Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
yabancı plaka araç giriş çıkışı olucak
Yazar Mesaj
Kasel
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

yabancı plaka araç giriş çıkışı olucak

Selamlar,

Forumda bir düzeni yurtdışından araç getirmek isteyen ucuzu görmüş bir tek kendinisini kurnaz sanan arkadaş var, Almanyada görüyor 3000 euro acık artırmalı audi A3 burada bakıyor 60 milyar oo bundan getirelim hemen cok para kazanırız mantığı ile bir sürü konu acılmış kirlilik var. Aradığımı bulamadım belki sorucağım sorunun cevabı buralarda bir yerdedir ama kusura bakmayın o kadar aramama rağmen göremedim. ( sanırım yukarda sitem ettim herkesin aynı soruyu sorduğunu görüp kirliliğe sinirlendim neyse )

Benim bir kaç sorum var aslında işim gereği avrupaya karadan çok fazla gidip gelmem gerekicek ve ziyaret etmem gereken bir çok yer olucak. Bende düşündüm ki eğer bir imkanım varsa Almanya 'dan ucuz yollu bir araba alıyım işimi onla halledeyim.

Konu hakkında çok az bilgim olduğu için siz değerli arkadaşlarımın bilgisini rica ediyorum.
1) Türk vatandaşıyım ve serbest meslek adı altında yaptığımız çalışmalardan dolayı avrupada bulunucak. Kendime Almanya 'dan araba satın alabilir miyim ?

( Amerika 'da bildiğim kadarıyla ruhsat gibi bir kağıt parçası elinizde olduğunda o aracın size ait olduğu anlamına geliyor )
2) Bu satın aldığım araç ile TR 'ye giriş yapabilir miyim? Bu konuyla ilgilimi bilmiyorum ama 6 ay süre ile TR 'de kalabiliyor sanırım ve 6 ay da dışarıda kalması gerekiyormuş. Yanlış mı anlamışım ?

Bu iki konu ile ilgili prosedürleride yazabilirseniz çok iyi olur,
cevap veren herkese çok teşşekür ederim,
Saygılar,
Burak

06-09-2008 08:36 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
imza
Altın Üye

RE: yabancı plaka araç giriş çıkışı olucak

merhaba burak bey forumda bu konuyla ılgılı cevaplar mevcuttur .Lutfen ınceleyın

http://www.gumrukforum.com/forum/Yabanci...t-376.html

http://www.gumrukforum.com/forum/MAVi-PL...-1135.html

06-09-2008 12:09 PM
Kasel
Üye

Hızlı cevabınız için teşşekür ederim. Fakat benim Türk vatandaşı olduğumu atladınız sanırım. Verdiğiniz linkleri zaten daha önce okumuştum..

Saygılar,
Burak

06-09-2008 05:09 PM
SERHAT
Super Moderator

Grup: Super Moderators

Türkiye'ye 6 ay kullanmak için araç getirebilmeniz için yurtdışında ikametinizin olması ve en az 6 ay yurtdışında ikametinizden sonra turistik kolaylıktan istifade ile Türkiyede 6 ay araçla kalabilirsiniz.

08-13-2008 12:04 AM
Cevap Gönder  Konu Gönder