|
Internetten hediye aliminda KDV
|
| Yazar |
Mesaj |
nilsug
Üye
Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum:
|
Internetten hediye aliminda KDV
Merhaba,
Alisveris yapacagim internet sitesinde gonderim merkezinin Hollanda oldugu, Avrupa Birligi ulkelerine 19% KDV uygulandigi, bunun haricindeki ulkelerin kendi uygulamalari oldugu icin kredi kartimdan cekilecek rakamin vergi oncesi tutar oldugu yazili. Ancak UPS ile getirtecegim tekstil urunu 1 adet hediye mont ve toplam deger 100 EURO kuralina uygun, yani 100 Euro'yu gecmiyor ve ekstra gumruk odemek durumunda degilim. Bu durumda KDV'yi odemek icin Topkapi'ya mi cagirilirim yoksa urun icin ayrica bir KDV odemez miyim?
Tesekkurler
|
|
|
|
| 06-26-2008 08:11 PM |
|
 |
erenyavuz33
Bronz Üye

Durum:
|
RE: Internetten hediye aliminda KDV
tam anlayamadım ama malınız 100 eur altında bir rakam ise gümrük vergisiz tarafınıza ulaşır.Ayrı bir kdv ödemeniz istenmez.
Kıyıyı kaybetmeyi göze almadıkça yeni okyanuslar keşfedemezsin...
|
|
|
|
| 06-27-2008 03:53 PM |
|
 |
nilsug
Üye
Durum:
|
cevabiniz icin tesekkur ederim. rakam 100 euro altinda, ancak websayfasinda kdv oncesi rakam oldugu ozellikle vurgulanmis. bu sitedeki mesajlari ve yonetmelikleri inceledim, gumruk vergisi olmadigi kesin, ancak kdv ile ilgili bir bilgi goremiyorum. ornegin turkiye'deki standard kdv uygulanacaksa kime odenmis olacak anlayamadim.
|
|
|
|
| 06-27-2008 07:35 PM |
|
 |
erenyavuz33
Bronz Üye

Durum:
|
Getirteceğiniz ülkeden fatura değerinize kdv uyguluyor olabilirler.Bunu en doğru şekilde satıcıyla irtibata geçerek öğrenebilirsiniz.Mesela satıcıya sizin ödeyeceğiniz paranın ne kadar olduğunu tam olarak sorabilirsiniz.
Kıyıyı kaybetmeyi göze almadıkça yeni okyanuslar keşfedemezsin...
|
|
|
|
| 07-01-2008 03:14 PM |
|
 |