Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
Ülkemizin ihracatının önemi ve gelişimi
Yazar Mesaj
urat
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

Icon_evil  Ülkemizin ihracatının önemi ve gelişimi

Merhaba Gumrukforum ailesi, Ben uluslararası ilişkiler 2. sınıf öğrencisiyim. Bu sene Dış ticaret (önlisan-aof) de okuyacagım. Bu alanda Kendimi geliştirmek istiyorum
Ülkemizin gelişmesinde için en önemli etken olan ihracat bilgilerinizi lütfen bizlerle paylaşın
Burada site kurucusuna tşk etmek istiyorum gerçekten bir ticaret forum sitesi  bulmakta zorlandım. 1 (14) Sizden ricam Lütfen biraz daha geliştirin Aslında yapılacak şey sadece kanuni bilgiler değil, girişimcilik için ürünlerin pazarları ve şatış yelpazeleri hakkında bir from başlığı açılmalı[Ürün ve ihracat alanı](for example: Üzüm çekirdeği yağı piyasası hangi ülkelere ihracatı var nasıl geliştirilir) ve ara eleman ihtiyacını karşılayacak bilgiler.
Bu tür bilgi kaynağı forumlara ihtiyacımız var. Yardımcı olun Ülkemiz kalkınsın . Bu forum siteside Türkiyenin ticaretinin büyümenin öncüsü olması dileğiyle.. 1 (12)
Teşekkürler...  

08-12-2007 05:25 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
algerian
İlgili Üye
*

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

RE: Ülkemizin ihracatının önemi ve gelişimi

Merhaba Sn. URAT,
Ben de bir uluslararası ilişkiler bölümü mezunu olarak (istanbul üni.) sizin bakış açınızı anlıyorum ama takdir edersin ki bu forum "dış ticarette bire bir yaşadığımız sorunları çözmek" için yola çıkılmış bir proje ve daha yolun başında... Elbette gelecek öneriler ile yeni açılımlar kazanacaktır. İhracat ile ilgili ürün bazında ve firma bazında size yardımcı olabilecek web ortamlı alanlar bulabilirsiniz.
Mesela "http://www.dtm.gov.tr/dtmihrrehber" web sayfasından firma ve ürün bazında ihracat bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Yine yabancı diliniz iyi ise; "http://mkaccdb.eu.int/mkaccdb2/indexPubli.htm" adresinden  "AB Pazara Giriş Veri Tabanı (Market Access Database)" na ulaşabilirsiniz.
AB Pazara Giriş Veri Tabanı, ihracatçılara belirli bir pazarın hedef pazar olarak belirlenip belirlenemeyeceği konusunda; hedef pazar olarak seçilen ülkenin cari gümrük vergileri, ithalat aşamasında talep edilen belgeler, dış ticaret istatistikleri, sektör veya ülke bazında ticari engeller gibi temel bilgileri sağlamaktadır.   "http://www.itkib.org.tr" adresinde bu konuda ihtiyacınıza uyan pek çok veriye ulaşabilirsiniz. " Bu örnekler çoğaltılabilir. Yani bu alanda zaten uzman kuruluşlar gereken alt yapıları oluşturmaktadır. Teknik destekten yoksun girişimcilere yol göstermek de bir gereklilik sanırım. Önemli olan sorunlara ve sorulara cevap bulmak sanırım, ama elbette iletişimi sonuna kadar kullanarak, bilgiyi sonuna kadar sindirerek... İsraf etmeden ve akıllıca... Zaten başarı bu ülkenin potansiyelinde var ve bizler onu ortaya çıkarmakla mükellefiz. Bu binanın duvarına bir taş koyana ne mutlu... Saygılarımla.

08-13-2007 07:25 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap Gönder  Konu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyon Görüntüle
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Üye Ol | Konuyu Favorilerime Ekle

Forum Geçişi

yerel seçim | sigorta | peyzaj
eXTReMe Tracker