|
çinden saat ithalatı?
|
| Yazar |
Mesaj |
reprobate
Üye
Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum:
|
çinden saat ithalatı?
merhabalar..aranıza yeni katıldım ,gerçekten çok bilgilendirici bir forum olmuş katkıda bulunan herkesin eline sağlık..
Soruma gelince.Arkadaşlar ben çinden ithalat yapmak istiyorum ama şimdilik küçük bir şekilde (sermaye sıkıntısından dolayı ama zamanla büyüyecek) mesela 30 saat getirtsem çinden tanesi 70 dolar ama mesela 5 saat bir paket içinde , pakete 90 dolar yazdırıp 6 paket şeklinde getirtsem ( ticari amaç olduğu anlaşılacak zaten ) ne kadar vergi öderim yaklaşık bu ürünlere sölediğim miktara göre ?
bir de işi büyüttükten sonra konteynerla gemiyle getirtmek istiyorum mesela 1500 mal işte içinde saat , çanta , tshirt , ayakakkabı her türden eşya var bunu gümrükten çekerken ne kadar vergi öderim tahminen ? mesela 1500x30 =45000 dolarlık bir malda yaklaşık olarak ?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
| 08-09-2008 05:50 PM |
|
 |
cgdms
Yönetici

Grup: Yöneticiler
Durum:
|
RE: çinden saat ithalatı?
ayakkabı için ayrı mevzuat
http://www.gumrukforum.com/forum/Ayakkab...t-855.html
çanta için
http://www.gumrukforum.com/forum/ciN-DEN...t-785.html
tşört ve saat için de artama yapabilirsin yeterince bilgi mevcut hepsi
için ayrı mevzuat ve gv gerekiyor...
paket olayına gelince önemli olan ürünün değeri siz bunu ne ile getirceksiniz..
http://www.turkuazweb.com
aradığınız herşey burda...
(şirket profili site dışında ve forum yöneticilerine özeldir)
**Lütfen Forum Kurallarını dikkatlice okuyunuz.
**Forum'da konu açmadan önce MUTLAKA arama yapınız.
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
Gümrük Müşavir Yardımcısı
|
|
|
|
| 08-09-2008 06:13 PM |
|
 |
reprobate
Üye
Durum:
|
anladığım kadarıyla 9 dolar istiyor mal başına bir çift ayakkabıda. ben bunu okumuştum daha önce ama sormak istediğim şu , belli bir sayının üzerinde getiriyorum yani diyelim 100 getirdim 100x9 = 900 dolar mı ödemek zorundayım bunun toplu alımda bi indirimi falan yokmudur ? bir de tek ödemem gereken vergi bu mu yani çift başı 9 dolar verip geçireceğim ?
büyük sayıda olan malları gemi yoluyla konteynerla getirmeyi düşünüyorum, mesela 100 çift ayakkabı olursa o zaman gümrük vergileri nasıl değişiyor ?
bir de saat konusunda aydınlatırsanız sevinirim , teşekkürler ilginiz için.
Bu Mesaj 08-09-2008 06:32 PM değiştirilmiştir. Değiştiren... : reprobate.
|
|
|
|
| 08-09-2008 06:30 PM |
|
 |
cgdms
Yönetici

Durum:
|
vergi% değer olarak alınır ne tür ayakkabı getireceğiniz bilmiyorum ancak vediğim linkte her türü açıklanmış durumda ;
vergi ..% olarak alınıyor indirim sözkonusu olamaz yani devlet indirimi yatırım teşvik dahilde işleme vsc gibi konularında muaflık yazarsak veriri ancak sizinki normal ticaret yapmak için bir ithalat bu söz konusu olamaz;
saat konusunda siz bu saati hangi yolla getireceksiniz?
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak bana bildirebilirsiniz.
cgdms@hotmail.com
|
|
|
|
| 08-09-2008 06:44 PM |
|
 |
reprobate
Üye
Durum:
|
saati havayoluyla getirtmeyi düşünüyorm.ilerde konteynarın içinde gemiyle diğer ürünlerle birlikte..
|
|
|
|
| 08-09-2008 07:59 PM |
|
 |
cgdms
Yönetici

Durum:
|
hangi kargoyu kulalnacaksınız ? o kargo size bilgi verir ne kadar zor söylüyorsunuz biraz açıklamalı yazsanız daha rahat yardımcı oluruz....
cgdms@hotmail.com
|
|
|
|
| 08-09-2008 08:45 PM |
|
 |
reprobate
Üye
Durum:
|
ems.com.cn kargonun adresi bu ürünler adrese geliyor şu anda ama 100 doları geçince gümrükte takılcak ordan almaya gitcem, ben gümrükte ödeyeceğim vergiyi soruyorum kargo şirketiyle bağlantısını kuramadım ?
|
|
|
|
| 08-11-2008 12:17 AM |
|
 |
SERHAT
Super Moderator

Grup: Super Moderators
Durum:
|
Getireceğiniz saatin çeşidi nedir kol saati,duvar saati,masa saati v.s.hangisi ayrıntılı teknik ve ticari tanımını belirtirseniz yardımcı oluruz.
|
|
|
|
| 08-11-2008 12:31 AM |
|
 |
reprobate
Üye
Durum:
|
içinde dijital yada analog fonksiyonları olan ( tarih gösterme , dijital sn , basıncı ölçme vs..) kol saatleri getireceğim.usb falan gibi teknolojik özellikler olmayacak , sadece saatlerin içinde olan kutucuklardan tarih gösteren falan . Bunlar ünlü markaların birebir imitasyonları da olabilir , yada direk markasız da olabilir. Kusura bakmayın ben ticari olarak ilk defa yurtdışından birşey getireceğim için tam olarak nasıl bilgi vermem gerektiğini bilmiyorum ama anladığım kadarıyla en ince detayına kadar farkediyor gümrükte..
|
|
|
|
| 08-11-2008 01:04 AM |
|
 |
hakanesta
Üye
Durum:
|
Aynen.Ben de Ocak ayında bir arkadaşımla Çin'e gitmeyi düşünüyoruz.Daha ilk başta vizede dahi sorun çıkarıyorlarmış.Biz de kaliteli saat veya cep telefonu tarzı yükte hafif pahada ağır şeyler almak istiyoruz.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar
|
|
|
|
| 10-16-2008 08:13 PM |
|
 |