Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
ebay alisverisindeki gumruk
Yazar Mesaj
dennis888
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

ebay alisverisindeki gumruk

slm arkadaslar.. siteye yeni uye oldum ve bilgili arkadaslarin oldugunu gordum.. oncelikle tesekkur ederim.. simdi geleyim benim sorunuma.. ben ebayden diecast model araba aldim.. bu 3. alisverisim oluyor.. ilk ikisinde gumrukle ilgili sorunlar yasadim postanedeki gorevli bana internetten alisverisin yasak oldugunu bidaha getirtmemei filan soyluyor.. gerci paketleri alirkende beni hafiften tirtikliyor :) bu esyalari getirmek yasakmi gercekten.. cunku su an son aldigim esya gumrukte takili.. yarin gidip sormayi planliyorum.. gerci postanedeki memur bana siparis verdikten sonra bana haber ver demisti.. neyse fazla uzatmayayim.. urun bu arada kargo dahil $81 tutuyor.. simdiden tesekkur ederim..

03-18-2008 02:43 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
admin
Kurucu Yönetici
Kurucular

Grup: Kurucular

RE: ebay alisverisindeki gumruk

Merhaba,

Sizin aldığınız eşyanın kıymetinden değil de 3. defa aynı eşyayı getirmiş olduğunuzdan dolayı ticari addedilmesinden dolayı gümrük beyanı yapma durumunuz olabilir. Eşyanın ticari olup olmadığıyla ilgili takdir yetkisi gümrük idaresindedir. Ticari olması halinde yapılacak işlemler ile ilgili olarak forumda bir çok konu mevcut arama yapabilirsiniz.diğer taraftan internetten alışverişin yasak olduğunu söyleyen görevliye bir adet cep model gümrük kanunu hediye ediniz bir dahaki sefere.

**Lütfen Forum Kurallarını dikkatlice okuyunuz.
**Forum'da konu açmadan önce MUTLAKA arama yapınız.
**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak ilgili moderatöre aktarabilirsiniz.
** Bize ulaşmak için: yoneticiler@gumrukforum.com
03-18-2008 10:58 AM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
gigarange
İlgili Üye
*

bahsi geçen muafiyet, 05.02.2000 tarih ve 23955 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 13.01.2000 gün ve 2000/53 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Gümrük Vergilerinden Muafiyet ve İstisna Tanınacak Haller Hakkında Kararın   aşağıdaki maddesinde düzenlenmiştir.

A.Posta Yoluyla Gelen Hediyelik Eşya
Madde 32- 1)
Yurt dışındaki gerçek kişiler tarafından Türkiye Gümrük Bölgesindeki gerçek kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen eşyanın ithali gümrük vergilerinden muaftır.
2) 1 inci fıkrada belirtilen muafiyet;
a) Ramazan (Şeker) ve Kurban bayramları ile yılbaşı ve noel münasebetiyle Türkiye’deki kişilere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen,
b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen,
c) Şahsi, ailevi ve hediyelik eşya niteliğinde olan,
d) Karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmayan
eşya için uygulanır.

eşyanın gümrük vergilerinden muaf olabilmesi için karşılığında alıcı tarafından herhangi bir ödeme yapılmamış olması gerekmektedir. Bu itibarla, internet aracılığı ile alışveriş sitelerinden satın alınan eşyanın söz konusu muafiyetten yararlanması mümkün bulunmamaktadır

03-18-2008 09:57 PM
admin
Kurucu Yönetici
Kurucular

sayın gigarange verdiğiniz bilgi posta yoluyla hediyelik gelen eşya için. bir de posta yoluyla ve bedeli mukabili yapılan ithalatlarda muafiyet söz konusudur. Bildiğiniz gibi bu muafiyet sınırı 100 E .Sayın üyemizin sorduğu sorunun bu çerçevede cevaplanması gerektiğini düşünüyorum.

saygılarımla

**Rahatsız olduğunuz iletileri "bildir" tuşunu kullanarak ilgili moderatöre aktarabilirsiniz.
03-18-2008 10:44 PM
gigarange
İlgili Üye
*

A. Posta Yoluyla Gelen Eşya

MADDE 4 –(04.08.2006 tarihli 26249 sayılı R.G. – 2006/10733 s.BKK ile değişik)  (1) Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 AVRO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve alkollü ürünler ile tütün ve tütün ürünleri hariç her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır.
(2) Müsteşarlık ( Müsteşarlık, Gümrük Müsteşarlığı’nı ifade eder. )
, posta yoluyla ithal edilecek eşyanın nitelik ve özellikleri ile miktar ve kıymetlerini belirlemeye, özel ve zaruri durumları incelemeye ve sonuçlandırmaya, bu hakkın suiistimalini önleyici tedbirler almaya yetkilidir.

yazıdaki koyu yerlerde ticari mahiyetten bahsediyor ( sadece miktar değil)  2 nci fıkrada da süistimaller için Müsteşarlıkça önlem alınabileceğinden bahsediyor. Bu nedenlerle alıcısı tarafından yurdışına ödeme yapılması durumunda dış ticaret mevzuatı devreye girer (ithalat rejimi kararı)

03-19-2008 12:02 AM
admin
Kurucu Yönetici
Kurucular

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim zira bu konuda çok soru soruluyor. 2. mesajımda da belirttiğim gibi muafiyet ticari olmayan eşya için geçerlidir.  Ticari eşya olması durumunda eşya kıymeti 100E altında olsa bile gümrük beyannamesi verileceği tabiidir. Bu konuda sizinle hem fikiriz.

Saygılarımla

03-19-2008 12:36 AM
Cevap Gönder  Konu Gönder