murat
Bu Mesaj 06-26-2008 03:17 PM değiştirilmiştir. Değiştiren... : Murata.
|
|
|
|
| 06-26-2008 03:16 PM |
|
 |
erenyavuz33
Bronz Üye

Durum:
|
RE: Çin'den Oto dvd/MP3 çalar, navigasyon ve TV li
tek birşey söyliyeyim gümrükte bu elektronik eşyaları test amaçlı çekemezsiniz.Bütün ithalat prosedürlerine uymanız gerekir.Ayrıca bildiğim kadarıyla vergi mükellefiyetiniz yoksa ithalat yapamazsınız diye düşünüyorum.
Kıyıyı kaybetmeyi göze almadıkça yeni okyanuslar keşfedemezsin...
|
|
|
|
| 06-26-2008 04:29 PM |
|
 |
Murata
Üye
Durum:
|
Erenyavuz33 teşekkür ederim.
Arkadaşlar, kimse yokmu daha detaylı bilgi verecek?
Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
|
|
| 06-30-2008 12:03 PM |
|
 |
cgdms
Yönetici

Grup: Yöneticiler
Durum:
|
yani siz gümrüksüz vergisiz prosedürsüz bu işlemi yapmak istiyorsunuz ilk önce sanırım ..
az bi kaç parça için test amaçlı getirecekseniz TNT ,DHL ,FEDEX gibi bu işlemi yapan kargo şirketleriniz bir gümrük müşavir yardımcısı olarak üzülerek tavsiye edeceğim arayıp ulaşırsanız size fiat konsunda bilgi verirler hatta sitelerinden kendi kargo ücretinizi koli boyutlarını vererek ögrenebilirsiniz...
şayet gümrüklü getirip büyük boyutta ticari işlem yapma niyetindeyseniz, iç piyasada satacaksanız servis ağı kurmanız gerekiyor ve birçok prosedürü var çünki satacağınız her elektronik ürün garanti kapsamında....
bu konuda ayrıntılı bilgi istiyorsanız yardımcı oluruz...
http://www.turkuazweb.com
aradığınız herşey burda...
(şirket profili site dışında ve forum yöneticilerine özeldir)
**Lütfen Forum Kurallarını dikkatlice okuyunuz.
**Forum'da konu açmadan önce MUTLAKA arama yapınız.
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
Gümrük Müşavir Yardımcısı
|
|
|
|
| 06-30-2008 03:33 PM |
|
 |
Murata
Üye
Durum:
|
Cgdms teşekkür ederim.
Evet ilk önce, ürünü incelemem için bana bir iki tane gönderecekler. Buda zaten kargo firmaları (TNT, Fedex, DHL, UPS gibi) ile bana ulaştırmak istiyorlar. Biliyorum bu durumda kargo ücretleri bir hayli yüksek. Eğer bu test için gelen paket, gümrükte takılırmı? Takılmaması için ne önerirsiniz? Nasıl bir yol izlemem gerek?
Bundan sonra bu işi büyütüp, gümrük müşaviri ile anlaşacağım. Tabiki neden sizinle olmasın bu?
Önce bu test amacı için iki tane getirmek istiyorum. Koli aşağı yukarı 7-8 kg gibi olur sanırım. Parasını ve kargo ücretini buradan havale yapacağım. Yani bana bedelsiz olarak gönderecekler. Pakete No Charge olarak yazılsa, fakat değeri 500 dolar olarak gözükse, gümrükte bir problem olurmu?
Şimdiden çok çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Murat
|
|
|
|
| 06-30-2008 03:49 PM |
|
 |
cgdms
Yönetici

Durum:
|
işte bunu çalışacağınız kargo şirketine bahsetmeniz gerekiyor çok fahiş fark olmazsa gümrükte sorun teşkil etmez...
ancak piyasa değerinin çok çok altında bir fiatlı fatura keserseniz kıymet araştırmasına girer bu da uzun bir süreçtir ...
şimdilik işleminiz için bu tarz sorularınız ve aydınlatıcı bilgilerinizi çalaışacaınız şirkete anlatın size yardımcı olurlar sonuçta ne onların başı agrısın ne de sizinki
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
|
|
|
|
| 06-30-2008 03:56 PM |
|
 |
Murata
Üye
Durum:
|
Cgdms hızlı mesajınız için çok teşekkür ederim. Fakat ben düşük göstermiyorum ki. Çünkü bu ürünün tanesi 225 dolar. İki tane aldığımda 450 dolar oluyor. Buda onların normal kesecek fatura. Aslında bundan biraz daha düşük fatura veya bu miktarda kesilse, problem olmaz sanırım. Ayrıca bu kargo şirketi ile ben değilde, çindeki üretici firma ilgilenecekmiş. Onlar bana gönderecekler ve hangi kargo ile bilmiyorumda. Bilmem gerekmi? Nasılsa kargo ücretini onlara ödüyorum ve onlarda kargo dahil fiyatı gibi gönderecekler.
Hayırlı işler.
Not: Sizin yeriniz nerede? Bu test olayından sonra sizinle daha detaylı görüşmek ve anlaşmak isterim.
Saygılarımla
Murat
|
|
|
|
| 06-30-2008 04:05 PM |
|
 |
cgdms
Yönetici

Durum:
|
muhakka itibariyle size getirceke kargonun adını öğrenin ve siz direkt sorun fiatını ;çinlilere fazla para ödemeyin sizin karınıza olan birşeyse ben ödeyeceğim diyin siz ugraşın kargoyla ..korkulacak birşey yok ...
hayat risk değilmi?
ben size yardımcı olabilirim ..genelden şirket bilgilerini veremiyoruz .yasak forum kurallarına uymamız gerekiyor.. özelden mesajlaşabiliriz...
cgdms@hotmail.com
|
|
|
|
| 06-30-2008 05:28 PM |
|
 |