Gümrük Forum - gümrük ithalat ihracat dış ticaret lojistik forum
 
Tekil Mesaj gösterimi
Standart Susam ithalati



Gumrukleme yapan arkadaslar,

Susam ithalati mevzuati ile ilgili bir sorum var;

Gtip leri: 1207.40.90.00.11 (ham) ve 1207.40.90.00.12 (soyulmus susam)

Bunların ithalatında %23.4 GV olduğunu biliyorum. Ayrıca gözetlemeye tabii ve ham susam 1300 USD, soyulmus susam 1900 USD üzerinden.

Yalnız, 19.05 gtip grubundaki (ekmek, pasta gibi ürünler) imalatında kullanılmak üzere ithal edilir ise, GV %10 deniyor. Bunun için, %10 GV den yararlanmak için, bu tür imalatta kullanılmak üzere ithalat yapmak için ne gibi bir belge ibrazı isteniyor?

Ayrica, tecrubenize dayanarak, ham (...11) ve soyulmus (....12) susam ithalatı prosedürlerinde sıkıntılar farklı mı oluyor? Bunu şunun için soruyorum, gözetleme kontrol amacının, susamın soyulmasında kanserojen bir asit kullanımını neden olarak gösteriliyor. Dolayısıyla, ham (soyulmamış) susam ithal edersek, gözetleme kontrol işlemlerinin olmaması veya çok daha esnek ve basit olması gerekiyor. Gerçekte öyle mi oluyor? (ilk defa susam ithalati yapacağım için, tecrubelerinize basvuruyorum.) Tesekkurler, Erol

customs turkey, eu customs code turkey, inward processing turkey, import turkey, export turkey, cutoms duty turkey, customs legislation turkey, import tax turkey, hs code turkey, customs clearance turkey, customs tax turkey, additional cusotms tax turkey, VAT rate turkey