Gümrük Forum'a Reklam
Vermek İçin Tıklayınız:
reklam@gumrukforum.com

Cevap Gönder  Konu Gönder 
Sayfa (3): « İlk < Önceki 1 [2] 3 Sonraki > Son »
1 Oylar - 1 Yüzde   yeni mezun
Yazar Mesaj
armador34
Üye

Grup: Gümrük Forum Üyesi
Durum: Çevrimdışı

RE: yeni mezun

Arkadaşlar öncelikle herkese slm ben bu işe başlayalı 1,5 yıl olmuştur
aynı şekilde değerli abilerim bana başka işi yapmamı söylediler ama şuda bi gerçekki insan bu bölümü seçip okuyunca başka bi alternatifi kalmıyor iş bulamadım mobilyacı oldum ilanlara baktım 7 ay sonra müşavir firma görüişmeye çağırdı bende uçarak gittim onlara benim yapamayacağım iş yok herşeyden önce işim için yapamayacağım fedakarlık yok dedim. Onlar önce tecrübesiz karnesiz ehliyetsiz olduğum için negatif hava verdiler ama müşavir fedakarliık lafımdan ve içimdeki çalışma isteğini görünce beni işe aldılar önce haydarpaşada şefimin yanında 8 ay çalıştım yapmadığım iş kalmadı çok fayda sağladığımı anlayınca ehliyetimide aldım ve ambarlıdaki şefimizin yanına geçtim ve hergün maltepeden ambarlıya gitmek zorundayım ama işimi çok seviyorum gümrük komisyonculuğu dünyanın en keyifli işi  düşünsenenize önce trakyaya konteyner aktarıyoruz oraya gidip aracı içeri alıp gümrüklü malı içerde tekrar işleme tabi tutuyoruz sonra diğer ihracat ithalat vb işler operasyon işi polislikden daha adrenalin dolu ;)

03-30-2008 01:36 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
xlionxxx
Üye

bende dış ticaret mezunuyum ;10 aydır iş bulamadım ve karar verdim kpss sınavına hazırlanıyorum ;ama gümrükte staj yaparken anladımki gümrük işi sabır gerektiriyo

03-31-2008 12:01 PM
imza
Altın Üye

haklısın sayın kalmar gümrükcülük zor ve iyi bir iş değil dıs tıcaret uzmanı yada bunun gıbı bır meslegın yanında ama hayat sartları ınsanları bır yerlere goturuyor .Ama yınede en azından b karnesı almaya bak .eğer sabredemez cıkarsanda b karnesını kendın ode sıgorta prımlerını

03-31-2008 12:29 PM
hsn15300
Üye

arkadaslar o kadar karamsar olmuşsunuz ki inan bu yazdıklarınızı okuyunca oturup ağlayasım geldi.ama genciz çalışmak ve kendimizi geliştirmek zorundayız.ilk önce size bi anımı anlatmak istiyorum lütfen bunu sonuna kadar okuyun.ben mehmet akif ersoy üniversitesi bucak hikmet tolunay meslek yüksek okulu dış ticaret bölümünü 1 hafta önce final sınavlarım bitti bende okulu bitirdim allha şükür.1.sınıfta daha 3 ay olmuş okul başlayalı bir gümrük gezisi düzenledik arkadaslarımızla ve hocamızla kararlaştırdık.gezdik baktık ne nasıldır nasıl oluyor görsel olrak herşeyi yakından izleme imkanı bulduk.daha sonra bir gümrük müşavirliğine gittik.orada gümrük müşaviri ile tanıştık konustuk ve derslerde gösterdiğim gayret ve hocama vermiş oldugum güvenden olsa gerek hocam  konusarak gumruk müşavirinin yanında işi öğrenmem için bana bir fırsat yarattı.1i sınıdın ilk dönemi bitti ve ben gümrük mşavirine gittim başladım çalışmaya ve inannın ne cebimde param vardı nede işyerinden paraalıyordum dayımların yanında kalıyor işede yaklaşık 4 km den fazla yürüyerek gidiyordum.(antalyada )15 gün çalıştım vegayret gösterdim çaba sarfettim kendimledn fedakarlık yaptım.15 günün sonunda iş yerinden ayrılırken ppatronum diyeyim artık çünkü okul bitti 4 gün sonra orda işe başlayacağım :D.bana yazın gel mutlaka dedi.ben çok sevindim tabiki ve yazın 4 ay orada çok mükemmel bir performansla çalıştım ki inanın altıma arabamı cebime paramı ve şirket hattını verdiler beni tek başıma işe gönderdiler ve bu daha işe başladıktan 2 hafta sonra başıma gelen bişey. demek istediğim bu anımı biraz olsun örnek almanız.şu anda yapmamız gereken tek şey çalışmak ve öğrenmek..............

06-15-2008 11:50 PM
assassins
Üye

Selam, bende dış ticaret mezunuyum. Mezun olmamın üzerinden tam 1 yıl geçti ve hala iş bulamadım. Kabul edildiğim bütün iş görüşmelerinde adım soyadımdan önce askerlik yapıp yapmadığımı ve tecrübeli olup olmadığımı sordular. sembolik rakamlı(nerdeyse hiç) ücretlere çalışmaya razı olduğumu söylememe rağmen hiçbirine kabul edilmedim. erkekler için askerlik bir işe girebilme yolunda en büyük problem. açıköğretim'den okula devam ettiğim için o engelin kalkmasına da 1 buçuk yıl daha var. tecrübe konusuna gelince de başlığın açılma sebebindeki durum varken bu tecrübeliler deneyimlerini nerede kazanmışlar çok merak ediyorum. asıl sormak istediğim şu. iş aramaktan vaz geçmedim ama nerdeyse umudum kalmadı. çalışmadığım süre boyuncada artık boş boş oturmak istemiyorum. mezun olduktan sonra bu işle ilgili sadece bir dış ticaret programını(ismini vermeyim şimdi, belki reklama girer) kullanmayı öğrendim. başlıkta önceki yazılan yazılarda kendinizi eğitin demişsiniz. eğitmekten kasıt açıp mevzuat kitabını madde madde ezberlemek mi? ya da mevzuat kitabını ezberlemenin bir faydası olur mu? daha başka neler yapabilirim. ben askerden döndükten sonra herhangi bir iş başvurusuna gittiğimde "benim tecrübem yok ama şu özelliğim var" diye bilmem için neler yapmalıyım. şimdiden teşekkürler.

06-26-2008 08:08 PM
serkans
İlgili Üye
*

bende yeni mezunum ith-ihr bölümünden samsun gümrüğünde staj yapıorum ama pek de bişi öğrendiğimiz yok açıkcası burdan çıkıncada ne yapcamı bilmiorum burda ith-ihr konusunda 5 firma var ne yapcam bilmiorum
fikir verirseniz sevinirim

S.PEKER
07-17-2008 01:28 PM
tugayy_89
Üye

merhabalar bendee bir kaç birşeyy söylemek istedim.Şuan dış ticaret bölümünde okuyan bir öğrenci olarak bırakın ücret talep etmeyi yemeğimi bile kendim karşılamyı gözee alırken 30 iş günü olan zorunlu stajımı yapacak bir tek gümrük müşaviri bulamadım haa birde dip not izmirde oturuyorum ve gittiğim gümrük müşavirliklerinin sayını bile bilmiyorum.artık tecrumeninde yetersiz kalabileceğini düşünmeye başladım gittiğim staj başvurularında gördükten sonra.gidiyorum ilk dedikleri sey kim gönderdi kendim geldiğimi söyleyince zaten kendini anlatamana bile izin vermeden gönderiyorlar.okul bitincede ne yapacağımm hiç bilmiyorum karşılarına dolu dolu çıkmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama iş bulma konusunda bende sizin kadar  ümitsizim

07-22-2008 11:31 AM
DeVgRu
İlgili Üye
*

benimde okulum bitmek üzere stajım'ın son 10 günü kaldı 10 gun bititginde stajımda biticek okuluda biticek bne şimdiden iş başvurularında bulundum ama  yaklaşık 20 gündür hiç biri cevap atmadı değerlendirmeye aldık e-mail i bile gelmedi bilmiyorum sonuc ne olacak...

08-11-2008 02:07 PM
neşeakkaya
Üye

bende ikinci sınıfa gectım bırıncı sınıf stajımı bıtırdım ama defterımı nasıl doldurcam bılmiyorumm yardımcı arıyorum sen edermısın

08-11-2008 09:27 PM
DeVgRu
İlgili Üye
*

tabiki yardımcı olruum  msn yada  başka bir  hızlı iletişima racı olsa  daha iyi olur msn kulalnıyorsun  yigitkhr@hotmail.com  msn eklerisn

İstersinde e-mail yolu ile yardımcı olmaya calısayım...

08-11-2008 10:09 PM
Cevap Gönder  Konu Gönder