Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
kişisel eşyada gümrük
Yazar Mesaj
NESE
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

kişisel eşyada gümrük

merhabalar ben çinden car dvd player yani arababam için teyp siparişi verdim fakat gümrüğe takıldı bu ticaret amacı ile verilen bir eşya değil kendi aracım için 1 adet 108 dolar değerinde bir eşya . teslimat adresine çalıştığım şirketin adınmı ve adresini vermiştim şiket ismi yazıyor diyemi gümrüğe takıldı anlamadım ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

03-10-2008 05:28 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
imza
Altın Üye

RE: kişisel eşyada gümrük

NESE Yazılan:
merhabalar ben çinden car dvd player yani arababam için teyp siparişi verdim fakat gümrüğe takıldı bu ticaret amacı ile verilen bir eşya değil kendi aracım için 1 adet 108 dolar değerinde bir eşya . teslimat adresine çalıştığım şirketin adınmı ve adresini vermiştim şiket ismi yazıyor diyemi gümrüğe takıldı anlamadım ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

merhaba sayın üyemiz eşya büyük bir olasılık 100 avro sınırı geçtiği için gümrüğe takılmıştır .Normalde 108 usd demişsiniz .Fakat kıymet bildirim beyanında o ürün yüksek olabilir.Şirket adına ürünü almanız birşey değiştirmez .ürünü ticari amaçlı olmadığını belirtmek için ilgili kuruluşa başvurduysanız sadece ürün gümrük vergilerini ödmeniz yeterli olacaktır.

03-10-2008 05:40 PM
NESE
Üye

çok teşekkür ederim fakat bir sorum daha olacak gümrükteki vergi ne kadar çıkar ? kendim gitmesem başkası alabilirmi ? gümrük şirketi ile anlaşmam gerkiyormu takip için  ?
ilginize çok teşekkürler.

03-10-2008 06:21 PM
imza
Altın Üye

NESE Yazılan:
çok teşekkür ederim fakat bir sorum daha olacak gümrükteki vergi ne kadar çıkar ? kendim gitmesem başkası alabilirmi ? gümrük şirketi ile anlaşmam gerkiyormu takip için  ?
ilginize çok teşekkürler.

vergi için ürünün tam detayları gereklidir yada aldığınız firmadan GTİp kodunu isterseniz biz burdan araştırırız ürünün gümrükleme yapılması söz konusudur.

Bunun la ilgili benimle irtibat kurarsanız size yardımcı olurum.

03-10-2008 06:44 PM
NESE
Üye

Icon_cry  RE: kişisel eşyada gümrük

teşekkürler ama malım gümrüklenme işlemleri bitmiş gümrüktenymiş ben şahsen gitsem ala bilirmiyim car dvd player yazılmış kolinin üzerinde ve hediyedir satılma amaçı ile yollanmamıştır yazısıda var ne yapa bilirim lütven  yardımm

03-10-2008 08:10 PM
imza
Altın Üye

NESE Yazılan:
teşekkürler ama malım gümrüklenme işlemleri bitmiş gümrüktenymiş ben şahsen gitsem ala bilirmiyim car dvd player yazılmış kolinin üzerinde ve hediyedir satılma amaçı ile yollanmamıştır yazısıda var ne yapa bilirim lütven  yardımm

merhaba siz gitmeniz bir seyi değiştirmez hicbir şey yapamazsınız .Ürünün gümrüklemesi ayrıdır .Eğer ürün gümrükte kalırsa beyanname ve gerekli belgeler ile gidilerek ürün ithal edilir.Normal yollardan bireyler gidip sadece vergilerini ödeyerek ürünü alamaz.Ürün ile ilgili beyanname gereklidir.

03-11-2008 11:34 AM
Cevap Gönder  Konu Gönder