Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
gumruge takılan esya icin fatura
Yazar Mesaj
phica
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

gumruge takılan esya icin fatura

Ebaydan aldigim urun gumruge takıldı.Sebep ise gonderen kisinin kendi adini degilde sirket ismi kullanmasıymış bana soylenen bu oldu.Paket gift olarak geldi ve uzerinde  degeri 39$ olarak yazıyor.Benden fatura olarak paypall odemem ve bankadan fatura istendi.Urunu aldigim deger 150$ bu durumda baya vergi vermem gerkiyor gibi.Satan kisiye durumu belirtim ve ona yeniden odeme yapip faturalari ona gore cıkartmayı dusunuyorum dedim o da olursa bunu yapabilecegini soyledi.Sorunu halledebilirmiyim bu yolla?Peki fiyatın 39$ olmasi sorun cıkartırmı?100$ in altında farkli bir fatura cikartmam dahami uygun olur?Kargo ucreti 39$ dı.Onerebileceginiz farklı bir yol varmi yada?Tesekkurler simdiden.

03-13-2008 02:45 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
smuggler
Üye

RE: gumruge takılan esya icin fatura

Selamlar;
Aldınız ürünün adeti ve cinsi nedir acaba onu belirtirseniz önce daha iyi yardımcı olabiliriz!

03-13-2008 06:31 PM
imza
Altın Üye

phica Yazılan:
Ebaydan aldigim urun gumruge takıldı.Sebep ise gonderen kisinin kendi adini degilde sirket ismi kullanmasıymış bana soylenen bu oldu.Paket gift olarak geldi ve uzerinde  degeri 39$ olarak yazıyor.Benden fatura olarak paypall odemem ve bankadan fatura istendi.Urunu aldigim deger 150$ bu durumda baya vergi vermem gerkiyor gibi.Satan kisiye durumu belirtim ve ona yeniden odeme yapip faturalari ona gore cıkartmayı dusunuyorum dedim o da olursa bunu yapabilecegini soyledi.Sorunu halledebilirmiyim bu yolla?Peki fiyatın 39$ olmasi sorun cıkartırmı?100$ in altında farkli bir fatura cikartmam dahami uygun olur?Kargo ucreti 39$ dı.Onerebileceginiz farklı bir yol varmi yada?Tesekkurler simdiden.

Ürününüzü alırken anladığım kadarıyla 39 usd diye yazıyordu ve bu ürün gümrükte kaldı.Bence siz beyanda ne yazıyorsa o ne göre faturanız olması gerekiyor öteki türlü ürününün beyanı farklı ve faturası farklı olacak vergi kaçakçılığı yapmış olacaksınız.Firmaya söyleyin 39 usd lik fatura kessin ancak durum bu sayede düzelebilir ve vergisini ödeyerek ürünü alırsınız.

03-13-2008 08:58 PM
phica
Üye

smuggler Yazılan:
Selamlar;
Aldınız ürünün adeti ve cinsi nedir acaba onu belirtirseniz önce daha iyi yardımcı olabiliriz!

Aldigim urun iriver mp3player 180$+39$(kargo ucreti) odedim normalde.Fakat gonderen pakete degeri 39$ yazmis gonderici olarakta sirket adi kullanmis sorunda bu oldu.Gift olarak gonderilmesi ragmen fatura istediler urunun degeri 100$dan fazla olabilirmis.Urun suanda Ankara İvedik'te bekliyor.39$lık fatura icin birsey derlermi,kabul etmeme durumlari varmi?Faturanin kesilis tarihi onem arz edermi?

03-13-2008 11:48 PM
imza
Altın Üye

phica Yazılan:

smuggler Yazılan:
Selamlar;

Aldigim urun iriver mp3player 180$+39$(kargo ucreti) odedim normalde.Fakat gonderen pakete degeri 39$ yazmis gonderici olarakta sirket adi kullanmis sorunda bu oldu.Gift olarak gonderilmesi ragmen fatura istediler urunun degeri 100$dan fazla olabilirmis.Urun suanda Ankara İvedik'te bekliyor.39$lık fatura icin birsey derlermi,kabul etmeme durumlari varmi?Faturanin kesilis tarihi onem arz edermi?

merhaba ürün değeri Türkiyede daha yüksek bir bedelle yani kıybet bildiriminde daha yüksekse ürün için araştırma yaparlar keşke düşük beyan etmeseydin ama tarih konusunda çok ileri bir tarih olmadıktan sonra sorun olmaz mesela kargodan sonra 1 -2 gün sonra  olabilir

03-14-2008 12:54 AM
phica
Üye

Aldıgım urunun Turkiye'de satısı yapılmıyor.Bu durumda birsey yaparlarmi,arastirma yapsalarda neyi referans alcaklar?Peki faturayı 90$ falan kestirsem kargoda beyan edilenden farkli diye sorun cikarirlarmi?Ilk defa birsey aldım yurtdısından basima da bu geldi.Gumrukteki kisilerin nasil insanlar oldugunu pek bilmedigimden afallayıp kaldim.Insaflı davranma ihtimalleri yokmudur?

03-14-2008 02:34 AM
Cevap Gönder  Konu Gönder